Hvem er du?

Velkomst til nye brugere.
Post Reply
User avatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Posts: 8822
Joined: Thu Jun 22, 2006 11:40 am
Favoritspil: Gaia Project, Brass (begge versioner), Hansa Teutonica, Steam, Concordia, Crokinole
Location: Taastrup
Has thanked: 32 times
Been thanked: 91 times

Hvem er du?

Post by Stony »

Da der ikke er de store udfoldelsesmuligheder for personlig beskrivelse på profil-siden, tænkte jeg at der måske gehør for en introduktions-runde. Den kan eventuelle nye brugere så også benytte sig af, for at vide hvem der er hvem, og eventuelt introducere sig selv.

Lad mig starte selv.

Jeg er en rimelig velholdt årgang 1971 (Fantastisk årgang) som bor i Ballerup.
Jeg har spillet brætspil siden jeg var lille. Spil har altid været en almindelig ting i min familie, selv om det i min barndom mest var de gængse Kalaha, Ludo, Yahtzee, Titusind/Begærlig, Matador, Skak osv. samt diverse kortspil.
Det har jeg så holdt fast i, og efter at jeg opdagede BoardGameGeek, er min personlige spilsamling nærmest eksploderet. Jeg arbejder nu ihærdigt for at få den nedbragt lidt, for uanset hvor meget jeg holder af brætspil, så sætter jeg også enorm pris på min kæreste, som ind imellem ser lidt bekymret ud, når jeg har købt (endnu) et spil. (Hun tager det faktisk ualmindelig pænt)

Når jeg ikke spiller brætspil, så sker det at jeg er på arbejde. Jeg er systemudvikler/programmør. Efter en årrække hos en fast arbejdsgiver, har jeg i 2006 kastet mig ud som konsulent. Så jeg får prøvet noget nyt næsten hele tiden.

Min øvrige fritid går bl.a. på et designe brætspil. Og især de sidste par måneder er jeg blevet mere målrettet omkring det. Jeg har (endnu) ikke fået noget udgivet, men jeg har så heller ikke gjort noget forsøg på det. Jeg vil ikke forsøge før jeg selv føler at spillet er "rigtigt". Jeg har overordnet beskrevet det jeg har gang i for Z-Man Games, og han er interesseret i at se nærmere på to af spillene, så snart de når et stadie, hvor jeg kan sende en spilbar prototype. Det håber jeg sker indenfor et par måneder.
User avatar
Helle
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Posts: 5493
Joined: Wed Apr 26, 2006 2:28 pm
Location: 2900 Hellerup
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Post by Helle »

Spillede en del spil som barn - og har som voksen genfundet spillene :D
Hjælper med mellemrum til i den kommercielle del af GermanGames - da jeg er gift med Allan :D

Er mest til de lidt kortere spil blandt andet af praktiske grunde :wink: men også fordi der faktisk findes en del gode spiloplevelser, som kan opnås på 1-2 timer. Blandt mine klare favoritter er Zendo og Yinsh, men skulle jeg nævne en designer bliver det Knizia, selvom han altså ikke har designet nogle af før-nævnte.

Er mor til Severin, hvis forhold til brætspil ikke er helt afklaret :!: :?:

Er stadig :cry: studerende, men afslutter forhåbentlig snart mit speciale og bliver cand.scient.soc. Hører ikke til blandt IT folket - men er meget glad for kvantitative metoder :wink:
User avatar
Andrea
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3873
Joined: Fri Sep 01, 2006 11:51 am
Location: Roskilde
Has thanked: 62 times
Been thanked: 68 times

Post by Andrea »

Så skidt da :)

28-årig legebarn fra Roskilde. Arbejder til daglig som kommunikationsmedarbejder (hvilket i dette tilfælde dækker stort set alle komm.opgaver, men i særdeleshed magasinproduktion og hjemmeside).

Jeg har altid været glad for at spille spil. Som barn var det de klassiske familiespil (Matador, Kalaha, Ludo, Den Fortryllede Labyrint, Game of Life samt div. vidensspil), men som teenager stod den fortrinsvist på kortspil (især Whist, hvilket vi spillede konstant i frikvartererne i gymnasiet).

Derefter var der en årrække, hvor jeg ikke fik spillet så meget. Jeg koncentrerede mig om bord- og liverollespil, men spillede da lidt brætspil på div. conner og havde ind imellem Munchkin på bordet herhjemme. Det rykkede dog først for alvor, da nogle af mine veninder gav mig Dread Pirate, og jeg pludselig indså, at størstedelen af min vennekreds var friske på at spille brætspil (det var blot ikke dem alle sammen, der var lige bevidste om det ;)).

Derefter tog det fart - kæresten og jeg investerede i et par større spil, og i sidste sommer fandt vi ved et tilfælde ud af, at et vennepar var lige så fjollede med spil som os, så dem har vi spillet med siden (det var i øvrigt også dem, der fortalte mig om GermanGames).

Jeg har en rimelig bred smag mht. spil, men har en forkærlighed for spil med et stærkt tema. Spillængden må gerne ligge et sted mellem ½ time og 5-6 timer (afhængig af hvilken type spil, det drejer sig om). Omvendt er jeg ikke så vild med spil, hvor man skal forhandle/backstabbe eller som baserer sig på ren strategi (skak f.eks.).
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 13839
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 234 times
Been thanked: 316 times
Contact:

Post by Frouvne »

Godt initiativ... det må jeg da hellere bakke op om! :D

Jeg er fra årgang 1969. Min uddannelsesmæssige baggrund består dels af en magistergrad med hovedfag i pædagogik fra Københavns Universitet og dels i uddannelser i henholdsvis voksenpædagogik (KU, RUC, DlH og AUC) samt pædagog.

I min barndom havde jeg det held, at have en bror, der er godt tre år ældre, så der var ofte spillelejligheder både til de traditionelle spil som Matador, Skak, Stratego og Finans og til spil som Subbuteo og mange smallere titler, der p.t. ikke står så klart i min erindring.

Omkring min gymnasietid opdagede jeg spil som Diplomacy, der viste en ny retning efter den popularitet som bl.a. Risk havde i min nærmeste omgangskreds. I det hele taget blev min opmærksomhed draget af de amerikanske spil specielt fra Avalon Hill i de år. Kompleksiteten i mange af titlerne gjorde dog, at det var begrænset, hvor ofte de kom på bordet.

Efter jeg blev gift dukkede de tyske spil langsomt op. Og sammen med min kone startede vi GermanGames.dk som en fritidsvirksomhed i 2004. Det har specielt i det forløbne år betydet en voldsom ekspansion i spillejlighederne, hvilket var en idéerne bag dette forsøg på at være med til at skabe mere fokus på brætspils-hobbyen.

Mine spilmæssige præferencer har en tendens til at gå imod de lidt tungere titler, der kan spilles i løbet af et par timer. Men jeg er frisk på lidt af hvert, når det kommer til kort- og brætspil! :D
frouvne, administrator

Image
Varming
250+ indlæg
250+ indlæg
Posts: 331
Joined: Mon Oct 16, 2006 3:47 pm
Location: Vejle

Post by Varming »

Den er jeg da frisk på...

Jeg er fra 1973 (fylder 34 i slutningen af februar) og bor i Odense. Jeg arbejder som IT projektleder - primært i DK, men også rundt omkring i Europa.

Som barn spillede jeg vist primært kort (Halv Tolv, Casino) og Mølle & Dam etc. Dette gik så over i Finans, Matador, Kinaskak og andre typiske spil.

Da jeg blev lidt ældre (12-14 år) var det Blood Bowl og en masse strategispil (af typen med hexagoner og MANGE regler), som havde min interesse. Jeg kan dog ikke komme i tanke om titlen på ét eneste.

Så fulgte en lang række år med andre interesser og stødte så i 2006 på en som gad spille brædtspil, hvilket fik mig i gang igen. Jeg kender ikke ret mange som er til brædtspil, hvorfor min relativt nye samling bygger på spil, som to personer kan spille.

Jeg er til alle mulige spil, blot det er nogle hvor der skal tænkes for at vinde - om man så er 2 eller 6 personer, om det er handel, krig eller noget helt andet, gør ikke helt så meget.

Lige pt. har jeg dog i øvrigt ikke vildt meget tid til spil, da jeg i september startede på HD. Dette har allerede ført til aflysninger med nye brædtspilsbekendtskaber (det er eksamenstid nu), men efter februar håber jeg at få spillet en del mere igen.
Alsted
10+ indlæg
10+ indlæg
Posts: 10
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:27 pm

Post by Alsted »

Hej

Jeg hedder Jens og er just blevet oprettet her på germangames.dk forum.

Jeg er fra 1977 og er ved at gøre min phd i datalogi færdig på aalborg universitet. Sjovt nok bor jeg så også i Aalborg, dog med et ben en København da min kærste har fået arbejde der. Jeg har spillet det meste af mit liv, hvad end det så brætspil, figurkrigsspil eller traditionel bordrollespil. Brætspil har i en årrække været noget jeg har spillet med andres spil, det ændrede sig dog i 2005 hvor jeg boede i Tyskland. Sammen med en kollega fik jeg forvildet mig til det famøse spiel! i Essen, lige siden har stakken at brædtspil blot vokset.

De store favoritter er handels og krigsspil, Civ fra AH er her en af de helt store på det punkt som jeg detsværre i et øjebliks vanvid har skilt mig af med for nogle år siden. Nu er TI3 med SE blevet mit surrogat på det punkt indtil jeg flår min konto og køber advanced civilization igen.

Jeg er også glad for spil der ikke rigtigt har noget sprog, her er både ave caesar, ticket to tide og settlers er gode eksempler på det. Jeg kan specielt godt lide dem fordi de er nemme at forklare til folk der ikke har nogen baggrund med spil, dvs. både forældre og ikke spillende venner kan lokkes med.

Hyg jer
Jens
User avatar
Gunness
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 4835
Joined: Wed Oct 18, 2006 11:26 am
Location: 2300
Has thanked: 252 times
Been thanked: 237 times

Post by Gunness »

Glimrende idé!

Jeg er årgang 1973, arbejder midlertidigt som konsulent i Københavns Kommune.

Jeg startede som de fleste andre med alle klassikerne som barn, og var også ret begejstret for Landmandsspillet (prøvede det igen for fem år siden og krummede så gevaldigt meget tæer). Ud over oceaner af Risk-spil i gymnasiet blev det ikke til meget spilleri. Var dog i en klub fra 1991 og et par år frem, hvor vi spillede en del AD&D, Blood Bowl, Space Hulk og lignende. Investerede ved samme lejlighed i Avalon Hills Russian Front - det var vist mest pga. temaet: jeg fandt ud af, at spillet var alt for langt og indviklet og at ingen af mine venner gad at spille det :? Ja, livet er blevet nemmere med BGG.

I 1998 fik jeg lyst til at prøve brætspillene igen og ønskede mig ét i gave - og fik så Cluedo :D Det blev prompte byttet - den venlige mand i Fantask talte varmt for Civilization, og med det flotte billede af Alec Guinness på æsken kunne jeg ikke afslå. Siden da er det gået støt og roligt fremad med samlingen, og jeg har også fået lokket både kone og mange venner med på vognen.

Vi er - desværre - mest til de halvlange spil (3-4 timer), hvilket harmonerer rigtig dårligt med at have barn. Vi får dog proppet en 12-timers Civ-marathon ind af og til. Og så må temaet gerne være stærkt - så selv om jeg godt kan påskønne, at mange eurogames har elegante regler, så irriterer det mig, at spillene lige så godt kunne handle om mælkeproduktion som om templer i oldtidens Mellemøsten.
Bestilt: Beast, Four Humours, 7th Citadel, Arkeis, Aeon Trespass, Fractal, Mosaic, Earth, Septima, Dark Quarter
Seneste: My Father's Work, Destinies, Pagan, Arkham Horror: LCG, Dead Reckoning, Merchants of the Dark Road, Wonderland's War
User avatar
Stunke
250+ indlæg
250+ indlæg
Posts: 424
Joined: Thu Jan 18, 2007 12:16 am
Location: Mørkhøj

Post by Stunke »

Udmærket.

Jeg er Frederik Beyer, født 1981 og residerende på Østerbro. Flyttede til Kbh i 2005 for at læse HF og starte på nanoscience på Københavns Universitet.
Jeg har afleveret min bachelor i eksperimentel nanofysik januar 2011 og har helt bestemt sat mig for at skulle kradse en PhD op under neglene snarest muligt (i en branche hvor man nærmest er ufaglært indtil man har en PhD og hvor det reelle forskingsrelaterede arbejde for fysikere er nær nul er det jo rart at kunne beskæftige sig med det man holder allermest af så længe som muligt, inden man skal ud og programmere ting til medicinalkemikerne og sidde i kælderen med TEM'et og kede sig).
Jeg har været tømrersvend siden 2003. Jeg tog et svendebrev fordi jeg var for skoletræt da jeg skulle starte på gym og har sparet op igennem hele min læretid og mine år som svend for at have råd til at flytte og studere senere.

Hvad angår spil er jeg et absolut fjols for ALTING! Jeg elsker spil med hardcore strategi og gerne så lidt held som muligt, selvom terninger også er velkomne fra tid til anden.
Jeg har altid været helt tosset med spil, men kun ganske få mennesker i min omgangskreds har brudt sig om andet end computerspil så det er desværre ikke blevet til så meget som jeg gerne ville have haft det til. Nu hvor man er flyttet til hovedstaden har det heldigvis været betydeligt lettere at møde andre spilinteresserede.

Jeg har spillet warhammer siden '96-'97 stykker og har spillet Warmachine og Hordes sidden 2005 men mine sædvanlige modstandere er ikke til at få fat i, eller også er de flyttet til udlandet, så figurspil står fuldstændigt stille for mig for tiden. Jeg er stærkt drukfældig når jeg spiller og har det ret svært med folk der ikke kan håndtere drikkevarer i nærheden af deres spil. Jeg har frekventeret et par figurspilsturneringer i tidens løb, men det er gået op for mig at jeg som regel tager af sted for at tage i byen med dem man kender, snarere end at stå og skubbe dukker en hel dag, så det er jeg så småt holdt op med igen.

Jeg er altid på udkig efter nye spil, og er ekstremt let at lokke, så jeg har ved flere omgange været tæt på at købe mig fattig. Heldigvis besidder jeg dog nok økonomisk sans til at stoppe mig selv inden jeg får købt noget jeg kan se at jeg ikke finder medspillere til. Lige nu arbejder jeg med et mantra der går på at jeg skal have spillet mine spil 15 gange før jeg køber et nyt til samlingen. Hvis ikke jeg gider spille et spil så mange gange er det formentlig ikke værd at spille og kan lige så godt sælges. På den måde prøver jeg at holde samlingen lille og destilleret, så jeg ikke ender med en HOB af spil der egentligt ikke kommer til at se dagens lys, og med en samling hvor jeg har lyst til at spille alt der er i den.

Jeg kan godt være direkte, både i min måde at spørge og svare på og nogle tror det er fjendtlighed, men alt hvad jeg stiller spørgsmålstegn ved er ikke undergravende virksomhed, men et forsøg på at blive klogere. Det kommer bag på mange mennesker i den virkelige verden og internetkommunikation gør det ikke lettere.

Jeg har desuden for nyligt måtte erkende at jeg har en besynderlig fetisch for skakbrikker, klassiske kort og terninger. Der er noget besynderligt æstetisk dragende over et skakspil som jeg slet ikke kan modstå (eller kun med problemer kan stå imod). Jeg skal koncentrere mig stærkt om ikke at købe noget nyt skakrelateret hjem hver gang jeg er inde forbi Games i Jorck's passage (selvom jeg ikke spiller skak andet end på Roskilde festivalen).
Last edited by Stunke on Fri Feb 04, 2011 2:58 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Erik Mejer Hansen
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 182
Joined: Mon May 01, 2006 9:32 pm
Location: Århus N
Contact:

Post by Erik Mejer Hansen »

Jeg er en årgang `79 (det var lige inden verden gik af lave) har været bosat i Århus, siden jeg i år 2002 startede på mit datalogi studie som jeg så småt er ved at afslutte nu.
Men det hele starter lige pladask i midten af det mørke, mørke jylland. Faktisk er Ikast, hvor jeg er fra, det punkt i Danmark hvor man har længst til havet. Tilgengæld er der cirka lige langt til begge sider. Og det hele startede ikke med brætspil, men med rollespil. Vi var en flok drenge der blev enige om at nu ville vi til at spille rollespil, det var bare ikke helt lige til. Alt vi havde var fire "Svær & Troldom" bøger og bogen "Lav dine egne eventyr". Så vi lavede vores eget rollespilssystem og så rollespillede vi.

Og rollespillede. Og rollespillede. På et tidspunkt får jeg købt HeroQuest et sted i Herning Centeret. Og så spillede vi HeroQuest, HeroQuest og lidt mere HeroQuest. Og da vi ikke længre gad spille mere HeroQuest tog vi på vores første Fastaval (vist nok i 1995, temaet var Viktoriatiden). Det var her at jeg begyndte at få øjne for brætspil, men jeg fik ikke rigigt købt så mange.
I 2002 flytter jeg så til Århus. Her møder jeg et år efter min kæreste Helle, som tror at jeg spiller masser af brætspil. Det første brætspil jeg spillede med hende var Twiligt Imperium 2nd. edition som jeg lige havde købt. Vi stod lige og manglede en enkelt for at være fuldtallige så det blev Helle indlangt til. Det var ikke nogen god introduktion til brætspil.

Det er lige store dele forundring, respect og glæde at jeg kan konstatere at det ikke fik afskrækket hende (Hun hader dog Twiligt Imperium inderligt og har svoret aldrig at spille det igen.). Hun beslutter sig for at det måske var en ide at starte lidt blødere. Hun finder først Boardgamegeek. Dernæst nogle gode begynder spil og endeligt finder hun også GermanGames.dk. På første faktura står der 4/1-2005 på. Spillene vi bestile var Lost Cities, Elfenland og Schotten-Totten. Siden da er det gået stærkt og samligen har rundet de 50 spil og den vokser støt.
Nu har vi også fået en dreng, Thomas, så nu glæder vi os til at skulle købe børnespil. I forbindelse med Thomas` fødsel fik vi Familienbande af GermanGames. Og det er også en, for mig, pinligt anektode fra tiden lige før Thomas` fødsel jeg vil slutte af med.
Sagen er den at Helle altid vinder over mig i Schotten-Totten, men endeligt vinder jeg over hende. "Yes!" der bliver hånet ikke så lidt. Senere har Helle så fortalt mig at veerne gik i gang under spillet. Jeg bliver stadig flov over at tænke på min hoveren :oops:
(Jeg undskylder det lidt lange og noget vrøvlende indlæg)
www.mejer-hansen.dk
Stadig kun 18,68% færdig med at male ToI, men tilgengæld helt færdig med at "clippe" Combat Commander: Europe. Og Europe Engulfed. Og To the Last man...
User avatar
Jesper
500+ indlæg
500+ indlæg
Posts: 505
Joined: Tue May 02, 2006 10:37 pm
Location: Valby

Post by Jesper »

*host* Solen er rød og rund, har to øjne, en næse og en mund... Nå nej det er ikke den...

Jeg er født 1966, og har spillet tonsvis af spil som barn, med familie og venner. Det har været alt fra matador, derby, finans, økonomi, mousel, halvtolv, 500, acquire og risk mv.. Vi prøvede mange forskellige spil, men oftest i blinde, og det var først da jeg opdagede boardgamegeek, at der kom lidt systematik ind i det (fra min side i hvert fald). Jeg er faldet for de tyske spil, og synes det generelt er det, det er sjovest at hive frem når familien og venner skal hived med ind i noget. Jeg har en kone og to drenge (på 14 og 7) og de kan alle tre unden større anstrengelser bringes til at spille. Min kone hader dog Eufrat og Tigris, og Twillight Imperium (apropos den ærede forrige taler) - noget med for meget konflikt og mange mange mærkelige regler - mystisk nok har hun ikke noget mod at være ond imod os andre i spil som Carcasonne (lukker os inde), Attika (spærrer vejen), Railroad Tycoon (tager vores varer) (Nå det er nok bare bitterheden over at have tabt både til hende og min ældste søn i dag).

Udover det bor jeg i Valby, arbejder som it-konsulent (arkitektur/udvikling), interesserer mig for litteratur (både mainstream og science fiction/fantasy) og andre semi-kreative ting (noget af det som selvudøvende :-)).
Jesper Rugård Jensen
Broberg
Posts: 6
Joined: Sun Dec 31, 2006 2:03 am
Location: Kolding

Post by Broberg »

Hej!
Jeg er en årgang 1979, der har arbejdet 8 år i Danske Bank og lige nu er ved at studere cand.merc.

I min barndom spillede jeg klassiske spil som Matador, Risk, El Grande og Axis & Allies og havde oceaner af brætspil. Efter jeg er blevet voksen er interessen kommet tilbage, og jeg har en stor forkærlighed for at spille brætspil med et stærkt historisk tema såsom Battle Cry og andre strategispil, der omhandler et vigtigt tidspunkt i verdenshistorien. Jeg er også politisk aktiv i min fritid, og derfor er jeg også vild med spil som Junta, Road to the White House og Die Macher. Til gengæld siger rollespil og science fiction spil mig ingenting.
Jeg har på det seneste udvidet min spilsamling så meget, at min kone har givet mig forbud mod at købe flere brætspil i 2007 :oops: . Mit mål for 2008 er at erhverve mig King of Chicago, A House Divided, Republic of Rome og Kremlin.
User avatar
Jens_Hoppe
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3717
Joined: Mon May 01, 2006 9:11 am
Location: Frederiksberg
Has thanked: 9 times
Been thanked: 59 times

Post by Jens_Hoppe »

Martin Balsby Broberg wrote:Jeg har på det seneste udvidet min spilsamling så meget, at min kone har givet mig forbud mod at købe flere brætspil i 2007 :oops:
Whoa! Det var tidligt på året at nå sin kvote... :)

Jeg henviser gladeligt til denne geeklist på BGG, hvor du forhåbentlig kan få lidt inspiration til at omgå "problemet": How to convince your wife you can buy a new game
What are you, like 80?
Senest købt: Roll Player Adventures
Broberg
Posts: 6
Joined: Sun Dec 31, 2006 2:03 am
Location: Kolding

Post by Broberg »

Tusind tak for rådet angående "How to convince your wife to buy more boardgames."

Nogle af rådene var ret gode :D :

-Køb blomster samtidig
-Skjul det nye spil for konen
-Støt din kone i hendes hobby
-Giv hende lov til at købe en masse tøj
-Aftal et fast beløb hver måned, som hver især må bruge til hvad man har lyst til.
-Sammenlign din hobby med andres meget dyrere hobby
-Aftal at give fødselsdagsgave til en ven, der også interesserer sig for brætspil
- Få børn og køb brætspil til dem (som du også kan spille)
Jesper Amstrup
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 189
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:23 am
Location: Frederikshavn

Post by Jesper Amstrup »

"Det er vel bedre at bruge pengene på spil, end at gå på værtshus?"

Den virker hver gang. Og hvis hun alligevel kommer i det røde felt, kan du jo bare tage på værtshus.
Rune Petersen
500+ indlæg
500+ indlæg
Posts: 624
Joined: Mon Jan 29, 2007 12:52 am

Post by Rune Petersen »

Ok, eftersom jeg er ny her må jeg vel hellere skrive en introduktion.

Jeg er 1973'er og flyttede for et par år siden til hovedstaden for at arbejde som softwareudvikler. Inden da var jeg ganske tæt på at blive folkeskolelærer (men den skæbne slap jeg da gudskelov for :shock:). Oprindeligt kommer jeg fra Frederikshavn, hvor jeg har tilbragt en betydelig del af min barndom.

Jeg startede som rollespiller i mine tidligste teenageår, men dette stoppede efter gymnasietiden. Jeg mistede interessen på det tidspunkt og min faste spillegruppe blev spredt for alle vinde som det jo ofte sker. Dog havde jeg fået spillet en hel del Games Workshop titler inden da, herunder Space Hulk (1st edition!!!) og forskellige varianter af Warhammer 40K. Desuden blev der spillet en del Squad Leader - vistnok også lidt ASL - da en af rødderne havde dem liggende.

Jeg var faktisk helt ude af brætspilsgenren indtil jeg genoptog kontakten til min gamle skolekammerat Jesper Amstrup (ja, ham der skrev indlægget herover) og jeg fik et crash course i moderne brætspil. Indtil da havde jeg kun set Settlers, som jeg har et ret negativt forhold til. Dette skyldes at jeg gentagne gange blev tvangsindlagt til at spille det sammen med en gruppe bekendte, der betragtede det som den mest fantastiske opfindelse nogensinde - muligvis fordi det i deres verden gik hånd i hånd med en mildere grad af selvmedicinering...

Med Jespers kyndige input fik jeg dog kastet mig ud i det og købte mit første brætspil i ca. 15 år, Twilight Imperium 3rd edition, og sidenhen er det gået slag i slag. På lidt over et år er samlingen vokset til ca. 40 spil inkl. forskellige udvidelser.

Primært kan jeg godt lide de lange spil som Twilight Imperium, men der bliver da plads til det mere luftige når jeg afprøver nye indkøb på en fast gruppe af kolleger. Her er det spil som Power Grid, Puerto Rico, Age of Steam/Railroad Tycoon og Antike der bliver spillet mest.
Post Reply