Search found 127 matches

by Carlei
Sun Feb 17, 2019 7:00 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Februar 2019
Replies: 19
Views: 13478

Re: Hvad har du spillet i dag? Februar 2019

Fredag, havde fredagsgruppen Steens "Underwater Cities" på bordet.
Et lidt finurligt spil der kombinerer normal worker placement, med kort der spilles samtidig med at du placerer en worker.

Jeg synes det var et ganske fint spil, om end måske en smule for langt for hvad det var. Skal jeg prøve det en anden gang bliver det nok med tre spillere i stedet.

Du skal jonglere rundt med dine forskellige ressourcer og sørge for at du har nok når du får muligheden for at udbygge dit board med nye byer, tunneller eller produktions bygninger. Den slags synes jeg altid godt om.

Til gengæld har jeg aldrig været så meget til disse spil hvor du med din aktion, samtidig blokerer andre fra at tage den samme aktion.
Jeg synes dog kort delen af spillet opvejer det lidt. Måske du ikke lige kan få den aktion der er helt optimal, men så har du måske et kort der kan give dig noget tilsvarende.
Alt i alt et spil jeg gerne prøver igen hvis muligheden byder sig.

Lørdag fik vi åbnet og afprøvet vores egen udgave af Space Base. Det er altid sjovt at rulle terninger og spillet er noget hurtigere og nemmere at sætte op end Valeria, så det har sin berettigelse i samlingen, især når fruen også synes det er sjovt :)

Bagefter kastede jeg mig over to spil Architects of the West Kingdom (solo). Jeg spillede mod den svære bot, og indkasserede to knebne nederlag (30-33 og 45-46). Det spil er bare sjovt. Håber at få det på bordet igen snarest og påtænker i hvert fald at lave et modul med det på Djengis.
by Carlei
Sun Jan 06, 2019 3:45 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Er der nogen, som har en mening om Imperial af Mac Gerdts ?
Replies: 5
Views: 4299

Re: Er der nogen, som har en mening om Imperial af Mac Gerdts ?

Jeg prøvede det for en del år siden på Djengis (fem spillere hvoraf fire var nye) og syntes det var et rigtig godt spil, men.....

- to spillere forstod ikke helt dette at de ikke "ejede" deres start land men bare kontrollerede det midlertidigt så de spillede ikke særlig optimalt.

- Den rutinerede spiller kastede sig hurtigt over schweizer bank strategien (du kontrollerer ikke lande, men kan til gengæld investere oftere). Det er tilsyneladende en rigtig stærk strategi når de andre ikke ved hvordan de skal spille mod det, så denne person vandt sikkert. Det ødelagde lidt oplevelsen, men kun lidt. :P

Så hvis du vil prøve det, og især hvis ingen af jer har prøvet det før vil jeg nok anbefale at gøre lidt ud af ovenstående i regelgennemgangen. Især hvordan schweizer bank fungerer, og hvad alle andre bør gøre for at spille imod det.

Jeg vil meget gerne prøve det igen en dag i hvert fald.
by Carlei
Sat Sep 29, 2018 11:54 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019
Replies: 62
Views: 52130

Re: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019

Jeg er klar :)
by Carlei
Wed Aug 15, 2018 6:41 am
Forum: Voksenspil
Topic: Den officielle Kickstarter-tråd
Replies: 982
Views: 470737

Re: Den officielle Kickstarter-tråd

Jonezy wrote:
Neumann wrote:Har aldrig før hoppet på nogen Kickstarter, men jeg er godt nok fristet af Incómodos Invitados, som endelig burde komme i gang igen indenfor nogle måneder.

Nogen af jer har vistnok prøvet en oversæt-det-selv-løsning - var det noget, der fængede? Jeg kunne nemlig godt bruge nogle samkøbere i øst-Danmark at dele forsendelse med.
Det var Tommy (zfire herinde) som havde lavet et kæmpe arbejde og oversat alle kortene til Djengis Con. Jeg nåede at prøve det 2 gange og var meget imponeret. Nok det bedste deduktions spil, som jeg nogensinde har prøvet. Jeg er ikke altid enig med Tom Vasel, men hans meget positive review rammer meget godt overens med min holdning.

Tror vi er en del som ryger på den KS.
Jeps 8)
by Carlei
Tue Jul 17, 2018 9:47 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juli 2018
Replies: 29
Views: 17234

Re: Hvad har du spillet i dag? Juli 2018

Neumann wrote: Fantastisk spil. Det er bare synd, at iPad-versionen ikke har helt styr på reglerne og har så dårlig en AI. Dominant Species må for min skyld da meget gerne tages med i overvejelserne til næste DC. Det er ved at være nogle år siden, at det var på sidst, ikke?
Jeg prøvede det på min første DC for 5-6 år siden, da jeg lige var begyndt at spille brætspil igen. Vi var fire mand og begyndte kl. 19 med regelforklaring, sluttede kl 1 :)
Prøver det meget gerne igen.
by Carlei
Mon Apr 16, 2018 5:02 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Djengis Con - bedste spiloplevelse
Replies: 7
Views: 5477

Re: Djengis Con - bedste spiloplevelse

Igen en fremragende Con med flere gode spiloplevelser.

De bedste oplevelser.

Too Many Bones
Blev dyrket en stor del af lørdagen og det var fedt at nå igennem to fulde scenarier i forhold til sidste år hvor vi nåede et halvt.
Jeg synes det er mægtig sjovt at bygge sin helt op med mange forskellige terninger der hver især har specielle evner der dermed åbnes op for, og når man er kommet over den, indrømmet, lidt overvældende indlæringskurve, åbner der sig rigtig mange interessante muligheder.

Akward Guests
Rigtig godt deduktionsspil, formentlig det bedste jeg har prøvet. Bare ærgeligt det ikke findes på engelsk endnu, så jeg kunne erhverve mig mit eget eksemplar.

Pulsar 2849
Pulsar er jeg ret fascineret af. Jeg synes det indeholder rigtig mange solide mekanismer og mange veje at gå for at få succes. Mine spil på connen åbnede dog øjnene for at det ikke harmonerer godt med spillere der har tendens til AP. 3 timer er ca. 1 time for langt i forhold til hvad der er af spil i det.

Hansa Teutonica
Holder stadig, og det kommer desværre alt for sjældent på bordet, så det var et fint gensyn, også selvom Pejk vandt, igen igen.

Azul
God lille filler jeg gerne prøver igen.

Derudover blev det til lidt småspil om søndagen, Biblios, Verräter, Kablamo og et af Larsines hjemmelavede (Capital Rush) der har potentiale til at blive en god filler hvis det en dag kommer i produktion.
by Carlei
Fri Apr 13, 2018 3:41 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con IX Spilleplan
Replies: 148
Views: 92117

Re: Djengis Con IX Spilleplan

Øv, god bedring!

Har Vivi så Pulsar med?
by Carlei
Wed Mar 21, 2018 10:40 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con IX Spilleplan
Replies: 148
Views: 92117

Re: Djengis Con IX Spilleplan

Jeppe wrote:Jeg vil gerne i lighed med sidste år lave et modul, hvor alle deltagere tager deres ynglingsspil med som tager max 1,5 time inkl. regler. Det fungerede virkelig godt sidst og endte med en del spilkøb bagefter:

Modul 5

Mit spil, dit spil, dit spil, dit spil.: Jeppe, ledig, ledig, ledig
Jeg hopper med her ligesom sidste år :D
by Carlei
Tue Mar 20, 2018 11:24 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con IX Spilleplan
Replies: 148
Views: 92117

Re: Djengis Con IX Spilleplan

Modul 1

Pulsar 2849 + clans of caledonia
Carlei, Pejk, Hans Christian Kappel Kirketerp , ledig

Modul 2
Pulsar 2849

Carlei, Nicolai broen thorning, ledig, ledig
by Carlei
Wed Dec 20, 2017 8:31 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con IX - d. 13.-15. April 2018
Replies: 41
Views: 33015

Re: Djengis Con IX - d. 13.-15. April 2018

Jeg er også klar igen
by Carlei
Wed Nov 29, 2017 4:26 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1772722

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Min sidste kickstarter (i denne omgang), Habitats, dukkede op i går.

Det skal nok blive en succes herhjemme :)
by Carlei
Tue Nov 21, 2017 8:50 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2017
Replies: 35
Views: 21850

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Den seneste uge har jeg været alene hjemme og det blev udnyttet til en masse brætspil :)

2 x Clans of Caledonia
Jeg havde prøvet solo varianten men fire spiller oplevelsen var meget bedre. Det kan godt gå hen og blive en af mine favoritter. Mange sammenligner med Terra Mystica fordi der er del elementer der minder om hinanden, men jeg synes at COC er en helt anden spiloplevelse. Det er nemmere at gå til men stadig med mange interessante beslutninger.
Kernen er at du skal opfylde kontrakter (aflevere bestemte typer varer for at få bonus her og nu og point til sidst), men hvordan du får fat i disse varer kan være meget forskellig.
Skal du producere selv, handle på markedet eller udnytte at du kan handle meget billigere hos dine naboer. Skal du hurtigt have bygninger ud på kortet for ikke at risikere at blive lukket inde? Skal du begynde ude i kanten så du kan udnytte en eller flere af havnene?
Mange spørgsmål trænger sig på inden du går i gang, og det føles meget tilfredsstillende at den plan du lægger fra begyndelsen helt eller delvist lykkes gennem spillet.
Desuden giver den klan du vælger, enten en start bonus eller en fordel du kan udnytte i resten af spillet og den har indflydelse på hvilke valg du tager, ligesom de små point bonus tiles der er i slutningen af hver runde også giver dig mange forskellige ting at fokusere på.
De to spil jeg fik prøvet var meget forskellige og det synes jeg personligt var rigtig positivt.

Altiplano
Jeg har også haft fornøjelsen af at prøve dette nye spil. Jeg så frem til det, da jeg er meget glad for Orleans, og det skuffede ikke, selvom det på mange måder var et helt andet spil.
Der er meget mere opti opti og planlægning i Altiplano. Du kan ikke aktivere lige hvad du har lyst til hver tur, da det kræver at du bruger for mange af dine ressourcer på at rejse mellem de forskellige områder (7) på kortet, så du er nødt til at tænke fremad på hvad du gerne vil gøre næste runde.
Du har heller ikke adgang til alle de forskellige ressourcer med mindre du køber specielle extensions på markedet eller bruger tid på at bygge både.
Desuden skal du også finde ud hvornår det er det rigtige tidspunkt at begynde at "tynde ud" i din bag og placere ressourcer på dit lager for at kunne score ekstra point når spillet er slut. Gør du det for hurtigt mangler du ressourcerne til at lave aktioner, for sent og du når ikke at få fyldt lageret op.
Vi fandt hurtigt ud af at du ikke kan alt og derfor er nødt til at specialisere dig. Det virkede dog samtidig til at der var mange forskellige veje at gå, som alle virkede gode, og det gør at jeg meget gerne spiller det mange flere gange. Så meget mere at udforske.

Orleans inkl. udvidelse
Det er nu anden gang jeg prøver Orleans udvidelsen og sikke en forskel det gør for et spil jeg ellers var gået lidt i stå med fordi Jon og jeg har spillet det 15-20 gange :)
Udvidelsen tilfører nogle enkelte nye bygninger, lig med flere mulige kombinationer, men den store forskel er det bræt hvor du pensionerer dine overskydende workers. Hvor det gamle bræt primært bare gav penge = point, så giver det nye bræt dig forskellige aktioner. Det giver en hel ny dimension til spillet og dette pensioneringsbræt bliver en meget mere aktiv del, i stedet for noget du primært bruger tid på til sidst i spillet.
To spil er slet ikke nok til at prøve de mange forskellige strategier så jeg glæder mig til at få det på bordet igen.

Dice Forge
Et på papiret rimelig simpelt terningespil. Rul dine to terninger og få ressourcer. Brug derefter ressourcerne på at erhverve forskellige kort for point eller specielle fordele. Forskellen til andre terningespil er at du også kan bruge dine ressourcer på at opgradere dine terninger, ved at købe nye sider til dem. Der er noget hyggeligt og sjovt over, på denne måde, at bygge dine terninger så de kan give dig et bedre resultat og en lille smule strategi i om du skal lave én superterning der altid vil give dig noget godt, eller sprede dine opgraderinger ud og håbe på at være heldig.
For hvad det er synes jeg dog at spillet er lidt for fiddly og jeg kunne godt forestille mig at med flere spillere (jeg har kun prøvet med to) kan der være en del nedetid mellem turene hvis folk tænker lidt for meget over hvad de vil.
Jeg har prøvet det to gange nu og behøver egentlig ikke spille det igen.

3x Rajas of the Ganges
En nyhed som Jon og jeg fik spillet tre gange på Bastard Cafe i går.
Et worker placement spil hvor din økonomi primært bestod af terninger i fire forskellige farver som du skulle bruge sammen med dine workers til at tage aktioner. Den del fungerede rigtig fint og der var gode muligheder for at bruge dine terninger uanset om du slog højt eller lavt. Der var mange forskellige muligheder for at få flere terninger undervejs og der var også lidt strategi i at vælge de rigtig farver.
Men noget af det mest interessante var måden hvorpå du vandt spillet.
I nederste begyndte to forskellige tracks. På Fame tracket rykkede du din brik med uret, på income tracket rykkede du din brik med uret. Den første der fik sine to brikker til at mødes vandt. Så du kunne prøve at få rykket begge brikker frem (hvilket lokkede en del da der for det første var flere workers at få fat i på denne måde, men også et par gode bonus tiles undervejs) eller du kunne fokusere på at få den ene brik næsten hele vejen rundt.
Det var ikke fordi det var et dårligt spil, vi hyggede os egentlig meget godt undervejs og der var flere gange hvor man havde interessante beslutninger, men efter tre spil føltes det ikke som om der var så meget mere i det. Det virkede på os som om at fokus på fame tracket var langt mere effektivt, men måske det vil ændre sig med flere spil eller mere end to spillere.
Jeg spiller det gerne igen hvis folk insisterer.
by Carlei
Tue Nov 07, 2017 9:17 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1772722

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Goblen wrote:Modtog mit Clans of Caledonia i dag. Glæder jeg mig til at få på bordet. En rigtig godt kørt Kickstarter på hvad jeg håber er et lige så godt spil.
Henter mit i morgen. Ser rigtig meget frem til det. :D
by Carlei
Fri Sep 22, 2017 12:57 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Hvilket spil er dit bedste Kickstarter-køb?
Replies: 20
Views: 16598

Re: Hvilket spil er dit bedste Kickstarter-køb?

Jeg køber ikke så tit kickstarter spil og har heldigvis været forskånet for dårlige oplevelser.

Lige pt. er det nok Tokaido Deluxe når det kommer til selve indholdet, selvom den store forsinkelse var ærgelig.

Men den bliver nok overhalet af Dragon Brew og Clans of Caledonia. To spil der ser virkelig gode ud, og begge har haft en fantastisk kickstarter kampagne med god kommunikation fra udviklerne.