Page 1 of 5

Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 5:17 pm
by Stony
Vi har en stadig større andel af deltagere, der ikke kan betegnes som regelmæssige gæster på germangames.dk. Nogle af dem af har faktisk ikke engang en konto. Ingen fejl på det! Dem spiller jeg også gerne bræt sammen med. Men jeg tænker om det er ved at være på tide, at tage springet ud af germangames' rammer? Også for at give connen lidt mere eksponering, så vi måske kan komme op og blive lidt flere. Deltager antallet har ligget fladt de sidste par år, og jeg ser gerne at vi bliver 5-10 mere. Økonomien omkring sådan en con, bliver bare lidt sjovere med de sidste ekstra deltagere, hvor alle de faste omkostninger allerede er krydset af.

Pros? Cons?

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 5:20 pm
by Bugge
Jeg ville da være glad hvis DC stadig var på GG :)

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 5:31 pm
by Stony
Bugge wrote:Jeg ville da være glad hvis DC stadig var på GG :)
Helt fair. Men kan du uddybe hvorfor? Er det udelukkende fordi det er sådan det plejer at være?

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 9:12 pm
by Bugge
Stony wrote:
Bugge wrote:Jeg ville da være glad hvis DC stadig var på GG :)
Helt fair. Men kan du uddybe hvorfor? Er det udelukkende fordi det er sådan det plejer at være?
Fordi jeg lang bedre kan lide German Games forumet end f.eks. Facebook og andre sociale medier. Det er mere brætspil, det er mere hjerte og det er mere troværdigt.

S

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 9:55 pm
by strato
... overordnet enig med Søren. GermanGames giver en speciel ramme, og jeg havde en utrolig god oplevelse af både tilmelding, planlægningstråde m.v. hvor jeg egentligt synes mediet her passer rigtigt godt.

Jeg kan godt forstå ønsket om at nå bredere ud - men tænker måske at fb vil ikke være dér jeg kommer til at følge med netop fordi det er så proppet med alt muligt jeg ikke ønsker at bruge tid på at læse/komme forbi.

Men måske har du noget helt andet i ærmet? ;-)

VC bruger flittigt både egen hjemmeside, fb og et teknisk site er der vist også - for scenarie forfattere/indhold.

Hvis du beslutter dig for et andet medie, vil jeg ønske at det har de samme muligheder for kommunikation forud for CON'en :-D

Dbh Stefan

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sat Dec 09, 2017 10:51 pm
by Gunness
Fb er på mange måder et nemt valg. Uanset hvad man så synes om platformen i øvrigt, er det dér, de fleste er - og det er let at dele billeder, begivenheder etc. Ja, der er masser af "støj" på Fjæsen, men det handler jo bare om at gå til den rette gruppe.

Fordelen ved at blive herinde er, at både, at mange (men langt fra alle) deltagere er herinde og at forummet gør det let at sortere diskussioner i underfora og tråde. Fb er en rodebutik af dimensioner til det formål. Men jeg er enig med Steen i, at hvis con'en skal nå bredere ud, skal der ske noget nyt. Jeg tænker, at der stadig vil være en stærk kerne af GG-brugere, men det gør også deltagerne mere ligeværdige, at der ikke så åbenlyst er delt op i forum- og ikke-forumbrugere. I sidste ende gør det tilmelding og især planlægningen af spillene mere åben for alle.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 12:23 am
by Stony
Jeg takker for de indspark der foreløbig er kommet. Jeg tænker jeg måske skal nedfælde hvad jeg har gjort af tanker.

Det der i det hele taget får mig til at tænke i andre løsninger er:

- Deltagerantallet lader til at være stagneret, og vi ligger liiiiige lavt nok. Lerbjergcenteret er ikke billigt at leje. Tilmeldingsgebyret for de første ca. 27-28 personer der tilmelder sig, går direkte til leje af centeret plus forbrug. Det er først når der kommer flere deltagere på, at der overhovedet opstår et budget til mad, betaling til madmor, kaffe/te, toiletpapir osv.osv... Jeg har i år givet prisen et lille nøk op, men kunne godt tænke mig at vi blev lidt flere, da det vil være med til at give lidt luft i budgettet.

- Det har klare fordele, at grundstammen af deltagere er folk man kender. Det er hyggeligt at gense folk man spillede med året før, og måske også året før det, og måske endda få en tradition for at man lige skal nå "det der sædvanlige spil". Det er ting jeg ikke ønsker at give afkald på. Men det risikerer også at blive en lukket klub, og det gør det lidt sårbart. Jeg tænker det må være muligt også fremadrettet at finde en balance, hvor det fortsat er med en kerne af "dem der plejer at komme", samtidig med at der bliver plads til nye ansigter. Så længe vi holder os her, giver det næsten sig selv, men hvis jeg benytter en anden løsning, vil jeg forsøge at tænke nogle tiltag ind, som sikrer at basen stadig består af gengangere. Eksempelvis ved at advisere tidligere deltagere om at tilmelding er åben en (eller flere) måneder før der åbnes for almindelig tilmelding.

- Den stigende andel af brugere der ikke frekventerer germangames giver nogle uhensigtsmæssigheder. Folk bliver overordnet delt i to. Dem der har planlagt weekendens aktiviteter og dem der ikke har. Det er der så nogle deltagere der aktivt vælger ikke at planlægge, selv om de kommer her regelmæssigt, men dem der ikke frekventerer forummet, havner måske ufrivilligt i den kategori, og ender med at stå lidt til overs i starten af spilmodulet, mens folk skynder sig ud til alle deres playdates. Det kan godt give connen et lidt lukket førstehåndsindtryk for dem der deltager for første gang. Det tænker jeg skal adresseres på en eller anden måde, uanset om vi bliver her eller ej. Men en flytning kunne være et skridt til at gøre noget ved den problemstilling.

- Konkret er Facebook min eneste oplagte kandidat som et eventuelt nyt bosted. Ikke fordi jeg tænker det som et decideret ønske. Jeg kan bare ikke komme på alternativer. Jeg tænker ikke et særskilt domæne djengiscon.dk vil gøre noget godt. Det vil så bare være et nyt sted, hvor folk skal oprette en særlig konto, og besøge en gang imellem, for at holde sig opdateret på hvad der sker omkring planlægningen. E-mail lister er håbløst gammeldags, og træls for dem der ikke føler et behov for at følge med i alting. Det skal være et sted, hvor folk alligevel kommer, og hvor de så bliver opdateret når/hvis der er noget nyt.

- Skulle der ske et skifte til FB, tænker jeg der skal være en generel side for Djengis Con, som vil være åben, og som folk kan vælge at følge som de lyster. Sideløbende skal der være en anden lukket side for det konkrete års Djengis Con arrangment, hvor man bliver inviteret til når man tilmelder sig. Derved får man kun de relevante opdateringer/notificeringer, såfremt man faktisk er tilmeldt. Og de er nemme at fravælge igen, hvis man synes det bare er en masse ligegyldig støj.

Mit nuværende standpunkt hælder lidt til et skifte til FB modellen. Jeg synes fordelene rummer et potentiale der mere end opvejer ulemperne. Det er ikke en beslutning der er truffet. Det er derfor jeg spørger ind til jeres holdninger. :)
Jeg ved der er folk der afskyr Facebook. Men jeg tænker at uanset hvor jeg vælger at stille mig, så vil der være nogen der ikke er begejstrede. Helt på linje med her, hvor der er folk der ikke ønsker at oprette en profil, selv om det er her al planlægningen foregår, for det vil ikke være et sted de får besøgt regelmæssigt, eller hvad deres grund end må være.

Jeg har ikke noget decideret ønske om at Djengis Con skal være "stor". Jeg har altid bare ønsket, at der skulle være plads til dem der gerne vil være med. Det var det der drev mig væk fra Høvelte og til Lerbjergcenteret, fordi det i Høvelte kneb med at få plads til dem der gerne ville med. Men konkret må jeg konstatere, at økonomien i Lerbjergcenteret er anderledes, og økonomien har været liiiiiige tynd nok, til at jeg undtagelsesvis gerne vil forsøge aktivt at vækste lidt. Bare en anelse. Ikke for størrelsens skyld, men for økonomien, og den kvalitet der vil kunne følge med i det. Jeg vil eksempelvis gerne kunne fortsætte med at købe en madmor til at komme og lave mad om lørdagen, så vi andre kan bruge tiden på at spille brætspil i stedet for at stå i køkkenet. Og det koster alt sammen. Og jeg vil gerne kunne levere en god con til en rimelig pris. Så rent undtagelsesvis står jeg konkret med et ønske om at få skubbet lidt til deltagerantallet. Det skal stadig være en balancegang, og jeg har haft det fint med den mere eller mindre organiske vækst der har været, ved en blanding af folk der rigtig gerne vil deltage igen året efter, kombineret med folk der bliver inviteret til at prøve det, og folk der bare er nysgerrige og derfor tilmelder sig uden at kende nogen på forhånd. Og dem vil jeg gerne kunne favne. Hvis vi om tre år har venteliste til at kunne komme med til Lerbjergcenteret, så kan det være jeg til den tid vil overveje om vi skal flytte. Hvis vi kun har 30 tilmeldinger, så vil jeg være tvunget til at finde et andet sted. Hvis tilmeldingen er omtrent den samme, så har jeg det også fint med det. Størrelsen er ikke vigtig. Der skal bare være plads til dem der gerne vil være med. Det er bare lige her og nu, hvor det vil give mig lidt ro i maven, hvis vi kan blive bare lidt flere, så derfor tænker jeg tanker om hvordan det kan ske.

Det blev vist en længere omgang. Jeg håber det gav mening, for jeg lod bare tankerne flyde ned gennem fingerspidserne til tastaturet i den rækkefølge de kom. :)

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 12:35 am
by Goblen
Der er jo ikke noget galt i at DC'ere selv promoverer eventen på Facebook. Enig i at planlægningen bliver noget rod på Facebook, men forstår så absolut behovet for flere deltagere - det skal hænge sammen økonomisk.

Ser derfor muligheden for en middelvej hvis DC'ere gider promovere eventen.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 12:51 am
by Stony
Goblen wrote:Der er jo ikke noget galt i at DC'ere selv promoverer eventen på Facebook. Enig i at planlægningen bliver noget rod på Facebook, men forstår så absolut behovet for flere deltagere - det skal hænge sammen økonomisk.

Ser derfor muligheden for en middelvej hvis DC'ere gider promovere eventen.
Både og... Jeg ser gerne, at glade DCere promoverer det til de game buddies de godt kunne tænke sig kom med. Jeg er ikke sikker på man skal smide “reklame posters” på de sociale medier. Det tænker jeg bør håndteres anderledes.

Og selv om det løfter deltager antallet, så adresserer det desværre ikke de øvrige betænkeligheder.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 12:53 pm
by Skumle
Er det primært pga økonomien? For så kunne der måske skrues lidt op for deltagergebyret.

Jeg deltog for første gang i år og synes det var grotesk så billiget det var. Både deltager gebyret og det man kunne købe i "kiosken".

Personligt ville min grænse nok være omkring 1000,- bare man skal i biografen kommer man hurtigt af med 150,- for 90-120 minutes underholdning uden forplejning, bare lige sådan for at sætte det i perspektiv.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 1:25 pm
by Taibi
Er der noget til hinder for at bruge begge dele? Tilmelding er allerede per email og betaling via MP. Der vil måske være lidt copy/ paste, men ellers?

Et alternativ/ komplimenterende tiltag ift. planlægning kunne man evt. oprette et Google excel ark, hvor folk kan oprette deres egne borde? Så undgår du også, at skulle forholde dig til hvad der sker begge steder. Folk kan så aftale via GG, FB eller hvad de nu bruger og tilføje det i arket.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 1:35 pm
by Gunness
Som Steen allerede har nævnt tænker jeg, at der ud over økonomien også er et stort "demokratisk" problem i, at et væsentligt antal deltagere er koblet lidt af hele planlægningen, spilvalg etc.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 8:56 pm
by strato
Gunness wrote:Som Steen allerede har nævnt tænker jeg, at der ud over økonomien også er et stort "demokratisk" problem i, at et væsentligt antal deltagere er koblet lidt af hele planlægningen, spilvalg etc.
Det kan der være en pointe i - jeg slås med lignende problemer bare med min 6-8 mands normale brætspille gruppe - hvem er på fb, hvem er på band.us eller andet medie ...

Jeg kunne fristes til at spørge / undre mig over hvad der holder de mange ikke gg brugere fra at melde sig på forummet her?

Well, uanset hvad det ender med, så må det være et udgangspunkt at vi skal være glade for at der er en Djengis Con - og det skal selvfølgelig bakkes op også selvom platformen det ender på, måske ikke lige er en af mine favoritter ;-)

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 9:18 pm
by Gunness
strato wrote:Jeg kunne fristes til at spørge / undre mig over hvad der holder de mange ikke gg brugere fra at melde sig på forummet her?
Tja, godt spørgsmål. Vi kunne jo sagtens tåle at være flere aktive herinde. Jeg tror, at mange fint får dækket deres brætbehov på Facebook (jeg er selv medlem af adskillige grupper, så jeg har meget "samlet" på FB). Og jeg kan fint forstå, at hvis man kun vil bruge gg i forbindelse med con'en, virker det bøvlet at skulle melde sig til og løbende tjekke op på nye tråde og indlæg. Puha, jeg har været meldt til bunker af fora i tidens løb, men jeg glemmer at tjekke de fleste.

Jeg er bestemt heller ikke altid imponeret over FB, men det er desværre dér, folk er.

Re: Djengis Con - Fortsat på germangames eller ej?

Posted: Sun Dec 10, 2017 9:23 pm
by Frouvne
Der er allerede kommet mange indspark i debatten og jeg vil da også gerne give udtryk for min umiddelbare reaktion. Jeg har været så heldig, at jeg har haft lejlighed til at deltage hvert år og dermed syntes, at jeg har fulgt rimelig godt med i hvordan Con'en har udviklet sig over tid. Nogle tiltag har jeg været mere begejstret for end andre, og jeg har i hvert tilfælde godt kunne forstå motivationen for de tiltag der har været, om jeg har været enig eller ej. Derfor syntes jeg også det er positivt, at der åbnes op for denne diskussion før man gør noget overilet og måske skader arrangementet.

Det er klart, at et arrangement af denne type skal være økonomisk velfunderet og i det lys kan jeg godt forstå ønsket om at vækste en smule. Personligt syntes jeg ikke at kvaliteten af et arrangement nødvendigvis bliver højere ved et højere deltagerantal - måske endda det modsatte. Og man kan i hvert tilfælde godt tilføje min stemme på dem der mener, at arrangementet er i den billige ende. Det er sympatisk at sætte prisen lavt, for at give flest muligt mulighed for at deltage men er den urealistisk lav er det måske med til at underminere arrangementet. Det er i hvert tilfælde en mulighed at man kunne undersøge om folk generelt syntes, det er "for billigt". Facebook kunne være med til at give arrangementet noget eksponering, der formentlig ville føre til højere deltagerantal. Jeg tror dog, at man realistisk skal indkalkulere en endnu højere frafaldsprocent, hvis det er den vej, man går.

Jeg er ikke en af dem, der skyer Facebook for enhver pris. Men jeg syntes siden har sine forcer og bestemt også sine udfordringer. Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan hverve folk ad den vej, men tanken om at skulle foretage planlægning via Facebook giver mig myrekryb. Jeg mister lynhurtigt overblikket i en diskussionstråd på Facebook - men det er måske bare mig?!

Omfanget af det "demokratiske" problem har jeg aldrig helt kunnet gennemskue, da jeg jo har været med helt fra begyndelsen og dermed kender mange af deltagerne. Mit indtryk er, at der bliver taget godt imod nye deltagere både ved introduktion og ved spillebordene. Jeg kan ikke helt se hvordan en ny platform nødvendigvis vil løse denne udfordring. For nogle tror jeg, at det har været et aktivt fravalg at deltage i planlægningsdelen og dem der aktivt vælger deltagelse i planlægningen fra p.g.a. behovet for at blive registreret for at kunne deltage i planlægningen kan vel have lige så meget imod den ene som den anden platform.

For mig har en væsentlig del af charmen ved DC altid været gensynet med folk fra tidligere Con'er og muligheden for at få sat ansigter på folk man tidligere kun har været i kontakt med på skrift her på forum. Mit indtryk har været, at der har været tilpas stor gennemstrømning af mennesker på DC til at den ikke er blevet "for" indspist - men det er selvfølgelig en reel bekymring og noget andre kan udtale sig meget bedre om.
-Som Steen allerede har nævnt tænker jeg, at der ud over økonomien også er et stort "demokratisk" problem i, at et væsentligt antal deltagere er koblet lidt af hele planlægningen, spilvalg etc.