Search found 1062 matches

by Jonezy
Thu Dec 15, 2022 10:20 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? December 2022
Replies: 40
Views: 1786

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2022

Fik en Lost Ruins of Arnak dyst med Jesper igår, og det var en stor fornøjelse.

Det spil overrasker mig, da jeg finder det enormt underholdende selvom det egentlig bare er en solid omgang ressource management. Tænker temaet hjælper mig gevaldigt til fornøjelsen, samt det at mixet imellem deck building og worker placement, hvor man skal bruge kort for at aktivere dine 'workers', gør hver runde til en stor puzzle, hvor man skal få det bedste ud af sine 5 trukne kort.

Forstår godt det var populært da det udkom for et par år siden, men jeg er altså lidt sent til festen og glæder mig til at spille det endnu mere. Har også allerede udvidelsen der gør spillet ekstremt asymmetrisk med helt unikke player powers.
by Jonezy
Sun Nov 20, 2022 4:46 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4129
Views: 1586692

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Elsker Meadow og så den første udvidelse til det på Snydepels den anden dag; og uden at tænke mere over det, udover at den odder på forsiden var virkelig nuttet, røg det altså i indkøbskurven og er nu landet hos mig i Taastrup. Downstream hedder det, så nu kan man også ro kajak i Meadow og nyde økosystemerne i vandkanten.
by Jonezy
Mon Nov 07, 2022 10:30 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2022
Replies: 33
Views: 1710

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2022

Jeg har sjovt nok også spillet en masse i weekenden. På bordet kom:

The Border - Rimelig straight forward roll 'n' write. Hurtigt og ganske fornøjeligt.

Full Throttle x3 - Lille spil, hvor man vædder på et scooter ræs. Det spil tekniske geniale er, at måden man vædder på er at tage kort ud i den farve, som man vædder på og dermed er med til at gøre at den farve måske senere i ræset mangler kort til at komme hurtigt over målstregen. Tror vi har fundet en keeper og en rigtig solid filler.

Ark Nova - Mit nuværende go to, når det gerne må være lidt tungere. Elsker at bygge min egen zoo og finde synergier i det kort jeg får fingre i. Evergreen potentiale for mit vedkommende.

Meadow x2 - Da jeg spillede Meadow første gang var det lidt overvældende at holde styr på alle ikonerne, men herefter har det udviklet sig til et spil, som jeg virkelig kan hygge med ikke mindst i kraft af helt fantastisk artwork.

Atiwa - Nyt fra Uwe Rosenberg med originalt flagermus tema. Ganske hyggeligt at få din Ghanesiske landsby til udvikle sit eget lille flagermus farming imperium, men kan godt frygte at det kommer til at føles ret samey efter et par spil. Men temaet hiver det op og spiller det gerne igen. Og ja selvfølgelig skal man fodre sine folk i hver runde, det er jo et Uwe spil.

Lacrimosa - Mozart er død og du skal have fædiggjort hans sidste værk. Originalt tema, som dog forsvinder lidt i et solidt miks af mekanikker. Der var area control på en ret elegant måde og en deck forbedrings mekanisme blandt andet. Gode ideer og spiller det gerne igen, men kan godt frygte at det er et af de spil, som man har glemt om et par år.

Heat: Pedal to the Metal - Ved ikke hvad der sker for mig med de her deck management race spil. Flamme Rouge fangede aldrig og Heat klikkede overhovedet heller ikke. Glad for at folk hygger igennem med det her spil, men det må blive uden mig.

Wonderland's War - Pompøst produceret kickstarter spil, men hold nu firkant, hvor er det bare helt igennem top underholdende hele vejen igennem. Non-stop sjove beslutninger med drafting, OP special powers og push your luck bag-building sat sammen i en skøn cocktail. Stor fan.

Pæn hæderlig weekend og skønne med-spillere hele vejen rundt. :D
by Jonezy
Mon Nov 07, 2022 8:52 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2022
Replies: 33
Views: 1710

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2022

Frouvne wrote: Mon Nov 07, 2022 8:00 pm
I var med på at det kun var de u-trænede familier, som kunne spise flagermus ikke?

Nej, det var vi ikke! :D

Mine trænede familier spiste dem også med største fornøjelse! :roll: :lol:
Oh well. Så længe alle spillede efter de samme regler og hyggede sig går det jo nok. :D
by Jonezy
Mon Nov 07, 2022 6:22 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2022
Replies: 33
Views: 1710

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2022

Stony wrote: Mon Nov 07, 2022 4:13 pm Atiwa er seneste skud fra Uwe. Og som jeg berettede til de øvrige spillere omkring bordet, så ville mit gæt nok være "Uwe Rosenberg", hvis jeg blev præsenteret for spillets komponenter, og skulle give et bud på hvem der dog kunne have designet det. Det er et spil der tilbyder en simulering af en finurlig symbiose i Afrika, hvor folk fandt ud af at drage nytte af flagermus. Det var sjovt at gå på opdagelse i spillet og "knække nødden" i forhold til hvordan man fik optimeret. Men jeg tror ikke det bliver et spil jeg kommer til at spille ret mange gange. Der er alt for mange andre spil der tiltaler mig mere, til at det bliver et jeg kommer til at vende tilbage til. Men ganske hyggeligt. Som en finurlig krølle på halen, endte jeg med at tage alle mine flagermus (undtagen en enkelt) og fodre dem til mine familier i spillets sidste runde. Lidt antitematisk. Men da de ikke gav mig ret mange point, valgte jeg at ofre dem i den sidste fase, hvor jeg skulle brødføde min befolkning, og da spillet jo sluttede, gad jeg ikke bekymre mig om flagermusbestanden.
I var med på at det kun var de u-trænede familier, som kunne spise flagermus ikke?
by Jonezy
Mon Oct 17, 2022 2:22 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 2772

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Havde rottet mig sammen med Carsten og Tommy i weekenden. Vi nåede:

Woodcraft
- Ny hypet euro fra Essen. Sjovt tema hvor terninger er træ, som kan skæres i stykker med en ret cool action selection mekanik. Klart frisk på at spille igen. Rigtig moderne euro, som nok bliver bedre med flere spil.

Dune: Imperium
- Ret imponeret over det spil. Ikke den store fan af hverken deck building eller worker placement, så et miks af de to mekanikker burde ikke være for mig, men det er super elegant sat sammen her.

Summoner Wars 2nd edition x2 (bare Tommy og jeg)
- SW er bare godt. Ved ikke helt om det kunne betale sig at hoppe med på 2nd edition, men man er vel fanboy. Artwork er bedre og custom terninger er cool dog.

Hamburg
- Stefan Feld's Bruges i ny indpakning. Muligvis det bedste multi card use spil, som jeg har spillet. Reglerne kunne være mere skarpe, men jeg elsker det selvom jeg åbenbart får røvfuld hver gang.

Amsterdam
- Stefan Feld's Macao i ny indpakning. Aldrig spillet Macao, men endnu et af de bedre spil fra Hr. Feld. Puzzlely gameplay med at skaffe de rigtige farver kuber til at lave de rigtige actions på det rigtige tidspunkt. Lyder som lidt for meget planlægning i forhold til hvad jeg plejer at kunne lide, men det klikkede for mig. Klart en keeper og noget der skal spilles mere af.

La Isla
- Underratet lille Feld spil. Virkelig sjovt med masser af beslutninger, som nærmest kan spilles som en filler.

Point Salad x2
- En lille filler, som jeg har haft liggende uspillet et stykke tid. Det var en rigtig fin og sjov filller.

Full Throttle x2
- En anden lille filler, som jeg har haft liggende uspillet et stykke tid. Camel Up vibes med scooter ræs tema, men det føltes overhovedet ikke som Camel Up kaos. Faktisk rigtig sjovt og elegant lille spil.

Mandala (bare Tommy og jeg)
- Fin lille 2-spiller spil med flot artwork og en spilleplade lavet af klæde.

Lost Ruins of Arnak (med udvidelse)
- Mere worker placement mikset med deck building, som jeg fornøjes med. Et helt andet feel end Dune: Imperium selvom de ofte bliver sammenlignet, da de kom nogenlunde samtidigt med deres miks af deck building og worker placement. Vi spillede med udvidelsen og hold da op de asymmetriske player power var virkelig markant forskellige. Super sjovt. Tror jeg skal i gang med at solo det. Så har man måske også en chance mod Carsten.

Tokaido
- Zen vibes. Elsker det som et wind down spil.

Similo: Animals x4
- Kun prøvet via appen og med mine klasser på skolen. Sjovt at prøve fysisk. Og Carsten, hvordan minder pingviner og tigre lige om hinanden igen?

Booom! Blev der lige spillet igennem?? :D
by Jonezy
Wed Oct 05, 2022 3:41 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 2772

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Angående Ark Nova og extra arbejder eller flip et kort, har jeg spillet en del 2-spiller og her føles det bedst at nappe den ekstra arbejder, da der kan gå lang tid i mellem breaks og derfor har man god chance for at bruge den extra arbejder. Det betyder så at man hurtigt får flippet kort via partner zoos og universiteter, så man hurtigere har bedre actions, men måske mangler man så lige det sidste kort flip i slut spillet.

I 3- og 4 spiller spil kommer breaks lidt hurtigere og det kan være sværere at få den extra arbejder i spil i mellem breaks.
by Jonezy
Sat Sep 10, 2022 4:52 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Stefan Felds City Collection
Replies: 0
Views: 423

Stefan Felds City Collection

Queen Games har jo endnu en gang været i gang med noget Kickstarter som egentlig minder mere om en pre-order ordning, hvor de sammen med Feld har givet nogle af hans ældre spil en makeover og nu ser det endelig ud til at de første spil snart lander hos backerne.

Har selv backet Hamburg og Amsterdam, da jeg har spillet Bruges (som Hamburg er en ny version af) til stor fornøjelse flere gange og har kigget efter en kopi et stykke tid, og så gik der lidt FOMO i den og Amsterdam røg med. Har dog strammet lidt op med mit KS misbrug og kun backet classic versionerne fremfor Deluxe udgivelserne.

Nu har jeg så de sidste 4 fredage set Paul Grogan på Gaming Rules youtube kanalen spille igennem de 4 City Collection spil som kommer lige om lidt, og er begyndt at fortryde at jeg ikke hoppede med på New York og Marrakesh. Men jeg kan også mærke at jeg faktisk er begyndt at glæde mig ret meget til at få spillet noget Stefan Feld igen, og tænkte om andre har det på den måde. Ved godt at ham Feld deler vandene lidt, da hans spil som regel er ret taktiske og med påklistret tema, men jeg holder meget af hans taktiske gameplay hvor hver tur ofte føles som en lille puzzle man skal løse.

Så det jeg prøver at sige er, at jeg er klar på at spille nogle Feld spil, hvis man mangler nogle at spille med, og hvis man har New York og Marrakesh kommende ind af døren i nærmeste fremtid vil jeg meget gerne være med til at prøve dem.
by Jonezy
Sat Sep 10, 2022 4:36 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? September 2022
Replies: 13
Views: 1363

Re: Hvad har du spillet i dag? September 2022

Gunness wrote: Tue Sep 06, 2022 3:03 pm Efter at Gud, hvermand og deres bedstemor allerede har spillet Ark Nova, var det rart at kunne låne til (spritnyt) eksemplar fra biblioteket og se, hvad al hypen går ud på. Både Maibritt og jeg var ret begejstrede over det. Mekanismen med at rotere sine actionkort fungerer godt og enkelt, og når vi nu har fået nogenlunde styr på ikonografien, burde spillet også glide noget lettere.
Spillet føles mere taktisk end strategisk, hvilket overraskede mig lidt, men der er heldigvis stadig masser af svære valg undervejs.

Mine største anker er det noget søvndyssende grafiske udtryk - og at der gerne måtte være mere interaktion. Spillet minder lidt om Terraforming Mars, som jeg trods alt foretrækker og også synes er mere elegant. Så at det her nu er nr. 4 på BGG imponerer mig alligevel.
Det er sjovt med Ark Nova. Det er blevet til min go-to heavy euro. Tror temaet har meget at gøre med det, men elsker også at finde synergier i de kort man får fat i og tile-laying elementet med at bygge din zoo. Action mekanismen med at aktioner bliver bedre jo længere du venter med at bruge dem er også en god og interessant twist. Så måske det egentlig bare er, at hele pakken af mekanismer hænger ret godt sammen og spillet har et tema som jeg bare elsker. Synes det grafiske udtryk er velfungerende og billederne af de forskellige dyr giver mig lyst til at se en dyre dokumentar eller selv tage en tur i zoo. Jeg er ret stor fan og ret sikker på at Ark Nova forsat bliver mit go-to spil, når det skal være lidt mere langt og crunchy.
by Jonezy
Sat Sep 03, 2022 1:26 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse august 2022
Replies: 5
Views: 747

Re: Månedens spiloplevelse august 2022

Gunness wrote: Fri Sep 02, 2022 9:33 pm 14 timer, det lyder sgu effektivt!
Hvor meget nyt er der i den opdaterede udgave af Summoner Wars?
Ja, der blev spillet igennem. Kom 10.30 og tog hjem 00.30. :D

Summoner Wars 2nd edition er stadig SW naturligvis, men der er alligevel en del forandringer. F.eks. er terningerne nu custom, hvilket ændrer chancerne for at forskellige angreb lykkedes. Events kan spilles i forskellige faser. Hver faction har flere forskellige units. Magic systemet er ændret en smule. Så mange små justeringer, som streamliner det hele bedre. Men umiddelbart tænker jeg, at jeg egentlig sagtens kunne have levet med 1st edition, som jeg stadig synes er et genialt spil.
by Jonezy
Fri Sep 02, 2022 4:57 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse august 2022
Replies: 5
Views: 747

Re: Månedens spiloplevelse august 2022

Ha. Jeg 'gjorde det bedre' end Neumann og Gunness... (14 timer med Carsten i Borup hjalp pænt meget ;) )

Dominion x4
Rise of Augustus x3
Sentinels of the Multiverse x3
Meadow x2
Summoner Wars (Second Edition) x2
Zombicide: Dark Side x2
Ark Nova x1
Too Many Bones: The Automaton of Shale x1

Herlige gensyn hele vejen rundt og så en første omgang med Summoner Wars 2nd editon, som man så nok ikke skal spille som det sidste i en 14 timers marathon af brætspilleri.... :lol:

Højdepunktet var nok gensynet med Too Many Bones, som jeg simpelthen må tage mig sammen og får dyrket noget mere solo, da rusten virkelig havde sat sig.
by Jonezy
Sat Jul 09, 2022 8:46 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juli 2022
Replies: 31
Views: 2873

Re: Hvad har du spillet i dag? Juli 2022

Har haft en fest med Townsfolk Tussle i dag.

Det er det der boss battler spil med sådan en gennemført 1930'erne tegnestil som giver associationer til tidlig Walt Disney eller hvis man kender videospillet Cuphead.

Temaet bærer det her spil for gameplay-mæssigt tror jeg nok jeg kender en del herinde som ret hurtigt ville se sig om efter noget andet at spille. Man er virkelig overladt til tilfældigheds-gudinderne og man skal virkelig prøve at holde sig gode venner med spillets 10-sidede terninger, så det er et wild ride uden at du har den helt store kontrol.

Men temaet for fanden. Det holder i alt hvad spillet laver og artworket er uovertruffent. Og det stikker helt af med vold og lemlæstelse, hvilket rammer det sorte humor gen pga. den gennemførte tegnefilms-stil. Vi fik mange gode grin over de billeder vi fik ind i hovedet af de sindssyge ting som skete hele tiden. Vi nåede 2 spil og mødte i alt 7 af de 12 forskellige bosser og de havde alle sammen deres helt unikke særpræg.

Perfekt til øl og fjol, hvilket passede mig perfekt i dag.
by Jonezy
Fri Apr 22, 2022 4:22 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4129
Views: 1586692

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Endelig er Ark Nova på vej til Taastrup! :)

Da jeg nu alligevel var inde på Snydepels og i gang med ordre røg udvidelsen til Lost Ruins of Arnak, samt den nyeste Consulting Detective også med. Happy friday og god Djengis til alle som skal hygge med det hele weekenden. :)
by Jonezy
Sat Apr 16, 2022 10:20 am
Forum: Ugens tema
Topic: Hvad har du backet i år?
Replies: 14
Views: 2187

Re: Hvad har du backet i år?

Gunness wrote: Fri Apr 15, 2022 7:57 pm @Frouvne og @Jonezy: som bekendt er der ikke nogen mere fanatiske ikke-rygere end tidligere rygere, og jeg kan da også godt høre, at der er nogen, der er glade for at være kommet ud på den anden side af det grumme Kickstarter-maskineri :D

Det her med FOMO har jeg nok aldrig helt forstået. Ingen tvivl om, at den bedste "value for money" hele tiden har ligget i at købe et grundpledge. Der er ikke nogen, der tvinger én til at købe otte udvidelser til Deep Madness eller Conan, eller at smide playmat og metalmønter oven i ens eurogame-pledge. Der er man jo nødt til at hanke op i sig selv og sige, at "jeg dør nok ikke af at nøjes med den "almindelige" deluxeudgave" :) Stretch-goal lir, som Jon taler om, kan være et reelt problem, men det gælder vel især sådan nogen som CMON, som føler det nødvendigt at give dig en hel ekstra æske med plasticgøgl i, der bare ender med at stå og fylde alt for meget på hylden. Hvis nogen har lyst til at give mig ekstra scenarier, forbedret artwork eller gametrays med som stretch goal, så siger jeg generelt bare ja tak.
Folk skal da bare gøre hvad de har lyst til. Tror bare Allan og jeg er blevet mere bevidste om vores eget forbrug, og der passer kickstarter modellen, som den er nu, bare ikke så godt ind. Da vi er venner på FB kan jeg godt se hvad du backer Jacob... ;) Og det skal du da bare blive ved med, hvis du får stor glæde af det.

Angående FOMO er CMON berømte, men deres forretningsmodel er jo også sat op til det. En forfærdelig måde at køre forretning på, men hånden i vejret herfra; CMON spil er nogle af de kickstarter spil, som jeg har spillet allermest. Men helt enig, man burde bare have større rygrad og sige nej tak til de der KS exclusive udvidelser. Gennemførte løsninger som Stretch goals, som forbedre spillet er altid velkomne, men ofte er mange af de 'løsninger' ikke gennemtænkte og så ender man bare med ekstra udviklingstid og dårlige kompromiser.
Frouvne wrote: Fri Apr 15, 2022 12:21 pm Det kunne jo være, at vi skulle se, om vi kan finde ud af at prøve nogle af deres spil sammen på et tidspunkt.
Det må vi kunne finde ud af. Vil lige advare; TMB er mit yndlings spil, men det var det bestemt ikke til at starte med. Det kræver nogle spil og dermed noget af en investering i spillet før det 'klikker'.
by Jonezy
Fri Apr 15, 2022 4:06 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2022
Replies: 36
Views: 5052

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2022

Neumann wrote: Fri Apr 15, 2022 12:15 pm Hæhæ - det havde næsten fortjent at blive postet i april-tråden, men den er ikke blevet fikseret på toppen, så du er undskyldt :D

Jeg blev aldrig rigtig fascineret af Tokaido og tror nok også, at jeg står over dette spil.

Du var hurtig der. Slettede beskeden igen og skrev i den rigtige tråd. :D Hvis Tokaido ikke er noget for dig, så er Namiji helt sikkert heller ikke.