Search found 29 matches

by Uhre
Sun Apr 10, 2016 5:55 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con - VII spilplanlægning
Replies: 324
Views: 156514

Re: Djengis Con - VII spilplanlægning

Jeg vil gerne på Eclipse i modul 1
by Uhre
Mon May 18, 2015 3:22 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Hvor vigtigt er det at vinde?
Replies: 11
Views: 9268

Re: Hvor vigtigt er det at vinde?

De fleste spil er jo designet til at udnytte mulighederne bedst muligt for at opnå en sejr. Følgelig giver det ikke så meget mening ikke at spille for at vinde. Så kommentarer i den retning er nærmest overflødige.

Derimod kan der vist være meget stor forskel på, hvordan man har det med at vinde eller tabe. Og her afhænger det for mig en del af spil-typen og mine egne kvalifikationer.

Hvis et spil er baseret rent på udnyttelse af muligheder, der er ens for alle, og det dermed alene er mine egne evner kontra mine modspilleres evner, der afgør om jeg vinder eller taber, så vil min reaktion typisk være ligegyldighed med selve resultatet, hvis jeg ikke har erfaringer med spillet i forvejen. Hvis jeg derimod føler at jeg burde vinde grundet større erfaring med spillet, kan jeg da godt blive en kende skuffet over at tabe.

Hvis et spil derimod er rent/meget baseret på held, så vil min tilfredshed med at vinde typisk være nærmest ikke-eksisterende. Hvorimod min utilfredshed med at tabe kan rangere fra ikke-eksisterende, hvis spillet bare går sin normale gang med mig som taber i et ellers varieret spil - og op til decideret frustrerende ved især længere spil, hvor det synes ligegyldigt hvad jeg gør, så er terningerne/kortene/mønten bare imod mig.

Jeg er i sidstnævnte type spil enkelte gange blevet forvekslet med en dårlig taber (hvilket jeg absolut ikke mener, jeg er) alene grundet frustration over at sidde en hel aften og spille et spil, hvor jeg lige så godt kunne sætte en bot til at spille med samme resultet. Derfor holder jeg mig helst fra lange spil, hvor held er en overskyggende faktor :-)

Så for mig er det ikke helt så firkantet som: "Det er rejsen, ikke målet", eller "Winning is everything", men nærmere en kombination af flere faktorer.

Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at det vigtigste for mig er, at have en hyggelig aften med hyggelige mennesker. I forhold til det er resultatet for mit vedkommende i sandhed sekundært.
by Uhre
Fri Apr 17, 2015 9:26 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016
Replies: 159
Views: 96695

Re: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016

Stony wrote:DC-278 :cry:

EDIT: Og så lige udgaven MED lommeregner: DC-378
Nu vi er ved at nitpick'e... skulle det så ikke have været 379 - hvis udgangspunktet er 20150416? 2016 er jo skudår...
by Uhre
Wed Apr 15, 2015 12:13 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote:
Frouvne wrote:Nu bliver der jo kastet flere bolde op i luften i disse dage, så det er måske ikke mærkeligt, hvis man er lidt tilbageholdende med at forpligte sig til noget, når man ikke kender arrangementets grundlæggende struktur. Mange påtager sig i forvejen regelforklarer-rollen, så det er jo ikke fordi folk ikke er klar på at påtage sig ansvar for afviklingen af spillene.
Jeg synes eller jeg har sådan rimeligvis har beskrevet konceptet, og så forsøgte jeg bevidst at prikke til nogle af dem der slet ikke stikker hovedet frem. Jeg er helt med på at nogle af disse slet ikke føler sig rustet til sådan en opgave, men jeg er samtidig overbevist om at andre dukker sig i det omfang de kan, selv om de sagtens kunne være med. Så det er bare min måde til at prikke lidt til flokken. For jeg synes vitterlig at der sagtens kunne være flere der bød ind med noget. Hvis vi alle sammen lænede os tilbage og tænkte at det er der nogen andre der må tage sig af, ville der slet ikke være en Djengis Con.
Jamen, jeg er på. Jeg kender ikke så mange spil som de fleste herinde, men til den tid er der helt sikkert mere end 5 spil, jeg kender grundigt nok til at kunne introducere og regelforklare.
by Uhre
Wed Apr 15, 2015 10:49 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote:En ting mere som jeg har tænkt lidt over. Jeg påtænker at introducere en ny "rolle" på Djengis Con.

I hvert modul tænker jeg der skal være udpeget en spil-guru, som kender reglerne til en række spil. Det kan være en forskellig spil-guru i hvert modul, og han/hun bestemmer selv hvilke spil der skal listes som "Disse spil kan du skrive dig op til i dette modul og få en regelgennemgang af". Hvis bare man kan liste fem spil eller mere, så kan man kvalificere sig som spil-guru i et modul. Det skal fortrinsvis være spil, der er forholdsvis hurtige at forklare regler til. Eller sagt på en anden måde, så bør man nok ikke liste både Terra Mystica og Die Macher, for hvis der skulle være folk der gerne vil introduceres til begge dele, så kommer det ene bord til at vente længe på at regelforklaringen ved det andet bord bliver færdig.

Det vil være en service til dem der ikke får planlagt et helt program, for dem er der altså også nogle stykker af. Når der er taget hånd om de enkelte borde der måtte være, er spil-guruen selv velkommen til at spille med. Sandsynligvis ved de sidste bord de har forklaret regler til.

Det er på ingen måde en erstatning af den nuværende planlægning. Blot et supplement.

Kunne det give mening? Er det noget nogen kunne have lyst til at påtage sig i et enkelt modul? Jeg melder mig gerne selv til et modul eller to, og så skal vi blot bruge tre-fire stykker mere. Måske kan man endda lokke to-tre personer på i hvert modul, og skulle alt andet glippe, så kan de jo spille noget sammen, når de er færdige med at forklare regler.
Hvis behovet er der, er det da en god - og favnende - ide :-)
Det kræver selvfølgelig, at der er nogle, der er villige til at give afkald på noget spil-tid for at stille sig til rådighed, men da det kun vil være til et modul, synes jeg det vil være en god måde at aflaste dig på.

Jeg melder mig også gerne, hvis jeg kan bruges. Men titlen som spil-guru er muligvis lidt over mine evner.
by Uhre
Wed Apr 15, 2015 10:44 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote:Jeg er enig, men det kræver at vi HAR borde til overs, som kan stilles ud langs siden.

I år fjernede vi en hel række fra spisesalen, og brugte det ene bord som anretnings- / buffet-bord og det andet blev sat ind i pejsestuen. Hvis vi bliver flere deltagere næste år, er det ikke engang sikkert at vi har den luksus. Måske vi skal stjæle et bord fra det lille rum i den anden ende...
Havde hver sovesal ikke et bord stående? Eller var det kun lederrummene? De kan jo nok godt undværes i soverummene i hvert fald.
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 6:26 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote: Ang. sengene
Uhre wrote:Sengelængder var heller ikke et problem, da jeg ikke er særligt høj. Men jeg kan godt se, at nogle må have haft problemer. Jeg tænker dog, at det vil give nogle udfordringer med at have plads til spil efter kl. 22, samt at rydde op efter sovende deltagere inden kl. 9, hvis den lille sal benyttes til sovesal. Men igen... det er nemt for mig at sige, da jeg ikke havde pladsproblemer.
Jeg tænker stadig at det må forsøges, og så på den baggrund få noget feedback på hvordan det fungerede. Der skal helt klart udstikkes nogle regler for hvordan det bør gribes an, for vi skal ikke som konsekvens mangle spilleplads.
Men har du hørt ændringsønsker/forslag fra andre, der havde problemer med højden? For hvis René/Nissi kunne leve med sengelængderne, er der en god chance for, at andre også kan. Det kunne jo være, at man hellere vil sove i en kort seng end at skulle pakke ud og ind hver aften og morgen.
Stony wrote: Ang. belysningen
Uhre wrote:Det eneste af de nævnte ting, jeg synes var et reelt problem... eller mere politisk korrekt: "udfordring", var belysningen i pejsestuen. Den var bestemt ikke optimal til brætspil. I hvert fald ikke for aldrende, farve-udfordrede brætspillere som mig. Men det er vel ikke værre, end det kan løses. Jeg vil i hvert fald overveje at medbringe noget ekstralys næste gange, som Bugge havde været så forudseende at gøre.
Jeg er enig, men jeg kan ikke se hvad der vil være den mest hensigtsmæssige løsning. Jeg synes ikke con'ens budget skal bekoste 5-6 arkitektlamper. Måske nogle kraftigere pærer.
Nej. Det synes jeg heller ikke. Jeg vil nok bare selv sørge for at have en arkitektlampe med næste gang.
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 1:37 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote:
Uhre wrote:Dernæst tænker jeg at det vil blive meget kaotisk fredag, når 60 mennesker skal skynde sig over at skrive sig på til spil, de allerede har bestemt sig for men ikke har haft mulighed for at tilmelde sig på forhånd.
EDIT: ...og så bliver det også lidt en først-til-mølle ting, som måske er knap så fair for dem, der har tungere transport.
Jeg tror du misforstår. Folk kan ikke bare gå hen og skrive sig på alt det de vil så snart de ankommer. Når alle er ankommet, vil folk få lov til - en efter en - at skrive sig på EN ting, og så er det om i køen igen. På Rubicon (med 30 mennesker) plejer det at være overstået på et kvarters tid. Jeg tænker man så kan have fem køer samtidig. En til hvert modul. Det spil du aller-aller-helst gerne vil have en plads til, er naturligvis den kø du starter med at stille dig i. Når det har været din tur, stiller du dig straks i kø i det modul hvor dit ønske-spil nummer to er placeret. Osv... Så tænker jeg det hurtigt er overstået. Men alle kommer til fadet på samme tid, og jeg tænker den allerførste rækkefølge eksempelvis kan afgøres af hvilken rækkefølge man har tilmeldt sig con'en.
Jeg misforstod tilmeldingsproceduren på dagen, men det ændrer ikke på, at jeg stadig foretrækker at kunne få det på plads i forvejen.

På den positive side er det en sjov måde at gøre det på, da det leder tankerne hen på tur-mekanismen i adskillige brætspil. Det kunne udbygges til et spil inden spillene, hvor man kunne hente ekstra bonus point for at tilmelde sig bestemte spil, score en ekstra tur ved at være sidste-deltager på et spil... sikke muligheder :lol:
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 1:32 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

digter wrote:
Stony wrote:Jeg skulle ellers lige til at agitere for en lidt højere pris, med mere udefrakommende mad til følge. Jeg vil i hvert fald hellere betale lidt ekstra end at stå i køkkenet i længere tid.

Så kunne man evt indføre en familierabat, eller sådan noget. Men det er måske at unødigt komplicere tingene.

Prisen er i hvert fald mere end rimelig i forhold til hvad man får for det, og jeg betalte gerne mere for yderligere service!
Sjovt, jeg er i den helt anden grøft. Vi har....
Det var så ikke Stony, der skrev det :-)
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 12:41 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Stony wrote:Hvad modulopbygningen angår, så er det ikke modulopbygningen i sig selv jeg ønsker at løfte til debat. For det giver helt klart god mening, at folk ved hvornår hvad kommer på bordet. Jeg tænkte at det ville være rart, om dem der ikke frekventerer germangames i højere grad kunne inddrages, og deltage på lige fod med de øvrige deltagere. Så derfor overvejer jeg en model, hvor folk bliver bedt om at byde ind med spil, som de kan introducere regler til, samt i hvilket modul de ønsker at lægge det. Ikke så meget nyt der. Men folk vil IKKE få mulighed for at melde sig på i forvejen. Al tilmelding vil - i stil med Rubicon - ske om fredagen, hvor folk efter tur kan skrive sig på et af de planlagte spil. Kunne det give mening? Jeg tænker at fordelene taler for sig selv, men det giver også nogle ulemper, og er de til at leve med?
Det er jeg som nævnt før ikke umiddelbart tilhænger af. Som sagt synes jeg det er et yderst overkommeligt krav, at folk skal oprettes på forummuet, hvis de vil have mulighed for forhåndstilmelding. Der er jo ingen, der siger, at de nødvendigvis skal deltage i forummet ellers. Og ønsker man det ikke, er der jo stadig mulighed for at tilmelde sig og/eller oprette spil på stedet.

Dernæst tænker jeg at det vil blive meget kaotisk fredag, når 60 mennesker skal skynde sig over at skrive sig på til spil, de allerede har bestemt sig for men ikke har haft mulighed for at tilmelde sig på forhånd.
EDIT: ...og så bliver det også lidt en først-til-mølle ting, som måske er knap så fair for dem, der har tungere transport.

Jeg er sikker på, at jeg nok skal få hygget mig og spillet nogle gode spil alligevel. Og jeg bakker da også op om, hvilken løsning vi end måtte aftale. Men jeg vil klart foretrække at beholde muligheden for at tilmelde mig spil i ro og mag på forhånd, og selv beslutte om jeg har lyst til at efterlade et eller flere moduler åbne - eller tilmelde mig spil på alle som i år.
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 11:23 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Helle wrote:Min holdning, da du spurgte i 2010 var, at der skulle være en aldersgrænse, og den skulle hedde 15+. På baggrund af konkrete erfaringer gennem årene uden aldersbegrænsning, synes jeg egentlig, at det er gået super fint de fleste år - og et ret ungt barn ændrer ikke det store - men afhængigt af, hvad der spilles, så kan det påvirke spillet, spillestilen ved bordet og ikke mindst metakommunikationen. Jeg tænker således især fremadrettet: Jeg så gerne, at der var en aldersbegrænsning, så deltagere var mindst 8 år. Når vi næste år måske har baby med noget af tiden, så er det ikke ved spillebordet, og vi vil ikke lave spilaftaler begge to samtidig - hvis der er flertal for, at børn under 8 år ikke hører til (eller måske helt bør være på stedet), så må vi se, hvordan vi kan deltage :D . Så min holdning er lidt mod nuværende egne interesser men det vil stadig være min grundholdning. Og jeg tager det ikke personligt, hvis nogen argumenterer for, at de gerne ser, Frouvne-junior ikke er tilstede på lokationen næste år :D .

Under alle omstændigheder, så synes jeg, at deltagelsen af yngre børn hænger sammen med, hvordan, der bliver lavet aftaler om, hvad der skal spilles. Hvis der fremadrettet kommer flere yngre børn, så tror jeg, at det vil være smart at have nogle forventninger til, hvad der forventes af forældrene i forhold til spilaftaler med/uden forældredeltagelse - men også at det skal kunne være i orden, at man ikke har lyst til at spille med de yngre deltagere - og om/hvordan/hvornår man kan tillade sig at sige 'nej'.

Så længe vi har en modulopbygning, hvor der bliver lavet konkrete aftaler hjemmefra - og resten laves ad hoc, så tror jeg, at det vil fungere nogenlunde med lidt justeringer/aftaler for børn.
Jeg mener, at børn over 12 selv kan og skal styre deres spilprogram - og at de kan booke sig på, hvad de vil hjemmefra.
For børn under 12 år synes jeg, at det er forældrenes ansvar at hjælpe børnene og på stedet evt. tale med regelforklarer, om barnet forventeligt kan deltage på lige fod eller om bordet er indstillet på at hjælpe og vejlede ekstra. Jeg synes måske, at man i spilprogrammet skal kunne notere, hvis man ønsker at et spil er for 12+. Det er forskelligt, hvad børn kan i samme alder, og derfor ser jeg hellere en dialog end at børnene får 'nej' / 'ja' på et forkert grundlag. Lige som jeg også synes, at man skal kunne fravælge det, hvis man ikke har lyst. Selvom børnene kan regler til et spil, mener jeg ikke, at det nødvendigvis betyder, at alle børn på samme alder kan spille på lige fod med voksne - og det skal de heller ikke - men et spil på 1½ time med et barn, der spiller uden forældre og skal hjælpes, smider altså noget ansvar videre på de andre spillere. Hvis det er 2. eller 3. spil i træk, så har man måske ikke lige overskuddet til det - eller har lyst til noget andet.

Hvis der er et enkelt barn - er det uden betydning, men hvis det skal være en FamilieCon, så ser jeg gerne lidt retningslinjer fremadrettet, så alle har mulighed for at få deres ønsker og forventninger til DC indfriet.
Jeg er helt enig i alt, du har skrevet, Helle. Jeg oplevede overhovedet ikke, at det var et problem i år, at der var et spædbarn og en deltager under 10. men det kræver naturligvis at børnene er meget selvkørende, eller at forældrene sørger for, at børnene har noget at tage sig til. Det skal i hvert fald ikke automatisk blive alle andres ansvar. Det er vel også åbenlyst, men ikke desto mindre nok noget, der for en sikkerheds skyld bør præciseres. Hvad der er logisk for nogle er det jo ikke altid for andre :-)
by Uhre
Tue Apr 14, 2015 12:00 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd
Replies: 99
Views: 45892

Re: Djengis Con VI - 2015 Feedback tråd

Lokation var intet problem for mig, da vi kom i bil. På vejen så jeg et par stykker på gåben. Det kan være, de har en anden opfattelse :-)

Sengelængder var heller ikke et problem, da jeg ikke er særligt høj. Men jeg kan godt se, at nogle må have haft problemer. Jeg tænker dog, at det vil give nogle udfordringer med at have plads til spil efter kl. 22, samt at rydde op efter sovende deltagere inden kl. 9, hvis den lille sal benyttes til sovesal. Men igen... det er nemt for mig at sige, da jeg ikke havde pladsproblemer.

Jeg var en smule skeptisk, da jeg så/hørte, at der var et spædbarn blandt deltagerne. Mest fordi brætspil typisk kræver en vis portion koncentration. Men bortset fra nogle enkelte gange, lagde jeg slet ikke mærke til... Sol? Så længe der bliver vist hensyn begge veje, kan vi vel alle være der.

Jeg synes at modul opbygningen fungerer fremragende. Og alle deltagere må jo på en eller anden måde være vidende om, at forummet eksisterer. Det kan næppe være et problem at skulle tilmelde sig forummet, selv hvis det kun er med det formål at tilmelde sig spil-moduler. Så jeg synes ikke, det bør være nødvendigt at tage yderligere hensyn til det.

Mht. at finde et tilmeldt spil... SÅ stort var stedet nu heller ikke :-) Men det kunne nok hjælpe - især hvor der skulle være flere borde med samme spil og evt. fælles regelforklaring - at man kunne skrive, hvor det skulle spilles, så det blev nemmere at koordinere.

Det eneste af de nævnte ting, jeg synes var et reelt problem... eller mere politisk korrekt: "udfordring", var belysningen i pejsestuen. Den var bestemt ikke optimal til brætspil. I hvert fald ikke for aldrende, farve-udfordrede brætspillere som mig. Men det er vel ikke værre, end det kan løses. Jeg vil i hvert fald overveje at medbringe noget ekstralys næste gange, som Bugge havde været så forudseende at gøre.
by Uhre
Mon Apr 13, 2015 7:32 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016
Replies: 159
Views: 96695

Re: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016

Spisning kan jeg godt se måske kunne blive en udfordring. Men var der virkelig problemer med plads til spil? For det synes jeg da slet ikke, jeg oplevede. Det gjorde jeg derimod sidste år, hvor der var lidt kamp om borde den ene dag. Men her synes jeg da, at det virkede til, at der var god plads - og snildt kunne have været flere.
by Uhre
Mon Apr 13, 2015 10:59 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016
Replies: 159
Views: 96695

Re: Djengis Con VII - d. 29. April-1. Maj 2016

2. Uhre :-)

EDIT: Arrhhh... jeg blev lige overhalet indenom. :-)
by Uhre
Mon Apr 13, 2015 10:50 am
Forum: Arrangementer
Topic: Tak for endnu en god DC til Stony!
Replies: 33
Views: 18962

Re: Tak for endnu en god DC til Stony!

Ja, det var så andet år, jeg var med. Men bestemt ikke sidste.

Mange tak til Stony for endnu engang at have planlagt og udført et fantastisk arrangement. Jeg er en af dem, der har spurgt "bekymret" til om du nu får spillet. Men jeg ved også godt, at det er vigtigt for dig, at det hele går så perfekt som muligt. Og det kan vi andre jo bare være glade for. Jeg synes stadig, der burde arbejdes på at få uddelegeret noget af arbejdet med planlægning og udførelse, så du kunne have lidt mere tid selv, og jeg stiller mig gerne til rådighed.

Jeg vil også takke alle de andre deltagere i con'en for at være rare at være sammen med og tålmodige med at forklare for og hjælpe spillere med mindre erfaring og viden om de enkelte spil.

Jeg glæder mig allerede til næste år :-)