Search found 858 matches

by Mikkel
Tue Mar 26, 2024 12:28 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit
Replies: 6
Views: 126

Re: Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit

Jeg må da indrømme at jeg til tider er inde og lure på Kickstarter for at se om der er noget der kunne være interessant ... men jeg bliver også nærig. Det med at skulle punge +1500,- ud for et spil bare fordi der er lidt ekstra lækkert med. Så vil jeg hellere undvære og så måske købe det lidt senere på brugtmarked til en lidt anden pris.

Så jeg bruger primært Kickstarter til at købe RPG kampagner og/eller andet tilbehør som koster en håndfuld dollars.

Jeg har i skrivende stund kun en Kickstarter jeg stadig venter på. Det er dog ikke et brætspil, men et danskdesignet rollespilssystem der hedder "MYTIKA" og det skulle vi have haft i hænderne i - hold nu fast -... 2018. Men de skriver stadig updates ud, og nu er den seneste udmelding at vi nok får den i år. Men det har vi hørt før ;)
by Mikkel
Mon Mar 04, 2024 11:23 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 503

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Jeg har været på bræstpilsweekend i et fælleshus som lå i kør-hjem-og-sov-afstand med fire andre gutter, og vi fik selvfølgelig spillet lidt forskelligt.

Fredag aften brugte vi på Mosaic med den "nye" udvidelse "Wars & Disasters" som i min optik kun gør spillet endnu bedre. Så hvis du har den liggende på hylden og ikke har fået integreret den, så kom i gang! 🙂
Men det var også en helaftensfornøjelse.

Lørdag startede vi med spillet "A fake artist goes to New York" som er godt lille hidden traitorspil og vi sad og fniste som en flok teenanagedrenge.

Så kom der to ekstra gutter forbi, og vi fik prøvet "Captain Sonar" i tur-baseret udgave. Ikke alle var med på at vi efterfølgende skulle afprøve det i realtime - men vi får nok muligheden en anden gang. Derefter "2 x Secret Hitler" og så en gang "7 Wonders" og så lige to omgange "A Fake artist goes to New York" inden de to sidst ankommende gutter ramte deres bagkant og skulle hjem.

Så kom El Grande på bordet og det var en dejlig oplevelse. Jeg er vel et af de sidste mennesker i Universet der ikke har spillet det, men når man tænker på dets alder, så fungerede det super godt og det vil jeg klart gerne spille igen.
Efter aftensmaden kom der så en ny gut forbi og vi tog en omgang "Ave Cesar!" som jeg synes mindede om en flad omgang "Flamme Rouge". Det var ikke særligt ophidsende.
Men da vi var færdig med det, så valgte jeg at trække stikket, for var helt færdig. De andre fortsatte med at spille "Viticulture" og de fortalte dagen efter at de nok lidt havde fortrudt, for de var først færdige ved 1:30 tiden.
Søndag tog vi en omgang "Power Grid" som jeg heller ikke før har prøvet (selvom jeg har det hjemme ... sammen med El Grande). Og det var OGSÅ en dejlig oplevelse.
Og så var det ellers hjem ...

Altid fedt med en weekend som er dedikeret til spil!
by Mikkel
Fri Jan 12, 2024 2:39 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1772608

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

"Bedre sendt end aldrig" - er det ikke sådan det lyder?

Jeg har i dag købt Le Havre som i dag, som efterhånden nærmer sig de 16 år. Jeg har ikke rigtigt set video eller læst så meget som det. Jeg hørte om det i en podcast og tænkte "Nu må det sgu være!". Og så var der en fin pris på det her på siden, så jeg slog til.

Nu må vi så se om det med at følge sin mavefornemmelse er en god ting - det har det været før, så mon ikke den også har ret denne gang?
by Mikkel
Fri Jan 05, 2024 5:36 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2024
Replies: 53
Views: 2288

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2024

Jeg havde for nyligt en spilleaften på mit arbejde (bibliotek), hvor en af deltagerne havde medbragt et spil der hedder Skip-bo. Det prøvede vi så. Jeg havde aldrig før hørt om det, og jeg synes bestemt det var sjovt og helt sikkert noget som min familie herhjemme godt ville kunne lide. Så jeg kommer hjem og glad fortæller om det og det skal vi have i samlingen, hvortil min kone og datter nærmest på samme tid kigger på mig og siger "det kender vi da godt".... Så jeg har muligvis set og hørt om mange spil gennem de sidste 15 år jeg har spillet - men ikke hørt om Skip-bo som alle så åbenbart kender ... pånær mig! :lol:

Men det jeg egentlig ville skrive, er, at det har jeg i dag spillet med datteren. Jeg var også gået lidt træt i Uno, så er det er en kærkommen erstatning.
Det er selvfølgelig en del heldbaseret, men hvad gør man ikke for at få familien til at spille?
by Mikkel
Wed Jan 03, 2024 12:04 am
Forum: Ugens tema
Topic: BGG
Replies: 6
Views: 425

Re: BGG

Jeg bruger bestemt også BGG meget mindre end for år tilbage.

Nu bruger jeg BGG til at hente playeraids eller læse brugernes anmeldelser af spil.
Det som jeg nok bruger BGG mest til, det er efter at jeg har spillet et spil for første gang eller er ved at læse regler til et spil, så hopper jeg ind i "rules" under spillet forum. Her får jeg som regel be- eller afkræftet regelspørgsmål. Og ellers får jeg de her "aaahh, på den måde..." oplevelser når scroller ned igennem rules sektionen.

Videoer ser jeg kun via Youtube.
by Mikkel
Thu Dec 28, 2023 5:23 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Organizers
Replies: 8
Views: 503

Re: Organizers

Gunness wrote: Thu Dec 28, 2023 3:42 pm Ah, det kunne jeg virkelig godt tænke mig at kunne gøre brug af :D
Jeg har ind imellem kigget på hjemmelavede inserts mv. fra Etsy, men det ender med at koste næsten lige så meget som selve spillet. Aeon Trespass kunne i den grad have glæde af et insert, men til 800 kroner uden forsendelse... nej tak.
Så skulle man selv have en 3D-printer stående, men de fylder, de afgiver dampe, og så vidt jeg ved går de også tit i stykker?
En plade finér eller MDF som har en størrelse på 70x50 cm., koster 30,- i vores Makerspace. Den kan du så proppe i lasercutteren, og så skærer den designet millimeterpræcist ud (hvis det vel og mærke kan være på den størrelse plade) - så skal det bare samles efterfølgende. Så det er absolut en billig og hurtig løsning!

Hvad 3D print angår, så er det lidt en anden ting, for som du siger, så kan de leve lidt sit eget liv. Vi havde fire stk, der nærmest natten over pludselig ikke virkede. Men vi er heller ikke skarpe nok på hvordanvi fixer dem - men som regel er det en lille ting der hurtigt kan klares.
Men med 3D print, så tager det lang tid og prisen er lidt en anden. Men et skud fra hoften, så ville et insert til Fallous koster omkring 200,- (+/-)
Og når du printer med materialet PLA, så bruger du majsrester - så her kræves der ikke udluftning pga. dampe. Resinprintere derimod, de kræver noget mere opmærksomhed hvad dampe angår :)

Her på Thingiverse.com har jeg søgt på "boardgame insert". Denne side kan man finde gratis 3D desings:
https://www.thingiverse.com/search?q=bo ... ert&page=1
by Mikkel
Thu Dec 28, 2023 12:45 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Organizers
Replies: 8
Views: 503

Re: Organizers

Jeg arbejder på et bibliotek hvor vi har et Makerspace.

I vores Makerspace har vi både 3D printere og lasercuttere. Et par af vores bruger bruger vores maskiner til at printe eller skære inserts til deres brætspil og andre brætpilsrelateret ting.
De ting som de har lavet ser simple ud og nemme at samle og er man lidt kreativ så kan man selv designe sine inserts, eller måske være heldig at finde dem på nettet og så printe/skære dem ud.
Og så er prisen også pludselig en helt anden når man gør det selv :)
by Mikkel
Mon Dec 25, 2023 7:30 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Glædelig jul!
Replies: 8
Views: 462

Re: Glædelig jul!

Glædelig jul! :)
by Mikkel
Mon Dec 11, 2023 4:36 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Trafik på GG? - fremtiden?
Replies: 5
Views: 462

Trafik på GG? - fremtiden?

Nu har jeg været bruger af siden i godt og vel 16 år (tiden går stærkt!) og kommer altid lige forbi for at se hvad I har spillet og/eller modtaget af nye spil- elsker at blive inspireret!
Jeg er ikke selv så skrivende aktiv længere, men læser stadig gerne fornøjeligt med.

Jeg tænker at Facebook bestemt har noget af "skylden" for at her ikke er samme aktivitet som i de gode gamle dage. Jeg føler i hvert fald at aktiviteten er faldet - eller er det bare mig?

Hvad tænker Frouvne omkring GG og fremtiden? Kræver det mange ressourcer at holde siden kørende i forhold til trafikken/aktiviteten? på siden?

Tak for at der stadig er liv i GG og jeg håber der er mange gode år tilbage i denne side!

/Mikkel
by Mikkel
Mon Aug 14, 2023 11:54 am
Forum: Smalltalk
Topic: Gode råd til en førstegangs-Essen'er
Replies: 5
Views: 848

Re: Gode råd til en førstegangs-Essen'er

Jeg var dernede i ´18 - men tænker ikke der er ændret så meget siden.

- Hav nogle gode sko med som er rare at have på. Man får gået en del meter!
- Tag gerne en rygsæk med hver til at gå rundt med (bl.a. til væske og snacks(salt))
- Vi spiste en god omgang morgenmad inden vi gik ind - og spiste først om aftenen (tiden flyver afsted).
- Hvis ikke I absolut skal have fat i det mest populære spil, så er der ingen grund til at komme og stå som sild i en tønde til når de åbner. Der bliver pænt varmt i det store rum man venter i, inden de åbner dørene (i hvert fald der hvor vi ventede).
- Kontanter skal I have med!

" Lad være med at gå shop-amok, for priserne er ikke lavere end online (med mindre det er ældre spil)" pøj-pøj med det, siger jeg bare ;)

Jeg har som skrevet ikke været der i nogle år, men vil rigtigt gerne derned igen.
Rigtig god tur til jer! :)
by Mikkel
Mon Jan 16, 2023 1:40 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Lang liste med spil til salg
Replies: 4
Views: 1369

Re: Lang liste med spil til salg

PB på Dreadball og Wits & Wagers: Deluxe Edition
by Mikkel
Mon Jun 20, 2022 1:45 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Spiller I brætspil digitalt?
Replies: 7
Views: 2461

Re: Spiller I brætspil digitalt?

Jeg synes det bliver noget rod med de digitale spil. Der er bare noget som mangler når man sidder bag sin skærm.
Det bliver aldrig et hit hos mig - så jeg holder mig til de gode analoge spil, hvor man kan nyde andre selskab ... i samme rum.
by Mikkel
Mon Jun 13, 2022 10:15 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juni 2022
Replies: 13
Views: 3627

Re: Hvad har du spillet i dag? Juni 2022

Vi fik samlet T.I.M.E Stories gruppen og pakkede "Endurance" ud. Jeg tror vi slog vores egen rekord, for vi fik ret hurtigt klaret det scenarie i forhold til de andre vi har klaret.
Jeg synes at "Endurance" er mit hidtil yndlings scenarie af dem vi har været igennem. Men på samme tid, så synes jeg det var en fesen afslutning - så lidt en underlig følelse efterfølgende. Det kan også være at der er noget jeg/vi missede et eller andet undervejs.
Men uden at spoile for meget, så kom jeg ud for en "oplevelse" undervejs, som er et super fedt gimmick :D

Inden vi pakkede sammen, introducerede jeg "World's Fair 1893" som lige pt. topper min liste over favorit spil.
by Mikkel
Mon Nov 29, 2021 11:13 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? November 2021
Replies: 33
Views: 10614

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2021

Saint Petersburg er det spil jeg har spillet allermest fra min samling. Jeg holder ikke statistik over hvor meget jeg spiller mine spil, men dette her har da rundet +100 efterhånden. Det er et spil som jeg har haft med på adskillige sommerferier hvor svogeren og jeg har spillet efter en tår rødvin eller to ... måske tre, til sent ud på natten.
Så det spil har i den grad patina i form af rødvinspletter og andet godt. Det er en sand perle i min samling, og her kan man da tale om at få noget for pengene, da jeg i sin tid gav 100,- for det brugt. Det spil skiller jeg mig aldrig af med.
Elsker det!