Search found 3674 matches

by Jens_Hoppe
Fri Feb 10, 2023 3:19 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Februar 2023
Replies: 26
Views: 977

Re: Hvad har du spillet i dag? Februar 2023

Siden mit første spil for et par uger siden, er jeg nu oppe på omkring 20 spil af Sea Salt & Paper (som jeg købte på Essen, og som siden bare har fået lov at ligge uspillet). Det er et glimrende lille kortspil, som (for mig i hvert fald) giver lidt samme vibe som når man spiller Mahjong (dilemmaet mellem at stoppe nu for få sikre points, eller satse på noget højere scorende).
by Jens_Hoppe
Fri Feb 10, 2023 3:14 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4129
Views: 1586710

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Muligvis af lidt nostalgiske årsager har jeg generhvervet mig et eksemplar af Avalon Hills gamle mesterværk Republic of Rome, som jeg for mange år siden havde mange gode stunder med.

Jeg har også lige modtaget Worthington Games' nye Old Breed South Pacific, det tredie spil i deres Band of Brothers-serie af taktiske WW2 spil. Især det første spil i serien, Screaming Eagles, havde jeg meget fornøjelse med.
by Jens_Hoppe
Tue Jan 17, 2023 10:00 am
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2023
Replies: 6
Views: 471

Re: Nytårsforsæt 2023

Gunness wrote: Mon Jan 16, 2023 6:54 pmIkke gennemføre et halv- eller helmarathon i år ¤
Er det muligt? Det må tiden vise...
Jeg er ikke meget for nytårsforsætter, men med det her er jeg sgu fristet til at springe med på vognen! :)
by Jens_Hoppe
Mon Jan 16, 2023 4:22 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2023
Replies: 6
Views: 471

Re: Nytårsforsæt 2023

Frouvne wrote: Mon Jan 16, 2023 3:57 pm Du må meget gerne anbefale gode baner. P.t. har jeg primært benyttet mig af den i Virumparken dels fordi den er let at komme til og fordi det virker som en rigtig god begynderbane. Mit første møde med sporten var på en bane i Høje Tåstrup og der var rigtig meget vand, hvilket tog lidt af fornøjelsen for en flok nybegyndere, der efter et par ture i vandet spillede mere og mere konservativt.
Virumparken er ganske rigtigt virkelig begyndervenlig - omend der er en lille smule vand på et af hullerne. :) Omvendt er den som mange af de små park-baner også en lille smule kedelig. Andre korte (nemme) baner kunne for eksempel være den i Gundsølille, eller den i byparken i Måløv.

Og ja, Mølleparken i Høje Tåstrup er en total dræber: Jeg mistede selv en disc første gang jeg var der alene, og da jeg var der med kollegaerne, tror jeg vi mistede en 3-4 discs på de første 3 huller... Ikke bare til søerne, men også det-der indhegnede område til højre for 3. hul.

Min yndlingsbane er nok den i Karlebo, som ligger i et helt fantastisk, kuperet terræn. Men den er lang og krævende, så som begynder bør man nok bruge de korte, røde teesteder (det er det eneste jeg har prøvet, og det er mere end rigeligt). Spiller man gul eller hvid får vandløbene også en meget større rolle, og mange af hullerne vil nok opleves som for svære og frustrerende. Men på rød er de fine!

Roskilde Ring banen og banen på RUC er også begge virkelig gode - begge involverer dog kast over søer, men man kan i begge tilfælde spille forsigtigt rundt om, hvis man vil.

Endelig er der selvfølgelig Valbyparken, som nu om dage er en supergod 18 hullers bane, og som indtil for et par år siden var den eneste bane jeg havde prøvet. :)

Alle de ovennævnte baner er længere og involverer mere natur end de mindre park-baner, og jeg ville altid spille fra rødt tee på dem, hvis jeg ikke havde været der før.
by Jens_Hoppe
Mon Jan 16, 2023 3:40 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2023
Replies: 6
Views: 471

Re: Nytårsforsæt 2023

God ide med discgolf - jeg er selv stor fan.

Jeg spillede første gang for mange år siden, men det er først de sidste par år, at det virkelig har accelereret: Lidt med familie og venner, men mest med mine nærmeste kollegaer (hvor vi er en 10-12 stykker der spiller), og i 2022 var vi vel ude et par gange om måneden i gennemsnit. Jeg har efterhånden fået prøvet stort set alle baner omkring København (og en del i Jylland), og der er ret mange fede baner, skulle jeg hilse og sige. :)

(Jeg har så også fået noget andet end brætspil at bruge penge på - min kone klager sig over at der er discs overalt i huset!)
by Jens_Hoppe
Tue Oct 11, 2022 10:50 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4129
Views: 1586710

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Hjem fra Essen med hvad der må være den mindste bunke loot endnu:

Crossing Oceans
War of the Ring: The Card Game
The Animals of Baker Street
Evergreen
Clever 4Ever
Sea Salt & Paper
No Mercy

Der var rigtigt mange spil jeg havde overvejet, men på stedet bestemte mig for ikke at købe. Der var også en del jeg havde overvejet, men hvor køerne for at købe dem var for lange til at jeg gad stå der, der var et par stykker der var udsolgt inden jeg nåede frem, og endelig var der en håndfuld spil jeg havde tænkt mig at købe, som endte med ikke at nå frem til messen... :(

For eksempel:

Findorff & Fasanerie - overvejede dem for længe, og om søndagen var de begge udsolgt.
Pilgrim - mit backede eksemplar, som jeg skulle samle op på messen, nåede ikke frem i tide.
Triomphe de Marengo - jeg havde reserveret et eksemplar, men fik få dage inden messen at vide, at der var et produktionsproblem med spillet.
Cat in the Box - udsolgt! Muligvis allerede om onsdagen...
Village Rails - nåede ikke frem til messen.
Lacrimosa - kæmpe kø for at købe det, lige indtil det på et tidspunkt var udsolgt.
The Guild of Merchant Explorers: The Queen's Special Orders - udsolgt inden jeg nåede derhen.
Revive - kø, udsolgt, blablabla.
1998 ISS - ventede for længe, og til sidst var det udsolgt.
Suspects - et spil fra sidste år, som dog ikke var nogen steder at finde i den store franske stand i hal 3.
by Jens_Hoppe
Tue Oct 11, 2022 10:41 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 2772

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

I Essen spillede vi mest mindre spil, jeg nævner i flæng:

Fasanarie - nyt Friedemann Friese spil, hvor man lægger en "sti" af fasankort med forskellige scoringssystemer op, og spillerne avancerer deres sti på stien og drafter kortene. Sjovt og hurtigt, især sikkert hvis man er mange spillere!

No Mercy - genudgivelse af et simpelt push-your-luck Knizia spil. Der er ikke meget dybde i det, men det er sjovt og velfungerende for hvad det er, og i det rette selskab grines der meget!

Clever 4Ever - det nyeste Clever-spil, og det følger trenden med at være en anelse mere komplekst end forgængerne.


Vi fik dog også et par lidt større spil på bordet:

- First Rat - hyggeligt og relativt velfungerende spil om rotter der vil bygge en rumraket. Det involverer ikke overraskende en del indsamling af ressourcer. Et spil jeg ikke havde noget imod at spille, men som jeg ikke efterfølgende har noget behov for at købe, if you know what I mean. ;-)

- Evergreen - glimrende, hurtigt spil hvor man drafter kort og bygger skove på ens eget lille planet-board.

- Crossing Oceans - Mac Gerdts nyeste "store" spil. Glimrende spil med en naturlig progression af hele tiden nyere, større og hurtigere skibe som overtager ruterne på verdenskortet. Spillet er - som så ofte med Mac Gerdts - drevet af en rondel som spillerne rykker på for at lave actions. Mekanisk minder spillet meget om Navegador, men da det også er mit yndlingsspil fra Gerdts, er det jo kun super.

Min gruppe spillede et par andre ting som jeg ikke deltog i, deriblandt Starship Captains (fik en lidt blandet modtagelse) og Rise (generelt positivt modtaget).
by Jens_Hoppe
Fri Aug 05, 2022 6:00 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? August 2022
Replies: 21
Views: 2562

Re: Hvad har du spillet i dag? August 2022

Den anden dag spillede jeg Sherlock Holmes: Consulting Detective med min datter, en af sagerne fra sættet "The Thames Murders & Other Cases". De sager har jeg faktisk spillet før, den gang der bare var grundspillet med 10 sager fra Sleuth Publications: Det var tilbage i 1980'erne, og den gang spillede jeg dem med min far.

Så jo, man kan sagtens spille sagerne i boksen mere end en gang hver, hvis man bare venter 35+ år, har man glemt de fleste af detaljerne! Bortset fra det var det et underholdende gensyn: Vi var ret dygtige (syntes vi selv), vi kunne svare på næsten alle spørgsmål i sagen, og det eneste hår i suppen var nok, at mens Sherlock løste sagen ved at besøge 4 lokationer, måtte vi op på 39 for at nå dertil. :)
by Jens_Hoppe
Mon Jul 04, 2022 12:30 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Hvorfor drager krigsspil?
Replies: 4
Views: 1411

Re: Hvorfor drager krigsspil?

Jeg spiller slet ikke så mange krigsspil som jeg gjorde i gamle dage, men kan stadig godt lide genren. Måske er det mere idéen om at spille krigsspil, end realiteten ved faktisk at gøre det, som jeg godt kan lide.

Jeg har fra en ung alder være interesseret i historie generelt, og militærhistorie specifikt, så for mig har krigsspil været et medie til at dyrke denne interesse. Det er en måde at lære noget historie på en ... visuel måde. Omvendt betyder det kompetitive ikke ret meget for mig: Hvis et krigsspil ved hjælp af detaljerigdom og uforudsigelighed gør et stykke historie levende for mig, er det ikke så vigtigt hvilken spiller der ender med at vinde. Jeg ved at andre har det anderledes og i meget højere grad lægger vægt på det kompetitive.

Redmond Simonsen er vist den der opfandt begrebet "paper time machine" til at beskrive krigsspil, og for mig i det mindste er det et begreb der præcist beskriver hvad jeg ser i spillene...
by Jens_Hoppe
Mon Jun 06, 2022 2:07 am
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse maj 2022
Replies: 3
Views: 869

Re: Månedens spiloplevelse maj 2022

Efter nogle lidt tynde måneder fik jeg spillet en masse i maj måned. Det blev til gensyn med disse spil:

Tapestry (med begge udvidelser)
Sumatra
St. Petersburg
Luzon Rails
Khora
Innovation
Brian Boru
The Quest for El Dorado
Startups
Beyond the Sun

Og desuden fik jeg prøvet en masse nyt:

Living Forest - dansk-designet og Kennerspiel-nomineret, og ja, det er faktisk ikke dårligt.

18Chesapeake - et spil der beskrives som både simpelt og hurtigt (af et 18xx spil at være), men som i realiteten er næsten identisk med 1830, både hvad angår kompleksitet og længde. Men det er jo også meget godt!

Barrage - en positiv overraskelse. Ja, det er moderne, tørt, over-komplekst worker placement, men det havde nu noget sjovt over sig. Interaktion var der sørme også. Men damn, det er alt, alt for langt...

Coatl - øhh, nej tak.

Dice Settlers - det ... virker? Men det er mere end lidt kedeligt bare at sidde og manipulere terninger.

Exit: The Game - LOTR: Shadows over Middle-earth - det er Exit OG Ringenes Herre, og hvem kan stå for det. Som Exit-spil er det fint nok, men formatet egner sig ikke synderligt meget til at fortælle en historie (som dette forsøger).

Hidden Games Crime Scene: The New Haven Case - et rigtigt, rigtigt godt mysteriespil. Her præsenteres spillerne blot for alle komponenter på én gang, og må selv finde hoved og hale i dem, og det er alt sammen meget fascinerende. Jeg har lyst til at fortælle om alle de seje ting vi gjorde, men det ville jo være at spoile det for andre. :) Månedens oplevelse!
by Jens_Hoppe
Wed May 18, 2022 3:16 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2022
Replies: 29
Views: 3477

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2022

Jeg har ikke spillet supermange spil i maj, men et par spil er dog værd at bemærke:

- Det dansk-designede Living Forest fungerede ... udmærket. Der er noget old-school deck-building i det (først køber man penge, siden køber man vp), men her er der en mængde andre twists og mekanismer tilføjet som giver spillet nogle flere dimensioner. Der er forskellige typer sejr man kan forfølge, og spillet er hurtigt - måske næsten for hurtigt? Og illustrationerne på kortene er superflotte.

- Hidden Games Crime Scene: The case of Little Gomersal er et helt suverænt mysteriespil. Lidt Sherlock Holmes: Consulting Detective agtigt, men her får man alle bevismaterialer udleveret fra starten, og skal selv finde hoved og hale i det. Fascinerende!

- Brian Boru: High King of Ireland er et klassisk, "gammeldags" eurogame, med area majority og INGEN individuelle player boards. Meget forfriskende! ;-)
by Jens_Hoppe
Wed Apr 20, 2022 10:12 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4129
Views: 1586710

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jeg har ikke fået spillet så meget de sidste par måneder, men har dog alligevel anskaffet lidt nyt:

- Beyond the Sun, som jeg har spillet en del gange, og efterhånden følte jeg måtte have mit eget eksemplar af.
- Caesar! Seize Rome in 20 Minutes!, kun spillet en enkelt gang, men først indtryk var positivt.
- Gulf, Mobile & Ohio, et lidt anderledes Winsome cube rail spil. Virker interessant!
- Putin's Northern War: The Coming Struggle for Finland, et af to næsten profetiske krigsspil (fra 2017!) om russisk aggression mod Finland (dette spil) og Østeuropa (det andet).
- Rome, Inc.: From Augustus to Diocletian, et solospil fra Against the Odds magazine, om ... Rom.
- Tea for 2, avanceret "krig" med Alice i Eventyrland.
- Dreaming Spires, et nyligt besøg i Oxford gav mig lyst til at generhverve dette spil om universitetsbyggeri.
- Plains Indian Wars, et nyt kube-krigsspil fra GMT.
by Jens_Hoppe
Mon Mar 07, 2022 11:07 am
Forum: Ugens tema
Topic: Computer- til brætspil?
Replies: 5
Views: 1315

Re: Computer- til brætspil?

Jeg spiller en del computerspil, faktisk tror jeg at jeg nu om dage bruger væsentligt mere tid på computerspil end brætspil. Men jeg spiller computerspil af helt andre grunde end jeg spiller brætspil, og jeg synes de to medier har helt forskellige styrker og svagheder.

Computerspil giver mulighed for en film-lignende virkelighed med en helt utrolig detaljerigdom, og uanset spilgenren giver de mulighed for at understøtte fantastisk komplekse algoritmer, uden at brugeren bliver bebyrdet med detaljerne.

Brætspil derimod er meget mere begrænsede i deres detaljerigdom. Du kan godt lave f.eks. et bræt-RPG med lokationer, items og quests, men du kan ikke lave et med tusindvis af disse ting, og med hele virtuelle verdener, hvor brugeren med levende billeder kan se hvordan alting ser ud... Brætspil kan godt forsøge at emulere en høj grad af detaljerigdom, men unikke detaljer kræver regler, og vi mennesker når hurtigt grænsen for, hvad vi kan overskue... (se bare Advanced Squad Leader, for eksempel, som har hundredevis af regelsider, men som stadig er en meget rudimentær og primitiv model af virkeligheden).

Men brætspil er til gengæld gode til social interaktion, hvor man kan sidde med vennerne omkring et bord og dyste mod dem i hvad det nu end er, spillet handler om. Brætspil er også taktile. Og en helt stor styrke i brætspil er netop, at de med overlæg laver en begrænset model, en som mennesker med en rimelig indsats kan sætte sig ind i, en model som netop ikke forsøger at inkludere så meget som muligt.
by Jens_Hoppe
Wed Feb 09, 2022 10:54 am
Forum: Voksenspil
Topic: Min spilsamling 2022 - et forsøg på at gennemgå den
Replies: 34
Views: 5169

Re: Min spilsamling 2022 - et forsøg på at gennemgå den

Jeg har gemt alle mine dvd'er. Jeg har bare måtte erkende, at rigtig meget af det jeg har ikke kan findes på de forskellige streamingtjenester (og selv det der kan er sikkert væk i morgen). Ideen er, at hvis jeg har lyst til at gense f.eks. Peep Show om fem år, kan jeg det, selvom det ikke er til at opdrive på nettet... (Jeg har dog placeret alle mine dvd'er i mapper, så de fylder ikke så meget).
by Jens_Hoppe
Fri Jan 07, 2022 2:06 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2022
Replies: 43
Views: 6519

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2022

Frouvne wrote: Thu Jan 06, 2022 9:11 amTænker i hvert tilfælde at det godt kan blive en udfordring med spilletiden, hvis man er flere end to spillere.
Fortæl mig om det! :mrgreen: