Acquire

Her har man som bruger mulighed for at anmelde, beskrive eller give sit førstehåndsindtryk af et spil
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 14621
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re, TMB
Location: 2900
Has thanked: 460 times
Been thanked: 654 times
Contact:

Acquire

Post by Frouvne »

Acquire er et spil designet af Sid Sackson helt tilbage i 1962. Spillet er beregnet for mellem 2 og 6 spillere og tager omkring 1½ time at spille. I den nuværende udgave er det Hasbro, som udgiver spillet. Sid Sackson har designet en række spil blandt andet Sleuth, I’m the Boss og Can´t Stop.

Hvad indeholder spillet?
Spillet indeholder et spillebræt, som i virkeligheden blot er en bakke med små forhøjninger, på forhøjningerne er feltets koordinater noteret. Der findes en brik, som svarer til hvert af koordinaterne på brættet.

Derudover indeholder spillet en række aktier i 7 forskellige firmaer, masser af penge, 6 bygninger, som repræsenterer hvert af de firmaer, der kan købes aktier i og desuden en oversigt tabel til hver spiller.

Spillets mål og forløb
Målet med spillet er ganske enkelt: Det gælder om at tjene penge på børsen!

Ved begyndelsen af spillet ligger alle koordinatbrikkerne samlet og skjult. Hver spiller trækker 6 brikker og har liggende skjult foran sig. Derudover får hver spiller 6000 kr. i startkapital.

Spillerne har tur på skift og skal i sin tur lægge en brik ned på det tilhørende koordinatfelt. Når man lægger en brik ned, som støder op til en anden enkelt brik, grundlægges et nyt firma. Spilleren, som grundlægger firmaet, må bestemme, hvilket firma, som grundlægges og dernæst tage en aktie i firmaet.

Hvis en brik bliver lagt således, at to firmaer bliver slået sammen, så overtager det største af firmaerne det mindste firma. Det mindste firma forsvinder, og spillere med aktier i det mindste firma, kan beholde aktierne, de kan sælge aktierne til banken til den aktuelle kurs eller de kan få dem byttet til aktier i det nye store firma i forholdet 1:2. Spillerne med flest og næst flest aktier i det firma, som opsluges, får en bonus.

Når en spiller har lagt en brik ned, kan spilleren vælge at købe 3 aktier efter eget valg – men i de firmaer som er aktive. Værdien af et firma og af den bonus, som udbetales, når firmaer opsluges, afhænger af firmaets størrelse. Jo, flere brikker et firma består af, jo, større værdi har det. Værdien af aktierne kan aflæses på det medfølgende kursskema.

Spillet går således ud på at købe aktier til fordelagtig kurs, sørge for at firmaerne forsvinder eller består afhængig af, hvor der er flest penge at tjene … for en selv.

Når et firma indeholder mere end 11 enheder kan firmaet ikke blive opslugt af andre firmaer, firmaet er således sikkert… det vil sige, at det består til spillet slutter.

Afslutningen på spillet
Spillet slutter, når et af følgende kriterier er opnået: Alle firmaerne er sikre, og derfor ikke kan opsluges, eller når et firma er større end 41 brikker. Men spillet slutter først, når en spiller i sin tur aktivt gør opmærksom på, at dette er tilfældet. Spillerne kan således vælge, at spillet skal fortsætte længere.

Når spillet slutter, så opgøres hvert af firmaerne, og der udbetales penge for flest og næst flest aktier, og alle aktierne omsættes i rede penge. Den spiller, som har formået at tjene flest penge, har vundet!

Sprog
Spillet indeholder et kursskema, hvor kursen på aktier kan aflæses. Dette skema indeholder overskrifter på kolonnerne, som er på tysk/engelsk afhængigt af udgaven. Kortet er åbent for alle spillere. Derudover indeholder spillet ikke tekst.
frouvne, administrator

Image
Post Reply