Månedens spiloplevelse januar 2017

Kommentarer, spørgsmål og husregler.
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 13130
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 72 times
Been thanked: 98 times
Contact:

Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Frouvne » Wed Feb 01, 2017 9:53 am

Så er januar overstået og det er tid til at gøre status over månedens spiloplevelser.

Jeg fik spillet hele 47 spil, hvilket er et imponerende antal for mig. Når man ser nærmere på, hvad det reelt dække over, er det væsentlig mindre imponerende. Januar måned spillede jeg nemlig rigtig mange børnespil... :roll:

Socken zocken - 10
Animal Upon Animal - 8
A Game of Thrones: Hand of the King - 8
My Very First Games: Animal upon Animal - 5
Klumpeduns - 4
Quips - 4
Conan - 2
The Game: Extreme - 2
Mare Nostrum: Empires - 2
Fabled Fruit - 1
Power Grid: The Card Game - 1

Heldigvis er alle børnespillene slet ikke så ringe endda og spil som Socken zocken, Animal Upon Animal, My Very First Games: Animal upon Animal og Klumpeduns vil jeg også med god samvittighed anbefale til en småbørnsfamilie.

A Game of Thrones: Hand of the King blev månedens familiespil for os og det hyggede vi os rigtig fint med ... det er godt nok også lang tid siden hele familien har spillet sammen, så alene det faktum, at vi kunne forenes omkring spillebordet var en fornøjelse. Power Grid: The Card Game fik nok ikke lov til at vise sig fra sin bedste side, så det skal blive sjovt at måle to-spiller-oplevelsen imod et andet spillerantal, hvis det en dag lykkes mig at finde det frem igen. Af større spil bød måneden på to oplevelser: Conan og Mare Nostrum: Empires. Mare Nostrum: Empires virker sådan set som et solidt konstrueret spil, der også er god underholdningsværdi i. Men slutspillet har jeg det lidt stramt med - det bliver en dans om den varme grød, hvor alle prøver at holde hinanden fra at kunne tage det sidste lille skridt mod en sejr. I bund og grund er det temmelig anti-klimatisk... desværre, da det ellers kunne være et rigtig godt spil. Conan har jeg glædet mig til som et lille barn og var rigtig godt underholdt i de to spil, vi spillede. Så enhver anden måned ville det være blevet månedens spil for mig. Men nu forholder det sig altså sådan at jeg fik spillet mit første spil (My Very First Games: Animal upon Animal) med min lille datter, Hannah Pi, og den oplevelse overskygger naturligvis alle andre spiloplevelser i månedens løb!
frouvne, administrator

Image

User avatar
Larsine
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3327
Joined: Tue Aug 14, 2007 5:45 pm
Location: Sorø
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Larsine » Wed Feb 01, 2017 11:00 am

Frouvne wrote:Heldigvis er alle børnespillene slet ikke så ringe endda og spil som Socken zocken, Animal Upon Animal, My Very First Games: Animal upon Animal og Klumpeduns vil jeg også med god samvittighed anbefale til en småbørnsfamilie.
Ja der var engang hvor jeg også uden at blinke kunne svare på hvad gode børnespil var. For nyligt blev jeg spurgt om det samme af vores lokale spilcafé, men måtte desværre melde pas, da alle de spil jeg huskede som gode børnespil ikke længere kan købes.

Tak for input.

User avatar
Jens_Hoppe
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3694
Joined: Mon May 01, 2006 9:11 am
Location: Frederiksberg
Has thanked: 3 times
Been thanked: 34 times

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Jens_Hoppe » Wed Feb 01, 2017 11:45 am

Jeg har registreret sindssygt mange spil i januar, og det er som om der tegner sig et mønster:

Terraforming Mars x34
Magic: The Gathering x32
A Game of Thrones: Hand of the King x3
Kingdomino x3
Lord of the Rings: The Confrontation x2
Carcassonne: Star Wars x1
Mechs vs. Minions x1

Jeg har talt mine solitaire-Terraforming Mars spil med: Af de 34 spil jeg har registreret, er de 25 solitaire, og dermed har jeg altså spillet det 9 gange multiplayer.

Magic: The Gathering har jeg taget op igen med knægten, fordi han var begyndt at spille det med vennerne, og derfor foreslog at vi skulle prøve det igen. Jeg købte for et par år siden nogle prækonstruerede decks (/ event decks), og dem har vi spillet lidt med.

Men for mig har det egentlig altid været Magic-turneringsscenen tilbage i 90'erne, og de forskellige deck-arketyper der fandtes dengang, som virkelig var det sjove, og jeg ville gerne introducere knægten til det: Vise ham, at Magic er andet og mere end to monstertunge decks der forsøger at udkonkurrere hinanden, at spillet kan være meget, meget mere (/anderledes) end det. Jeg havde stadig kort liggende, så jeg kunne lave et nogenlunde sammenhængende Necropotence-deck, et land destruction deck, et hurtigt rødt deck, og den slags. Men jeg opdagede også, at WotC tilbage i 90'erne og start-00'erne havde udgivet en række kopier af turneringsdecks (World Championship-decks, Pro Tour-decks). De havde anderledes bagsider, og ville altså ikke være turneringsgyldige, men når der bare skal spilles casual derhjemme, fungerer det jo fint nok.

Så jeg har investeret i en række af dem, for at kunne illustrere bredden i Magic, og selvfølgelig også fordi det bare er sjovt på en nostalgisk måde at spille med necrodecks, sligh decks, tinker decks, draw-go-decks, millstone decks og den slags. :)


Jeg nåede et første forsøg med Mechs vs Minions med knægten, og det virkede som et sjovt spil. Nogen gentagelse er det dog ikke blevet til endnu, da vi altså i stedet har det med at spille Magic hele tiden. :) Forhåbentlig kan det blive til noget mere MvM i februar.


Terraforming Mars er et fabelagtigt spil, og jeg glæder mig som et lille barn til udvidelserne. Men lige i januar må Magic: The Gathering nok være månedens spil.
What are you, like 80?
Senest købt: Gloomhaven: Jaws of the Lion, Warriors of Japan, Imperial Struggle

User avatar
Gunness
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 4630
Joined: Wed Oct 18, 2006 11:26 am
Location: 2770
Has thanked: 88 times
Been thanked: 74 times

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Gunness » Wed Feb 01, 2017 12:49 pm

Min januar så således ud:
Santorini 6
Mechs vs. Minions 3
Project: ELITE 3
Conan 2
Neolithic: Advanced Cultures 2
Alcatraz: The Scapegoat 1
Mare Nostrum: Empires 1
Pandemic 1
Tides of Time 1
Tutankhamen 1

Mechs vs. Minions og Conan var de største oplevelser, men Santorini var også rigtig godt, og jeg er sikker på, at jeg nok skal få en masse spilletid ud af det.
Bestilt: 7th Citadel, In Too Deep, Dead Reckoning, Kemet B&S, Excavation Earth, Pax Pamir, Rocketmen, Red Outpost, Arkeis, Aeon Trespass, Sleeping Gods, Etherfields, Viscounts W.K.
Seneste: London, Aftermath, Targi, Forgotten Waters

User avatar
Larsine
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3327
Joined: Tue Aug 14, 2007 5:45 pm
Location: Sorø
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Larsine » Wed Feb 01, 2017 2:30 pm

I januar blev det til 49 spil, fordelt på følgende:

The City x 9
Ave Caesar x 6
7 Wonders Duel x 5
Mystic Vale x 3
San Juan (inkl. The New Buildings & The Events) x 3
Bohnanza: Das Duell x 2
Castles of Mad King Ludwig x 2
Lords of Waterdeep x 2
The Red Dragon Inn (1 & 2) x 2
The Resistance: Avalon x 2
Small World (inkl. Royal Bonus) x 2
Steampunk Rally x 2
Can't Stop x 1
Goblins, Inc. x 1
Jumping Frog x 1
Last Will: Getting Sacked x 1
Lost Cities x 1
Das Motorsportspiel x 1
Waggle Dance x 1
Woolfy x 1
Zooloretto x 1

Spil med rødt er nyheder. Bohnanza: Das Duell er en to-spillerudgave af Bohnanza. Det var OK, men jeg var absolut ikke imponeret, og det er ikke et spil som jeg kommer til at eje, selvom jeg da gerne spiller et spil mere hvis min medspiller insisterer på det. Red Dargon Inn 2 var jo ikke rigtig en nyhed, men det var rent faktisk første gang jeg fik spillet med en af personerne fra RDI2, og første gang jeg fik spillet med flere end 4 spillere, hvilket desværre giver lidt for meget nedetid. jeg tror jeg foretrækker et spil med 3-4 spillere, med mindre spillerne kender spillet i forvejen og lover at det skal gå hurtigt. Goblins, Inc. var et semi co-op spil om at spille forskellige goblins som i flere forskellige parkombinationer skulle samarbejde om at smadre de andre pars opfindelser. Det var lige så kaotisk som det lyder. Last Will: Getting Sacked var en udvidelse af Last Will, nu bare med et job som man skal sørge for at blive fyret fra, og det voldet igen ikke nogen problemer for Larna. Woolfy var et sødt børnespil hvor de tre små grise skulle samarbejde om at få bygget huset af mursten, og skjult sig i det inden de alle tre blev fanget af den store stygge ulv. Det virkede dog lidt for let.

Så månedens oplevelse ender med at være RDI2, som jeg håber kommer endnu mere på bordet.

User avatar
BlueSwan
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1005
Joined: Fri Feb 01, 2013 8:12 am
Favoritspil: Android: Netrunner, Dominion, Mage Knight Board Game, Nations, Skak, Twilight Struggle, det meste af Stefan Feld og de fleste halvtunge Eurogames med fokus på ressource management og optimering.
Location: Helsinge
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by BlueSwan » Wed Feb 01, 2017 3:12 pm

Jeg tænkte egentlig at januar havde været en sløj spillemåned uden mine sædvanlige spilleaftener på hverdage. Men det er alligevel blevet til 49 spil fordi jeg har spillet en del med mine børn, har deltaget i germangames Twilight Struggle turnering, og har fået prøvet den nye Dominion udvidelse med min gode kollega Haekle.

Dominion 10
YINSH 10
Rat Hot 5
Twilight Struggle 5
Ticket to Ride 4
The Resistance: Avalon 3
Betrayal at House on the Hill 2
Chess 2
Navajo Wars 2
Ticket to Ride: Europe 2
Lord of the Rings: The Confrontation 1
Lords of Waterdeep 1
Mage Knight Board Game 1
Ticket to Ride Map Collection: Volume 2 – India & Switzerland 1

Dominion: Empires er en fremragende udvidelse der i den gang giver nyt liv til spillet, som jeg ellers nok var gået lidt død i. De nye landmark kort, der giver alternative veje til at score VP og gældsmekanismen giver nogle meget interessante valg i spillet. Absolut en udvidelse man skal eje som Dominion fan.

Yinsh har været et hit med min ældste datter Athene (11 år) og hun er slet ikke ringe til det, så det har været sjovt. Rat Hot er stadig et fint to-spiller spil med børn.

Twilight Struggle turneringen her i germangames har været supersjov og lidt stressende.

Ticket To Ride i diverse udgaver er blevet spillet med ungerne og et par gange også på arbejdet. Stadig et godt gateway spil.

Navajo Wars fik jeg langt om længe spillet. Det er et imponerende solo-design, men jeg er stadig i tvivl om hvor meget jeg vil få det spillet. Det er ultra tidskrævende og meget proceduralt.
Sidst spillet:
Image
Min musik: http://www.soundcloud.com/blueswan

User avatar
Goblen
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1381
Joined: Mon Nov 26, 2012 4:48 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Terra Mystica, Battlestar Galactica, Dead of Winter, Kingsburg, The Gallerist, The Resistance, Shakespeare
Location: Lundby
Has thanked: 18 times
Been thanked: 46 times
Contact:

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Goblen » Fri Feb 03, 2017 10:45 am

Mechs vs. Minions 5
Terraforming Mars 4

Flamme Rouge 3
FUSE 2
Great Western Trail 2
Red7 2
Tajemnicze Domostwo 2
Goa 1
Kalimambo 1
Mysterium 1
Saint Petersburg 1
Twilight Struggle 1

25 spil i alt i januar. Sidste år stod den på 25 spil, så en lige så god start som sidste år. Der er og ingen sammenfald i spillene.

Er blevet rigtig glad for Mechs vs. Minions, og det blev månedens mest spillede spil, tæt forfulgt af Terraforming Mars (som nu er bestilt). Begge super gode oplevelser. Også Great Western Trail er fedt at spille, og det var rart at få spillet Il Sesto Senso igen (den italienske udgave af Mysterium). Fik også prøvet Mysterium, men selvom spillene er "ens" kan jeg af en eller anden grund klart bedst lide Il Seste Senso.

Var der nogen skuffelser? Nej det var der ikke; der er spil jeg ikke behøver spille igen og her topper Kalimambo listen. Det var sjovt og ville passe godt til mine Red Barnet arrangementer. Der er bare så mange andre spil jeg hellere vil spille end dette.

Månedens vinder er klart Twilight Struggle. Det blev til et enkelt spil hvor vi prøvede Early War. Det glæder jeg mig til at få spillet mere.

User avatar
Sveinmain
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 162
Joined: Sun Nov 21, 2010 11:11 pm
Location: Jørpeland, ikke langt fra Stavanger-Norway
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Sveinmain » Fri Feb 03, 2017 6:59 pm

30 spill i januar er jeg godt fornøyd med! Det har blitt ukentlige spillekvelder med spilleklubben Preikestolen Gamers i tillegg til litt utenom!

YINSH x4
7 Wonders Duel x3
Oh My Goods! x3
Diamant x2
GIPF x2
Great Western Trail x3

13 Days: The Cuban Missile Crisis x1
Battle Sheep x2
Citadels x1
Dice Town x1
Dudab x1
Las Vegas x1
Lifeboats x1
Mafia de Cuba x1
Splendor x1
Top Race x1
Trans Europa x1
Maskerade x1

Månedens beste spill er
1. Great western trail - litt lang spilletid, men et meget godt gjennomført spill igjen av Pfister
2. Yinsh - bør være obligatorisk i alle spillsamlinger. Et fantastisk spill med en meget god catshupmekanisme
3. Top race - var veldig stemningsfult med 6 spillere som alle prøvde å ødelegge mest mulig for hverandre
Outsidere: Battle sheep og Oh my goods!

28. Plass - Dudab, et 6 nimmtinspirert kortspill
29. Plass - Maskerade - alle bytter kort. Gjett hvem du er. Gjetter du riktig flest ganger vinner du
30. Plass - Mafia de Cuba - mer en lek enn et spill.
Danacup 23-28 juli 2018 - Hvem blir med å spiller brætspill???

User avatar
Nissi
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 215
Joined: Mon Apr 08, 2013 9:15 pm
Favoritspil: Terra Mystica og Sid Meier's Civilization
Location: Bogense
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Nissi » Sun Feb 05, 2017 12:31 pm

Det blev til 18 spil i januar.


7 Wonders Duel (8)
7 Wonders Duel: Pantheon (1)
Camel Up (2)
Caylus (2)
Spot it! (2)
Not Alone (1)
Orléans (1)
Orléans: Handel & Intrige (1)
Scythe (1)
Splendor (1)

18 spil pga. at 7 Wonders Duel den ene gang var med Pantheon, så Pantheon er inkl. i denne. Det samme gælder Orleans som inkl. Handel & Intrige.
Dem med rødt var nye for mig.
Jeg synes udvidelsen Handel & Intrige er rigtig god og virkelig bringer stor mulighed for variation i spillet.
Pantheon udvidelsen er også god, den bringer også flere muligheder ind i et spil som i forvejen er fremragende.

Denne måneds vinder bliver dog helt klart Scythe. Det er et spil jeg skal have udforsket noget mere. Jeg var meget skeptisk ved det i starten, fordi dem jeg har hørt har udtalt sig omkring spillet, ikke var særlig glad for det.
Jeg bliver nødt til at anskaffe det selv, men desværre er det ret svært at få fat i for tiden.

Satanrock
Posts: 4
Joined: Sat Feb 25, 2017 11:39 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Månedens spiloplevelse januar 2017

Post by Satanrock » Sun Feb 26, 2017 1:52 am

Sveinmain wrote: 2. Yinsh - bør være obligatorisk i alle spillsamlinger. Et fantastisk spill med en meget god catshupmekanisme
Hele serien er ret god, men specielt Yinsh og Dvonn er suveræne. Spiller du også det?
It's my party, and I'll sing if I want to
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q

Post Reply