Search found 328 matches

by Neumann
Mon Aug 14, 2023 6:00 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767004

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Gunness wrote: Mon Aug 14, 2023 5:35 pm
I dag kom Martins eksemplar af Frygtelige frænder, fede fester ind ad døren til mig.
Kære Neumann,
Din kamp for at bevare det danske sprog med dertil hørende hjemmestrikkede oversættelser er ganske fornøjelig... men når der tilsyneladende er tale om et spil, der end ikke kan købes i butikker, bliver det lidt for meget en gættekonkunkurrence at greje, hvilket spil der er tale om. For mig i hvert fald. Og så ryger lidt af ideen med tråden, synes jeg.
Kan man bede om en eller anden BGG-venlig, genkendelig titel? Så siger jeg tak.

Og så pøj pøj med at finde en spillemakker eller to!

Hmpfr - og jeg som ellers troede, at gættekonkurrencer netop var en del af denne hjemmesides DNA.

Men altså (nu med BGG-henvisning): Frygtelige frænder, fede fester er oprindeligt udgivet på tysk og er en smule mere grænseoverskridende i den tyske version. Som det formentlig fremgår, er der ret mange F'er i titlen, og jeg kan da også afsløre, at æsken er ret grøn. Så skulle spillets Fesigner da gerne være på plads, og spillet handler som min hjemmestrikkede undersættelse antyder om mange forskellige typer af venskaber og selskabelighed. Den engelske oversættelse af titlen har desværre ikke rigtigt fanget nuancen og er væsentligt kortere. Så deh...
by Neumann
Mon Aug 14, 2023 4:48 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767004

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Nå, I andre kan øjensynlig godt nære jer - eller er I bare stadig på sommerferie?

I dag kom Martins eksemplar af Frygtelige frænder, fede fester ind ad døren til mig. Nu har han også forsøgt at sælge det siden 2017, mens jeg omvendt kom tilbage fra Berlin uden et af de nyudgivne eksemplarer af samme spil som planen ellers var. Det viste sig, at spillet ikke er til salg i nogle butikker, kun online fra udgivers egen hjemmeside - og de vil ikke sende til Danmark :?

Nå, men selvom den engelske version desværre mangler nogle af de allermest stødende illustrationer, så var den bedre end ingenting (og rigtig meget billigere).

Siden jeg sidst overhovedet spillede noget som helst har jeg købt i alt 3 nye spil. Så NU er der altså dømt købepause. Jeg må som minimum have mig et slav Innovation, før jeg kan forsvare at købe mere. Min datter har desværre brutalt nedsat sit behov for far-tid, så jeg må nok ud at finde nogen andre.
by Neumann
Wed Aug 09, 2023 5:03 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767004

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Så kunne jeg ikke nære mig: I dag kom det nyopdaterede Derby ind ad døren.

Produktionskvaliteten er så vidt jeg kan se tip-top, men om spillet nu egentlig er lige så fantastisk, som jeg mindes det fra for 40-45 år siden, er selvfølgelig et andet spørgsmål. Man skal nok spille det som en hyggeaktivitet mere end som en lejlighed til at demonstrere sine store strategiske evner. Det er vistnok lidt tilfældigt, hvilken spiller, der gafler de selskaber, som uvægerligt fører til sejren.
by Neumann
Sat Jul 15, 2023 11:43 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juli 2023
Replies: 43
Views: 4723

Re: Hvad har du spillet i dag? Juli 2023

Frouvne wrote: Fri Jul 14, 2023 11:55 pm
Jonezy wrote: Thu Jul 13, 2023 4:48 pm Spillede en to-spiller omgang Grand Austria Hotel [...]
...
Nå, men jeg mangler heller ikke spil med terning-rul for tiden ...
Ruller man overhovedet med terningerne i GAH? Jeg troede kun de blev placeret som en slags pointmarkører.
by Neumann
Fri Jul 14, 2023 12:37 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767004

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Frouvne wrote: Wed Jul 12, 2023 2:03 pm Timingen var rigtig god, da posten lidt senere kom slæbende med 15+ kg Too Many Bones, som jeg ellers havde bekymret mig lidt om, hvordan jeg diskret skulle skaffe indenfor døren.
Jeg har jo en enkelt gang været ude at se, hvor du bor, og jeg undrer mig stadig over, hvor pokker du skaffer plads til alle de spil henne.

Har du en aftale med alle naboerne om, at de ikke har noget at bruge deres egne kælder/loftsrum til?
by Neumann
Mon May 15, 2023 3:47 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023
Replies: 27
Views: 3607

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023

Gunness wrote: Mon May 15, 2023 11:15 am Jeg synes stadig, at en veljusteret 2p-udgave er noget andet, og med f.eks. Amun-Re kan jeg ikke se noget fundamentalt til hinders for, at det burde fungere med 2. Og det kan jo godt være, at det er optimalt med 5, men det er jo ikke hver uge, at man lige kan samle 5 personer. Hvis nogle mindre justeringer betyder, at det kan dække flere antal spillere og dermed få mere spilletid, uden at det går ud over dem, der gerne vil spille med fuldt hus, så kan jeg ikke se andet end fordele i det.
Og det kan udgiverne selvfølgelig også, da det giver potentiale for et større salg.
Det er en del år siden, jeg købte Amun-Re og har aldrig fået det spillet - fordi vi som regel kun er to, og er vi flere, er det kun til nød, det kan blive mere omfattende end Innovation eller GtR.

Jeg håber inderligt, at den bebudede 2-spillervariant også kan tilpasses min SuperMeeples udgave, men er beredt på at blive skuffet.
by Neumann
Wed May 03, 2023 2:35 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse april 2023
Replies: 2
Views: 855

Re: Månedens spiloplevelse april 2023

Denne måned kunne jeg næsten forveksles med én der rent faktisk spiller brætspil:
  • Dominant Species: Marine - 2 spil
  • John Company (2. udgave) - 1 spil
  • Brass: Birmingham - 1 spil
  • Hansa Teutonica - 1 spil
  • Ave Caesar - 3 løb
  • Innovation - 2 spil
Det er selvfølgelig Djengis Con (og dermed Brian og Eva), der har æren for, at april ikke lignede det seneste års ørkenvandring.

Som nævnt andetsteds var det den for mange andre gamle traver (Hansa Teutonica), som fascinerede mig mest på Con'en, men siden jeg nu har fået spillet Dominant Species: Marine to gange på lige så få uger, og siden jeg for første gang prøvede dette områdekontrolspil i sin tiltænkte 4-spillersudgave, løber DS:M altså med prisen som min måneds spiloplevelse - dog stærkt forfulgt af Hansa Teutonica, som jeg lige har fået hjem fra Frankrig.
by Neumann
Tue May 02, 2023 8:20 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4243
Views: 1767004

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Første indkøbte spil i månedsvis lå klar i den lokale pakkeboks: Det var Hansa Teutonica, som jeg fik prøvet på Djengis Con og som var det (for mig) nye spil, jeg faldt allermest for ved den lejlighed. BigBox'en var mig lidt for overvældende men Philibert havde originalversionen fra Argentum Verlag (i fransk indpakning) til meget få penge, og deres porto er virkelig billig.
by Neumann
Sat Apr 29, 2023 5:32 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? April 2023
Replies: 19
Views: 3371

Re: Hvad har du spillet i dag? April 2023

Datterens gamer-computer er hos mekanikeren, så endelig kunne det blive til lidt pap igen.
Vi snuppede to slag Innovation og vandt ét parti hver.
by Neumann
Sun Apr 23, 2023 7:04 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? April 2023
Replies: 19
Views: 3371

Re: Hvad har du spillet i dag? April 2023

Til eftermiddagen kom jeg med datteren hjem fra Djengis Con. Som vanligt virkelig velorganiseret, virkelig sjovt, og virkelig udmattende. Mine egne planer om hovedsageligt at spille halvtunge spil for 4+ deltagere blev gennemført til overmåde. Det var en prioritet, fordi jeg ellers aldrig har chancen for at prøve sådan noget.

Fredag aften stod den på John Company (2. udgave) i stive 3½ klokketimer. Som simulation af den historiske periode en stor oplevelse, som spiloplevelse, tjaeh - næste spil ville nok blive med en mere tilfredsstillende fornemmelse af, at kunne vide lidt om, hvordan man skulle forhandlingsmøve sig bedre frem til en bedre plads på vinderpodiet.

Lørdag morgen prøvede jeg Brass: Birmingham - en ganske udmærket euro, men en, hvor jeg ikke syntes temaet helt overbeviste. Det kan godt ødelægge det lidt for mig, hvis jeg lidt for let kommer til at lægge fokus på den abstrakte mekanik. Men spillet holder givetvis.

Eftermiddagen gik med en 5-personers Hansa Teutonica. Her kunne jeg lidt bedre bilde mig selv ind, at temaet holdt vand - eller også blev jeg bare så fascineret af at prøve at komme ind i min-max-kampen, jeg syntes jeg genkendte fra Agricola. Godt spil, som jeg naturligvis tabte læsterligt.

Lørdag aften stod vi selv for: En 4-personers Dominant Species: Marine sammen med pudsigt nok et andet far-datterpar. Det tog også 3½ time (efter regelgennemgang), men fløj fint afsted, og den anden pater vandt et ærværdigt stykke foran mig.

Søndag morgen skal helst ikke være for krævende, så der satte jeg en 3-løbs turnering op af Ave Caesar i den gamle Ravensburger-udgave op for 4 andre spillere. I starten opstod der lidt forvirring, for nogle troede, de havde skrevet sig op til noget "Romerbingo" (Rise to Augustus?), men de blev siddende og der blev derefter bedrevet indædte svinestreger i et par muntre timer, hvorefter der var frokost og hjemfærd.

Stor tak til Brian og Eva for alt slæbet.

Håber på igen at se nogle af jer andre til næste år.
by Neumann
Sun Apr 16, 2023 5:54 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? April 2023
Replies: 19
Views: 3371

Re: Hvad har du spillet i dag? April 2023

Jeg har ikke spillet et eneste spil siden november - forbandet være computerspil og deres forløjede fristelser - men i dag skulle det være, for datteren og jeg skal til DC i næste weekend og har lovet at sætte et spil Dominant Species: Marine op dér. Så vi tænkte, vi hellere måtte genopfriske reglerne.

Vi har ikke spilet DS:M i lidt over to år, men det var stadig en stor fornøjelse, omend jeg vanen tro tabte - dog ikke så voldsomt. Vi endte på 182-151.

Håber at se nogle af jer i det sydsjællandske.
by Neumann
Wed Dec 28, 2022 6:02 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2022
Replies: 15
Views: 3820

Re: Nytårsforsæt 2022

Frouvne wrote: Wed Dec 28, 2022 2:24 pm Da der nu kun er få dage tilbage af 2022 tør jeg godt gøre status over mine nytårsforsætter.

...
Frouvne wrote: Sun Jan 16, 2022 10:13 pm[...]3. Og så må der naturligvis også være nogle spil, der skal gøres en ekstra indsats for at få på bordet. Dette punkt tror jeg lige jeg vil kigge lidt nærmere på i den nærmeste fremtid. Men i hvert tilfælde må det lykkes mig at få prøvet Dominant Species: Marine, der endnu ikke er kommet på bordet. Og så tror jeg ikke at hverken, Steam, Brass eller Gaia Project var på bordet i 2021. Det skal ikke gentage sig i 2022!

... men det gentog sig i 2022! Ingen af spillene blev spillet. Men jeg har også kunnet se, at jeg har prioriteret at få andre spil på bordet. Så jeg føler det mere som et til- end et fravalg.
Men, alligevel: Dominant Species: Marine skulle du ikke udsætte fornøjelsen af endnu et år. Jeg stiller gerne op med 1(-2) modstandere.
by Neumann
Sat Nov 05, 2022 6:35 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2022
Replies: 33
Views: 4709

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2022

I dag skete det næsten utænkelige: Det lykkedes os at få prøvet Pax Renaissance - indtil videre uden at have opdaget, vi spillede noget forkert. Til gengæld måtte vi begge indrømme, at vi ikke spillede strategisk, mere eksperimentelt for at prøve mekanismerne af og få dem lidt ind under neglene.

Det endte godt nok med et nederlag til mig, men det var primært, fordi jeg ikke forsvarede mig ærligt imod den truende imperiale sejr, som opstod ca en time inde i spillet. På det tidspunkt havde jeg fået et fint vestiligt tableau op at stå, datteren et tilsvarende (lidt mindre imponerende), men da hun tog min portugisiske konge ved en succesfuld kampagne fra Aragon og da jeg havde kørt mit England i den republikanske grøft, stod det 2-0 i monarkier, da den første komet viste sig. Ingen af os kom rigtigt op køre østpå, og pirater så vi ikke noget til. Sådan er det jo med de mange kort, man ikke får at se i hvert spil.
by Neumann
Mon Oct 31, 2022 2:24 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 6370

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Frouvne wrote: Sun Oct 30, 2022 3:54 pm ... uden at skulle prøve at friste :wink: men når det nu er den type spil I plejer at blive engageret i, er du så opmærksom på "Kickstarteren" (Backerkit) for Aegean Sea?
https://www.backerkit.com/c/asmadi-game ... gggamepage
Joeh, jeg kigger, men måske er jeg selv efterhånden blevet lidt mættet af alle de Chudyk-spil. Jeg venter nok, til det har fået lidt spilletid ude i virkeligheden og er blevet sammenlignet med de klassiske Chudyk-spil. Jeg kan faktisk godt holde mig fra enkelte ting, han har lavet, og har eksempelvis aldrig spillet Mottainai 8)

Det eneste spil, jeg virkelig ser lidt frem til, er den mulige genkomst af Derby til næste år. Det er nok nostalgien, der taler, men det spil (gerne fintunet) ville jeg gerne introducere familien til.
by Neumann
Sun Oct 30, 2022 12:50 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022
Replies: 39
Views: 6370

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2022

Gunness wrote: Sun Oct 30, 2022 12:01 am
Neumann wrote: Sat Oct 29, 2022 8:12 pm Oktober har ikke været nogen let måned for mig til at få overtalt min studie/selskabeligheds/erhvervsramte datter til at afse lidt spilletid med mig :(

I dag oprandt endelig dagen, hvor hun forbarmede sig over mig med to omgange Innovation, hvor vi galant nok tog en sejr hjem hver.
Spiller din datter også kun Innovation? Ellers kunne du måske prøve at lokke med noget andet?
Det gør jeg hele tiden, men hun har sjældent hovedet friskt nok til en regelgennemgang af helt nye spil - eller gamle spil, vi næsten har glemt reglerne til. Jeg har længe drømt om at få Pax Renaissance på bordet (hvis regler ikke virker skræmmende komplekse), men det bliver altid nedstemt. Det ender altid med et kompromis over noget, hvor reglerne sidder fast hos os begge på grund af mange tidligere spil: før Innovation var det næsten altid Ære til Rom eller Rød-7, og en sjælden gang Sorte Fredag - og før det DS:M.

Jeg må vist bare vente på næste Djengis Con :roll: