Search found 5246 matches

by Stony
Thu Feb 22, 2024 2:51 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Februar 2024
Replies: 38
Views: 3439

Re: Hvad har du spillet i dag? Februar 2024

zfire wrote: Thu Feb 22, 2024 12:42 pmBrikkerne røg også direkte i coin capsules, som jeg nok dog havde gjort selvom pappet havde været normal tykkelse.
Kan du give en henvisning til nogen, en helt tilfældig ejer af spillet kan overveje at benytte? :)
by Stony
Mon Aug 14, 2023 12:20 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Gode råd til en førstegangs-Essen'er
Replies: 5
Views: 1681

Re: Gode råd til en førstegangs-Essen'er

...nogle udbydere læner sig ind i at folk gerne vil have det på "udgivelsesdagen", og sælger derfor spillene _over_ normalprisen.

Det er dog ikke normalen. Sidste år oplevede jeg det konkret med Captain's Log samt Stationfall.

Hvis I kører derned, så overvej at betale det det nu engang koster at stille bilen lige ved messen. Muligheden for at smutte ud til bilen en gang eller to i løbet af dagen for at læsse af, er *vidunderlig* når man har prøvet alternativet at slæbe rundt på det hele til man gerne vil hjem. Hvis man er hurtigt ude er der også mulighed for at leje en boks. Det har jeg dog aldrig benyttet mig af, så jeg tør ikke udtale mig om hvordan det fungerer.
by Stony
Sat May 27, 2023 10:15 pm
Forum: Computerspil, rollespil, figurspil og andre ikke-brætspil
Topic: Roll Player på Steam
Replies: 1
Views: 2957

Re: Roll Player på Steam

Tak for tippet. Jeg har fået spillet et par spil. Foreløbig highscore lavet med en Dwarf Rogue. 43 point.
by Stony
Fri May 26, 2023 9:04 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023
Replies: 27
Views: 5379

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023

Spillet har deck-bulding som mekanisme, men spillet er bestemt ikke en deckbuilder. Hvis du eksempelvis køber et kort der lader dig trashe et andet kort... Du kommer måske til at se det kort tre gange i hele spillet. Det kommer ganske enkelt ikke til at have den fornødne impact på dit deck. Endnu mere udtalt bliver det med kort der forlader sig på at kunne noget såfremt der er nogle forhold der er til stede, som eksempelvis et andet kort af samme type. Bene Geserit, Fremen osv. Der kan du blive yderligere begrænset af at forholdene ikke er opfyldte en eller flere af gangene du får kortet på hånden.
Så jeg er helt enig. Der er kun et ganske let "sprinkle" af deckbuilding over det. Men jeg synes resten af spillet er godt, og jeg synes tema er fint indarbejdet.
by Stony
Fri Mar 17, 2023 10:12 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2023
Replies: 20
Views: 4802

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2023

Jeg tænker det afhænger af hvem du spørger, og om deres foretrukne spilleform trækker mod mange eller få spillere.
De reviewere jeg har set/læst der fremhæver Ankh som et af deres foretrukne spil, fremhæver samtidig at de foretrækker det med få spillere. Men BGG viser at brugerne lader til at være lidt polariserede på det punkt. De er dog enige om at tre spillere ikke er det bedste antal spillere. Enten to eller fire.
Af de tre titler har Blood Rage den højeste BGG rating og Rising Sun den laveste.
Jeg følte mig fint underholdt, men nogen ny favorit bliver det næppe. Jeg tænker dog det ved lejlighed skal prøves igen med enten to og/eller fire spillere, for at få en bedre fornemmelse for hvad der skaber den polarisering. Jeg tror vi berørte det i går da vi efterfølgende snakkede om spillet, og Allan nævner det også. De to samlede guder får i et tre-spiller spil en høj grad af kontrol. Med to spillere er der ikke nogen guder der bliver slået sammen. Med fire spillere er der stadig to modstandere udenfor deres kontrol, hvilket sandsynligvis vil have en betydning på hvordan slutspillet opleves.
by Stony
Thu Jan 12, 2023 12:10 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2023
Replies: 25
Views: 5105

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2023

Jeg var med ved førnævnte omgang Carnegie, og jeg kan da lige smide et par strøtanker fra min hånd.

Kompleksitet og måske også tema gør at det ligger i den nørdede ende af hobbyen. Det er for folk der godt kan lide at gruble over tingene, og ikke et spil der "bare" er et samlingspunkt. Ikke et ondt ord om selskabsspil og de lettere spil. De har afgjort deres berettigelse, men Carnegie har en helt anden målgruppe. Og det fører til min første delkonklusion. Det er et spil jeg gerne spiller igen, men ikke et jeg behøver at eje. Jeg tænker der vil være alt for langt imellem situationer, hvor det vil være et spil jeg hiver frem og foreslår. Og jeg gider ikke have flere spil der kun står på hylden.

Jeg tror at jeg deler Allans oplevelse. Det var lidt en øvelse i frustrations-mitigering. Og vel at mærke ofte frustrationer jeg selv var skyld i. Men det tænker jeg - i hvert fald for mit eget vedkommende - skyldes et manglende overblik. Overblik for hvad det er jeg har brug for, for at kunne gøre det jeg godt kunne tænke mig at gøre. Det blev meget taktisk, hvor jeg på den korte bane kiggede på hvilke ressourcer jeg sad med, og hvilke handlinger jeg kunne udføre med dem. Med et øget overblik vil jeg forventeligt kunne træde et trin tilbage, og ikke nødvendigvis vælge den oplagte handling, men tage den knapt så oplagte, fordi det vil kunne hjælpe mig om to ture. Overblik til at kunne skæve til de andre spillerplader, og lidt Puerto Rico agtigt vælge den handling de ikke kan få ret meget ud af lige nu, samt kunne gennemskue om det er værd at gå efter, eller om de forventeligt alligevel får det smidt i skødet i en af de følgende ture. Overblik hos modstanderne til at de kan lave mere målrettede valg. Overskud hos mig selv til at kunne genkende deres valg og den retning de vælger at gå i, så jeg kan tilpasse mine egne valg og undgå at træde ind i et kapløb om de ting de tilsyneladende også går efter.
Og så skal jeg nok stoppe, inden det bliver for spekulativt. Jeg er endnu ikke sikker på Carnegie er et spil der tilbyder de muligheder. Men hvis de var der, var det i hvert fald ikke noget vi formåede at praktisere i den første gennemspilning. Men jeg tænker spillet har potentiale.

Og det bringer mig til en anden delkonklusion, som egentlig ikke har med Carnegie at gøre, men det fik mig til at tænke over. Jeg tror et spil, når det har en tilstrækkelig kompleksitet til at det er svært at få hovedet helt omkring i første forsøg, vil have godt af lidt fælles efterrationalisering eller analyse. En snak om bordet omkring hvad man opdagede fungerede godt sammen med hvad, og hvordan det måske kan hægtes op på en decideret strategi. Den slags snak. Den vil nok blive lidt famlende efter blot en enkelt gennemspilning, men kan måske være med til at holde gang i lysten til at give spillet et skud mere. For med det enorme udvalg af spil, og de mange spil der i forvejen står på hylden og venter på at spille spillet første gang, så har jeg i hvert fald været slem til at forkaste et spil efter første gennemspilning, fordi det ikke gav mig en tilfredsstillende oplevelse. Og den tilfredsstillende oplevelse kan være svær at opnå, hvis min glæde ved et spil udspringer af følelsen af overblik, evnen til at forme en strategi, og lave de bedste taktiske tilpasninger til strategien, når modstanderen foretager sig noget der obstruerer mine muligheder.

Jeg tror der er mange spil der - lidt ufortjent - er blevet fejet til side på den konto.

Det får mig til at tænke på, at hvis de lidt komplekse spil der stadig står uspillet på hylden, hver især bør prøves mindst.... tre gange... Så er det helt godnat at jeg sidder og kigger efter nye spil. Jeg har spil nok til de næste par år allerede.
by Stony
Mon Nov 07, 2022 4:13 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2022
Replies: 33
Views: 6540

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2022

Jeg har i den forgangne weekend været isoleret i en spejderhytte sammen med en gruppe ligesindede geeks. :)

Jeg var i den introducerende rolle på to spil jeg havde prøvet forinden: Revive og Captains Log. Dertil havde jeg påtaget mig den introducerende rolle på et spil jeg ikke havde prøvet forinden: Woodcraft. Det var planen at spille det solo inden da, men tiden løb fra mig, så jeg måtte basere det på et par regelvideoer jeg havde set. Det gik sådan omtrent. Endelig fik jeg prøvet Atiwa, og så genspillet et par kendinge i form af bl.a. Heat: Pedal to the Metal.

Captains Log ved jeg endnu ikke helt hvor jeg har... Det er i min optik et re-tematiseret Xia Legends of a Drift System. Og re-tematiseringen placerer det forholdsvis tæt på Merchants & Marauders. Jeg ved ikke om jeg på sigt behøver både Captains Log og Xia i min samling, og jeg er endnu ikke afklaret med hvilken jeg i så fald ender med at beholde. Men jeg synes egentlig spillet gør en fin figur. Jeg prøvede i tidernes morgen Merchants & Marauders, og havde den blandede fornøjelse at fokusere på at opgradere mit skib, inden jeg i spillets anden halvdel ville sigte efter at maksimere min profit ved at udnytte skibets potentiale. Men jeg endte med at blive vædret af en pirat (en af de øvrige spillere) og tabte en tæt kamp, som gjorde at han sejlede væk i mit skib. Så sad jeg tilbage uden opgraderet skib og ikke ret mange opsparede point. Det efterlod mig i en støvsky, hvor jeg bare kunne vente på at spillet skulle nå en afslutning sådan cirka en time eller to senere. Jeg har ikke haft lyst til at genbesøge spillet siden. Den faldgrube falder Captains Log heldigvis ikke i. Og den italesætter også nogle af de udfordringer Xia havde, hvor man nogle gange kunne pendle frem og tilbage mellem to planeter og score en del point på den konto. Så jeg kan godt lide det Captains Log tilbyder, men tematisk tiltaler Xia mig altså mere...

Revive havde jeg gennemspillet som solo-spil nogle gange forinden, og det kunne ses. Jeg havde et overblik de øvrige førstegangs-spillere ikke kunne mønstre endnu. Jeg vandt ret komfortabelt. Men det er forventeligt i et spil, hvor der er så mange forskellige delkomponenter, og det er nødvendigt med et vist overblik at kunne finde en vej igennem, hvor du finder de steder de enkelte dele overlapper, og du derfor kan kan få dem til at virke godt sammen. Efter jeg kom hjem, fik jeg prøvet et solospil mere, hvor jeg udforskede nogle muligheder jeg fik øjnene op for i min første fler-spiller gennemspilning, og jeg endte med at få en "Utopia" score. Den højste rangering, som jeg tidligere ikke har været i nærheden af. Jeg tænker det var en kombination af bedre overblik, og at de enkelte tilfældige dele i spillet passede godt sammen. Men jeg blev lidt overrasket, og tænkte på den gennemspilningsvideo jeg havde set, hvor man glemte at angive at man havde spillet et kort. (I solo-varianten bruger du en "handling" på at spille et kort og to "handlinger" på at vælge Hibernation. Og der er kun et begrænset antal handlinger før spillet slutter.) Jeg tænkte jeg måske var faldet i samme faldgrube, og valgte derfor at nulstille spillet med samme setup og prøve igen. Ja, jeg ved godt det er lidt snyd, da jeg så har en ide om hvad der ligger hvor, men jeg følte et behov for at se om det kunne lade sig gøre, eller om jeg vitterligt havde glemt at rykke tidsmarkøren. Så mere en trykprøve af mit første resultat. Jeg blæste hen over 200 point. (Utopia er "kun" 180+ point, og min hidtidige bedste solo-score var 110.) Denne gang føler jeg mig ret sikker på at jeg rykkede tidsmarkøren når jeg skulle, og min score blev endnu bedre end første gang. Men det var forventeligt. Vigtigere var at min første score sandsynligvis holdt vand. :)

Woodcraft synes jeg gav et hæderligt førstehåndsindtryk. Det rummer i hvert fald en del elementer der sædvanligvis tiltaler mig. Jeg har dog en lille bekymring for at det måske er et spil der hurtigt bliver lidt... "samey". Jeg er ikke sikker på hvert spil tilbyder den variation jeg ellers sætter pris på. Jeg tror det på et tidspunkt er "regnet ud", og så er det sådan man spiller det. Jeg tænker der ikke er så mange parametre der vil kunne skubbe dig ud i en ny måde at tackle tingene på. Men det må tiden vise. Jeg tænker der er underholdning til nogle flere gennemspilninger.

Atiwa er seneste skud fra Uwe. Og som jeg berettede til de øvrige spillere omkring bordet, så ville mit gæt nok være "Uwe Rosenberg", hvis jeg blev præsenteret for spillets komponenter, og skulle give et bud på hvem der dog kunne have designet det. Det er et spil der tilbyder en simulering af en finurlig symbiose i Afrika, hvor folk fandt ud af at drage nytte af flagermus. Det var sjovt at gå på opdagelse i spillet og "knække nødden" i forhold til hvordan man fik optimeret. Men jeg tror ikke det bliver et spil jeg kommer til at spille ret mange gange. Der er alt for mange andre spil der tiltaler mig mere, til at det bliver et jeg kommer til at vende tilbage til. Men ganske hyggeligt. Som en finurlig krølle på halen, endte jeg med at tage alle mine flagermus (undtagen en enkelt) og fodre dem til mine familier i spillets sidste runde. Lidt antitematisk. Men da de ikke gav mig ret mange point, valgte jeg at ofre dem i den sidste fase, hvor jeg skulle brødføde min befolkning, og da spillet jo sluttede, gad jeg ikke bekymre mig om flagermusbestanden.

Heat: Pedal to the Metal var den sidste Essen-udgivelse jeg fik spillet i weekenden. Jeg synes det er ret godt. Enkelt. Men jeg synes det har noget at tilbyde, og jeg synes tema og mekanikker er bundet ret godt sammen, og jeg føler mig ganske godt underholdt hver gang. Spillet bliver bestemt ikke dårligere af at blive nydt sammen med en god øl og en lidt løssluppen stemning.

Heat og Revive er nok de to stærkeste kandidater til stadig at være i min spilsamling samme tid næste år.
by Stony
Thu Nov 03, 2022 1:31 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 8419

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Gunness wrote: Thu Nov 03, 2022 12:48 pmtl;dr: Jeg vil mene, at du primært skal spille spillet for historiens og ikke mekanismernes
Tjek! Du bekræfter mere eller mindre at spillet sandsynligvis vil stryge mig mod hårene på præcis samme måde. I stedet for at sidde og læse lange passager højt, og i de mellemliggende perioder være lettere uimponeret over mekanismer og beslutninger, så tænker jeg at jeg i stedet får mine gode historier fra en god film eller en god bog, og vælger at bruge min brætspiltid på... noget andet. Tak. :)
by Stony
Wed Nov 02, 2022 1:11 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 8419

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Ovenpå Tainted Grail og Etherfields, som jeg nåede at spille hhv. to og en enkelt gang, før jeg følte jeg helt definitivt kunne afskrive dem som "ikke noget for mig", har jeg skudt Vanguard over i hjørnet for spil, hvor jeg gerne vil se en række reviews før jeg kan lokkes til at prøve endsige smide penge efter spillet.

Hvordan forholder de sig i denne omgang til scenarier der på den ene eller anden led fejler, og man derfor bare må tilbage til start og prøve en gang til? Jeg tænker det har været lidt af en achilleshæl for de to forrige titler. Det er i høj grad historien der bærer spiloplevelsen. Det er de færreste der gider tage den del forfra, når man allerede en gang har været turen igennem, og derfor allerede kender historien. Og spilmekanikken er tilpas "grindy" til at den gider man ikke bruge timer på at grave sig igennem, alene for at komme videre til det næste scenarie på den "rigtige" måde.
by Stony
Sun Oct 23, 2022 1:21 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 8419

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Jeg har fået en Essen-erhvervelse på bordet i går og igen i dag. Revive. Bare som solo-spil, for at få reglerne op under neglene.

Rigtig pænt førstehåndsindtryk. Jeg tænker det måske kan blive lidt Multiplayer Solitaire, når jeg introducerer det for andre, men det må tiden vise. Interaktion er i hvert fald i den lave ende, og den smule der er, er ret indirekte.

En masse små mekanismer, hvor det i høj grad drejer sig om at få optimeret de små ting, som over tid tilsammen kommer til at gøre en større forskel. Der er også mulighed for at lægge nogle overordnede strategiske planer ved spillets start, og så de nødvendige taktiske tilpasninger når narrøven der sidder lige før dig, bosætter den plads du havde udset dig.

Solo spillet giver dig en "rating" baseret på antallet af point du opnåede. Hvis du får under 50 point har du tabt. Og så kommer der forskellige grader af succes, som starter med "Survivor" ved 50-75 point, og helt op til "Utopia" hvis du får 180+ point. Mit første spil landede jeg på 64 point. Jeg fandt så ud af at spillet ikke slutter helt så brat som jeg troede, og jeg kunne derfor nok have hentet lidt flere point med de ressourcer jeg lå inde med. Men næppe nok til at rykke op i næste point kategori. Efterfølgende spil var allerede bedre, og jeg landede på "Regular victory" som er fra 100 point. Jeg fik 101, så det var med hiv og sving. Men rart at se, at der allerede ved andet spil er et helt andet overblik.

Det skal blive interessant at få på bordet med flere spillere.
by Stony
Sat Oct 22, 2022 7:42 am
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: S: En bunke brætspil
Replies: 1
Views: 1924

Re: S: En bunke brætspil

Jeg snupper gerne Shipwreck Arcana.

Jeg skriver en PB.
by Stony
Sun Oct 09, 2022 10:13 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4253
Views: 1825817

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jeg sidder i bil på vej hjem fra Essen, så tiden kan vel bruges på en Essen-loot liste.

Jeg mener det er den Essen tur, hvor jeg har købt mindst. Men lidt blev det da alligevel til.

Captain's Log
Heat: Pedal to the Metal
Horizons of Spirit Island : New Horizons
Ready Set Bet
Revive
Spirit Island : Feather and Flame
Stationfall
Trinidad
Viticulture World
Woodcraft

Captain's Log ville jeg gerne have haft på bordet en af aftenerne, men der er en del regler og jeg nåede ikke igennem dem. Så det må vente. Men reglerne giver mig indtrykket af at der er tale om at Merchants & Marauders har fået en baby med Xia: Legends of a Drift System. Tematisk er der mange ligheder med M&M. Du styrer selv om du vil satse på handel eller kamp. Eller begge dele. Der er så lige føjet lidt ekstra til samt mulighed for Expert regler der lægger endnu et lag på. Eksempelvis har de forskellige skibe - afhængig af størrelse, hvor tungt de er lastet og hvor meget vand de har taget ind - forskellig dybde de stikker, og det kan gøre det umuligt at sejle gennem stræder hvor der ikke er så dybt. Dertil kommer alle de NPC'ere vi kender fra Xia, som flytter rundt på brættet og gør livet usikkert for spillerne. Jeg vil se om jeg i den nærmeste fremtid lige kan få det prøvet solo, nu hvor jeg næsten er nået gennem reglerne.

Heat er nærmest en re-implementering/re-tematisering af Flamme Rouge. Og jeg fik et rigtig godt førstehåndsindtryk. Det er et spil man bør tage lidt tilbagelænet. Drik lidt øl. Hån dine modstandere når de skrider ud i svinget og band af dem når de alligevel slår dig på målstregen. Det er hurtigt og elegant, og hvis alle spillere kender reglerne på forhånd, kan man godt fyre et spil af på en halv time. Så kan man vælge at køre flere sammenhængende løb med pointstilling, eller tilføje nogle af de ekstra moduler der er med. Men spillet er faktisk helt fint i sin grundform.

Woodcraft var et af messens mest hypede titler. De to første dage var der lange køer ved deres stand. Jeg ignorerede det fuldstændig og tænkte det var en titel der nok kunne købes i en netbutik indenfor en overskuelig fremtid. Men sidst på andendagen var køen væk, og de havde stadig flere eksemplarer. Så nappede jeg et.

Lidt den samme historie med Revive. Der blev til gengæld udsolgt mens jeg stod i butikken, så jeg var blandt de sidste der fik et eksemplar med hjem.

Horizons of Spirit Island var en af de titler vi også nåede at få på bordet. Jeg havde fået indtrykket af at det ville være en simplere udgave af Spirit Island. Det viste sig ikke helt at holde stik. Der er nogle enklere spirits med, som desuden kan bruges i den fulde version. Det spillet derudover tilbyder, er lidt det samme som Jaws of the Lion gør for Gloomhaven. Et "færdigt" kort for hhv. to spillere på den ene side og tre spillere på den anden. Og komponenterne har fået en nedgradering, så spillet prismæssigt bliver lidt lettere tilgængeligt. Vi spillede det to mand. Vi havde med de valgte spirits lidt udfordringer med at udrette skade,og dermed faktisk fjerne kolonisterne. Men vi hev en sejr hjem ved at køre Fear decket i bund.

Trinidad var et impulskøb. Jeg havde på forkant prioriteret det meget lavt, da det var prissat til 150 Euro. Men de havde nogle eksemplarer hvor æsken var blevet beskadiget. Også mere end bare et tryk i hjørnet. De blev solgt med 60% i rabat, så jeg fandt det jeg synes var pænest og betalte bare. Og så må jeg gøre et forsøg på at lime/tape det når jeg kommer hjem.

Stationfall er ret beset ikke Essen loot, for de havde det ikke. Deres container stod stadig på kajen i Hamburg. Men jeg fik en kupon, så hvis jeg gik ind på deres hjemmeside og bestilte det inden messen var slut, ville jeg få det tilsendt fragtfrit. Det valgte jeg at gøre brug af. Det er et Eklund spil. Nej, ikke Phil. Den anden Eklund. Efter et par playsession videoer på Youtube, havde jeg smidt det på min positiv liste. Dog "kun" på listen af spil jeg helst ville prøve inden køb. Det endte dog med køb uden forudgående gennemspilning, da en del af de andre ting jeg havde udset mig et efter et blev streget. Det gav lidt til overs i mit spilbudget, og det endte med Stationfall. Og Captain's Log som også blev valgt til på den konto.

Ready Set Bet er det sidste af de købte spil som jeg nåede at prøve. Det er meget easy-going. Det skal nok mest af alt spilles for den oplevelse det kan give, snarere end de strategiske overvejelser og interessante spilmekanismer. Det skal nok helst spilles i lidt større grupper, og gerne med en øl i den ene hånd, mens man placerer sine bud med den anden.

Det blev en god tur. Vi havde bevidst valgt kun at købe billet til de to første dage, og så lade Messen passe sig selv lørdag og søndag, hvor der sædvanligvis er lidt flere besøgende. Så lørdag blev brugt på hotellet hvor vi sad og spillede, og så blev bilen vendt hjemad søndag straks efter morgenmaden.
by Stony
Sat Sep 24, 2022 8:23 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Bedste nyere samarbejdsspil?
Replies: 7
Views: 2595

Re: Bedste nyere samarbejdsspil?

Spirit Island og Shipwreck Arcana er de to titler der tiltaler mig mest. Begge er udgivet i 2017, og derfor kun lige akkurat indenfor dine søgeparametre. Men de er til gengæld for mit vedkommende noget af det bedste coop overhovedet. Ikke kun for de fem seneste år.

Spirit Island er i min optik et af de mest interessante coop-spil. En smule fiddly, men ganske tematisk. Og der er nu noget tilfredsstillende som en af de indfødte's guder, at fremmane eksempelvis en tsunami der skyller kolonisternes bygninger og soldater væk fra alle kystområder.

Shipwreck Arcana er noget deduktion, og temaet er praktisk taget ikke-eksisterende. Jo det er der, men du kan ikke mærke det. Spillet er en næsten rent abstrakt øvelse. Men det kan alligevel noget. En spiller skal med de tilgængelige komponenter, prøve at guide medspillerne ind på hvilken talværdi/"skæbne" det er de sidder med. Og den aktive spiller må ikke kommunikere med andet end den ene brik de vælger at lægge det sted de synes giver den bedste information. Med mindre et af de aktive kort specifikt siger, at de øvrige spillere eksempelvis har lov til at stille dig et ja/nej spørgsmål el.lign.

Førstnævnte er nok mest for de brætspilvante, mens sidstnævnte godt kan - med lidt kyndig vejledning - spilles med et bredere publikum.
by Stony
Thu Aug 25, 2022 6:00 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4253
Views: 1825817

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

goldbaek wrote: Thu Aug 25, 2022 5:56 pm...men jeg har vist mistet lidt interessen for kampagne-spil undervejs i processen...
Velkommen i klubben. :)
by Stony
Tue Jul 19, 2022 6:09 am
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Sommer oprydning - opdateret 26/7 med nye spil
Replies: 6
Views: 2874

Re: Sommer oprydning

Det styrer du naturligvis helt selv. :)

Jeg har selv haft en lignende tilgang, og solgte ikke for at få den bedste pris, men i lige så høj grad for at få ryddet ud i det jeg ikke selv fik spillet, og så kunne "fellow gamers" få glæde af dem i stedet. Men da jeg erfarede en del spil blev købt udelukkende med videresalg for øje, var også dagen jeg holdt op med det.