Search found 3691 matches

by Jens_Hoppe
Mon Feb 19, 2024 8:20 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Februar 2024
Replies: 38
Views: 1160

Re: Hvad har du spillet i dag? Februar 2024

I betragtning af hvor minimalistisk det er, er En Garde et virkelig godt lille kortspil. :)
by Jens_Hoppe
Tue Jan 09, 2024 1:22 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2024
Replies: 53
Views: 2215

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2024

Frouvne wrote: Sat Jan 06, 2024 8:06 pm så der er blevet spillet en del solo-spil med Crokinole Cards.
Hvor har du fået Crokinole Cards fra? :)
by Jens_Hoppe
Tue Jan 02, 2024 12:18 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2023
Replies: 15
Views: 2773

Re: Nytårsforsæt 2023

Gunness wrote: Tue Jan 02, 2024 12:16 pmEndelig.... en bragende succes til sidst:
Ikke gennemføre et halv- eller helmarathon i år ¤
-> Den lykkedes sgu! Uden forbehold :D
Yessir, jeg klarede den sgu også! :mrgreen:
by Jens_Hoppe
Tue Jan 02, 2024 12:17 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2023
Replies: 15
Views: 2773

Re: Nytårsforsæt 2023

Frouvne wrote: Sun Dec 31, 2023 12:38 pmH-indekset nåede at tage et par hop i år. Det var mest for sjovt jeg kiggede på det, da det først gik op for mig, hvad det stod for før årsskiftet sidste år. Mit indeks er nu 29 og med ganske få målrettede spil kan det jo snildt hæves et par pladser.
Jeg synes at H-indeks er en lidt sjov måde at måle sine spillede spil på. Ikke mindst den implicitte antagelse, at et højere H-indeks nødvendigvis er bedre end et lavt. Selvfølgelig, hvis vi antager at vi spiller spil fordi vi godt kan lide det, må 30 forskellige spil hver spillet 30 gange være "bedre" end 10 spil spillet 10 gange hver (men det kræver så også 9 gange så mange plays at opnå)!

Men er det i virkeligheden det højere H-indeks der er målet for den bedre spilstatistik, eller er det bare det samlede antal plays? Sagt på en anden måde, er de 30x30 plays bedre end de 10x10 bare fordi 900 er bedre end 100, eller er det fordelingen af de 900 hhv. 100 plays der er vigtig?

Jeg synes fordelingen er vigtig, men synes til gengæld ikke at H-indeksets måde at måle den ideelle fordeling passer mig særligt godt. Hvis jeg f.eks. spiller 100 spil på et år, er mit maksimale H-indeks for det år selvfølgelig 10. Spørgsmålet er så, om det så også er det H-indeks jeg ville sigte efter, og min konklusion er, at det er det nok ikke. Min ideelle brug af 100 spillede spil vil nok mere være noget i retning af 10 forskellige spil spillet 2 gange hver (for trods alt lige at prøve nogle forskellige ting), ét spil spillet 30 gange, og et spil spillet 50 gange - og det jo kun et H-index på 2 for året - og i den samlede statistik ville en sådan fordeling sikkert ikke bidrage med det store!

Med andre ord, selvom flere "plays" alt andet lige er bedre end færre, er jeg ikke specielt interesseret i at bruge mine plays på at følge H-indeksets ideelle fordeling - jeg får en langt bedre oplevelse af at spille det samme spil mange gange. I de sidste ti år er mine bedste spiloplevelser mine mange spil Terra Mystica, mine endnu flere spil Terraforming Mars, og mine mange spil Azul og Sea, Salt & Paper.

Måske et bedre mål for hvor godt det er gået med ens spillede spil kunne være blot at se på det spil man har spillet flest gange? Med det mål var min score i 2023 på 59, hvilket er det bedste jeg har oplevet i årevis! (i 2018 var den 102) :)
by Jens_Hoppe
Tue Jan 02, 2024 11:53 am
Forum: Voksenspil
Topic: Five and Dimes 2023
Replies: 6
Views: 352

Re: Five and Dimes 2023

Sammenlignet med Allans liste er det jo nærmest helt pinligt at poste min, for det er ikke blevet til så mange spil i år:

Sea Salt & Paper x59
Dorfromantik: The Board Game x12
The Lord of the Rings Adventure Book Game x9
Koi-Koi x8
No Mercy x7

SS&P (som jeg spiller med min datter) er det store hit på hjemmefronten, og det er i det hele taget mest i den kontekst at jeg får spillet de samme spil mange gange. Med den sædvanlige brætspilsgruppe bliver det - desværre - mest til en masse forskellige spil, som alle kun bliver spillet 1-2 gange.
by Jens_Hoppe
Mon Jan 01, 2024 11:19 pm
Forum: Ugens tema
Topic: BGG
Replies: 6
Views: 409

Re: BGG

Gunness wrote: Mon Jan 01, 2024 3:03 pmMen på et overordnet plan synes jeg, at sitet er på vej væk fra en "græsrodstilgang" til en mere kommerciel vinkel, hvor de reklamedefinansierede spil fylder for meget. Deres censurstil i debatterne er problematisk.
De har været over-the-top kommercielle i nogle år efterhånden (jeg brokkede en del i 2020 på BGG kan jeg huske, i forbindelse med indførelsen af sitets nye forside).

I 2019 stoppede jeg også med at supporte sitet financielt, og det var min utilfredshed med deres censurstil der fik mig til det.

Nu om dage bruger jeg mest BGG til spil-research, til at logge spil, og jeg hænger lidt ud i OG guildet (da den type spil passer bedre til min smag end mainstream BGG)...
by Jens_Hoppe
Sun Dec 24, 2023 2:30 am
Forum: Smalltalk
Topic: Glædelig jul!
Replies: 8
Views: 437

Re: Glædelig jul!

Tusind tak, og glædelig jul til jer alle også! :)
by Jens_Hoppe
Sun Dec 17, 2023 2:15 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? December 2023
Replies: 38
Views: 1659

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2023

De sidste par uger er det blevet til 3 spil World Wonders, et af de "uopnåelige" Essen hype-spil fra i år. Og det er faktisk er OK spil.

Mest af alt minder det om at spille et scenarie fra My City, hvor man også placerer tetris-brikker på sit eget firkantede bræt, og får points på forskellige måder, afhængigt af hvor man placerer sine brikker. De fine træ-monumenter er selvfølgelig det der gjorde spillet hyped i første omgang, men selvom de ser flotte ud, tilføjer de ikke noget rigtigt afgørende til spildesignet. Og så er World Wonders lige lidt for langt for sit eget bedste: Det er måske en mere interessant oplevelse at spille World Wonders end et scenarie My City, men My City-scenariet tager så også kun 10-15 minutter, mens et spil World Wonders ender med at vare 1-2 timer, afhængigt af antallet af spilere. Og så interessant er det altså heller ikke...

Jeg har også fået spillet hele *to* spil 1846 i december: Jeg har spillet mange 18xx spil i tidens løb, men dette havde jeg ikke prøvet før, og det er et rigtig godt et af slagsen. Det skiller sig lidt ud fra 18xx-ortodoksien på nogle områder, men kun lige nok til at det gør det hele lidt mere interessant. Vores tre-personers spil har taget omkring 4 timer hver.
by Jens_Hoppe
Wed Nov 15, 2023 11:11 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2023
Replies: 28
Views: 1921

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2023

Gunness wrote: Tue Nov 14, 2023 3:55 pm
Jens_Hoppe wrote: Mon Nov 13, 2023 1:55 pmApiary: Bvadr! Et stort sammenkog af alle de populære euroelementer: Worker placement, en lang gang ressource konvertering, personlige player boards. Og selvfølgelig (alt for) lang spilletid og ingen spillerinteraktion.
Det meste af det, Stonemaier kommer med, bliver til guld, og det meste tyder vel kun på, at vi får stadig flere af denne type spil. Så... du får det hårdt i de kommende år :D
Interaktionsløse multiplayer puzzles er jo desværre ikke noget Stonemaier har patent på (for så kunne man bare undgå deres spil), og da den slags spil har været populære i hvad, 5-10 år (?), vil jeg sige at jeg har haft det hårdt i en del år efterhånden. :) Heldigvis udgives der også spil som ikke er af den type.

Udfordringen kan selvfølgelig være at genkende de interaktionsløse multiplayer-puzzles inden man kaster penge eller tid efter dem. Røde flag for mig inkluderer personlige player boards, worker placement, fælles board som mest bare består af tracks og action felter, kort eller action-felter med "formler" (typisk i form af "ABC -> XYZ" eller noget i den stil) - og meget mere...! :)
by Jens_Hoppe
Mon Nov 13, 2023 1:55 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2023
Replies: 28
Views: 1921

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2023

Efter-Essen sommerhusweekend er overstået, og det blev til en række mere eller mindre spændende spil:

Come Sail Away: Det kan godt være det er det nyeste Japan-hypespil, men der er nu ikke det store at komme efter. Spillet er en fin lille puzzle, men det efterlader ikke noget særligt dybt indtryk.

Apiary: Bvadr! Et stort sammenkog af alle de populære euroelementer: Worker placement, en lang gang ressource konvertering, personlige player boards. Og selvfølgelig (alt for) lang spilletid og ingen spillerinteraktion. Jeg fik aldrig rigtig gang i nogen "maskine", og haltede langt efter de andre, men endte alligevel med at vinde - så balancen er tilsyneladende også lidt mærkelig. :)

Pirates of Maracaibo: Det var straks bedre! Spillet er på mange måder en hurtigere og simplere version af sin forgænger. Der er mindre frustration, og mere en følelse af, at man altid kan gøre noget konstruktivt. Men temaet skinner ikke så stærkt igennem som i storebror-spillet, og dette spil virker en anelse mere som en abstrakt øvelse. Men vi var godt underholdt.

1848: Australia. Selvfølgelig ikke en nyhed, men vi har haft det på spillisten i lang tid, og nu skulle det være. Et velfungerende 18xx spil som læner sig meget op af 1830, men med et vigtigt ekstra element i form af Bank of England, som overtager selskaber det går dårligt for. Tre ud af fire spillere morede sig fint, men spillet var lidt i den lange ende (ca. 6 timer).

My City: Vi havde spillet de første 21 scenarier for knap 2 år siden, men manglede dermed lige de sidste tre. Det gjorde vi så, og det var sjovt, men det er lidt op af bakke at gå tilbage til et halvspillet My City efter så lang tid, og prøve at overskue præcis hvilke regler der var i effekt.

Det blev også til en række småspil: 12 Chip Trick (et lillebitte minimalistisk stiktager-spil, som umiddelbart virkede meget sjovt), Cabanga! (endnu et lille hygge-kortspil), Can't Stop (Sid Sackson-klassikeren kan være ustyrligt morsom i det rette selskab), Whale to Look (kedeligt), Master of Rules (forvirrende, og det hele virkede ret tilfældigt).
by Jens_Hoppe
Sat Sep 30, 2023 11:58 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? September 2023
Replies: 27
Views: 2301

Re: Hvad har du spillet i dag? September 2023

Frouvne wrote: Sat Sep 30, 2023 9:38 amMen ingen tvivl om, at det er et fantastisk godt spil. Det skal blot spilles af jævnbyrdige spillere.
Der er ingen tvivl om at man kan blive rigtigt god til Terra Mystica, og at begyndere kan få nogle gevaldige hug af en der har spillet det meget.

Men jeg har ikke set noget i Age of Innovation der får mig til at tro, at det forholder sig anderledes der. Spillet er tæt på Terra Mystica at det må have mindst lige så stort et potentiale for at være et "hajspil" (selvom det mere dynamiske setup med flere muligheder sikkert gør at det tager lidt længere tid at blive en haj til det). Så også her gør man nok klogt i at spille det med folk på samme niveau som en selv.
by Jens_Hoppe
Mon Aug 14, 2023 7:35 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Gode råd til en førstegangs-Essen'er
Replies: 5
Views: 843

Re: Gode råd til en førstegangs-Essen'er

Gunness wrote: Mon Aug 14, 2023 11:34 am Efter mange års overvejelser er fruen og jeg blevet enige om at prøve Essen.
Vi tager af sted med Bastarden, så overnatning er på plads.
Det lyder hyggeligt, så ses vi dernede! :)

Altså, hvad gode råd angår tror jeg det vigtigste må være, at man skal huske at hygge og more sig dernede. Hvis der bare går stressende spilindkøb i den, er det altså ikke så sjovt...

Så ja, lav endelig en liste over spil I måske vil have med hjem, og sørg for at købe de mere sjældne af slagsen ASAP efter ankomst. Men sørg også for at give jer tid til bare at ose rundt og mærke stemningen på messen. Og gå en tur inde i byen. Og komme ud og spise noget god mad & få en enkelt weissbier. Den slags. :)

Hvad spil angår, som man overvejer at købe, synes jeg de passer ind i forskellige kategorier:
- de meget sjældne der skal forudbestilles, hvis man vil have en chance for at få dem, og hvis man ikke får dem på Essen, får man dem sikkert aldrig.
- de ret sjældne som sikkert skal købes ASAP når man ankommer, og som sikkert er meget svære at finde bagefter.
- spil man kan tage den mere med ro med, men hvis man ikke får dem på Essen, kan der godt gå op imod et år, inden de kommer i almindelig handel.
- spil der ikke er sjældne, og hvis man ikke køber dem på Essen, kommer de sikker til salg i butikkerne stort set med det samme.

Og det er jo kun nye spil - det kan også være sjovt at prøve at finde sjældne, gamle spil dernede.
by Jens_Hoppe
Tue May 30, 2023 12:34 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023
Replies: 27
Views: 3607

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023

For sejt! :mrgreen: :mrgreen:
by Jens_Hoppe
Thu May 25, 2023 6:16 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767061

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

I dag kom kickstarter-spillet Union Stockyards. Og med på noderne som jeg er, modtog jeg også i dag et eksemplar af det SdJ-nominerede Dorfromantik. :)
by Jens_Hoppe
Thu May 25, 2023 9:37 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023
Replies: 27
Views: 3607

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023

Nonfirmation med Fallout-tema lyder som noget, jeg gerne vil se billeder fra. :shock:


Her de sidste par uger har jeg (gen)spillet lidt forskellige ældre spil:

Gaia Project (fint nok, men slutspillet går for langsomt, og jeg savner geografien fra TM)
Through the Desert (meget, meget tørt, hvilket vel betyder at det er meget tematisk? :) )
Amun-Re (Knizias bedste spil!)
Tutankhamun (IKKE Knizias bedste spil!)

Og jeg har også prøvet et par nye ting:

Beyond the Sun: Leaders of the New Dawn (fin udvidelse til et af mine yndlingsspil fra de senere år)
Heat: Pedal to the Metal (sådan ok-agtigt, men jeg ser ingen grund til at spille dette snarere end Formula De eller sågar Ave Caesar)

Min datter og jeg spiller stadig Sea Salt & Paper - vi er over 50 spil til 40 points, hvilket vel svarer til ~250 hænder eller noget...