Search found 19 matches

by Mikkel Basse
Wed Aug 15, 2012 3:11 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? August 2012
Replies: 92
Views: 38299

Re: Hvad har du spillet i dag? August 2012

Larsine wrote:Jeg tror det er 7 Wonders du taler om.
Det har du helt ret i - var kommet til at skrive Through the Ages først (har åbenbart fået det på hjernen) og fik ikke rettet det til det rigtige.
Mik wrote:
Larsine wrote:
Mikkel Basse wrote:Søndag blev det til et slag Small World, som nok ikke lige er et spil for mig - ihvertfald ikke medmindre jeg har indstillet mig på, at det er ren hyggestemning vi går efter. Small World virker lidt for meget som om spilmekaniken er nede på race-pick og så decline-tidspunkt. Resten af spillet virker lidt som om det spiller sig selv, hvilket i mine øjne gør, at spillet mangler noget dybde/levetid. Har ikke prøvet med Realms endnu - kan være det vil forbedre spiloplevelsen for mig.
Det tror jeg ikke du skal forvente. Hvis ikke du kan lide grundmekanismen i Small World, kommer et variabelt bræt ikke til at ændre ret meget.
Det er jeg enig i. Måske (men kun måske) ville den originale udgave (Vinci) bedre passe til din stil. I hvert fald kunne hærene holde lidt længere inden de gik i forfald.
Det har I nok ret i. Kan være Vinci var et bud, ellers kan det være jeg bare skal ændre min indstilling, når jeg sætter mig ned med Smallworld og tage glæde i, at ens flyvende dværge bliver flået i småstykker af var-alfer.
by Mikkel Basse
Wed Aug 15, 2012 12:26 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? August 2012
Replies: 92
Views: 38299

Re: Hvad har du spillet i dag? August 2012

Søndag blev det til et slag Small World, som nok ikke lige er et spil for mig - ihvertfald ikke medmindre jeg har indstillet mig på, at det er ren hyggestemning vi går efter. Small World virker lidt for meget som om spilmekaniken er nede på race-pick og så decline-tidspunkt. Resten af spillet virker lidt som om det spiller sig selv, hvilket i mine øjne gør, at spillet mangler noget dybde/levetid. Har ikke prøvet med Realms endnu - kan være det vil forbedre spiloplevelsen for mig.

6/10

2 spil 7 Wonders blev det også til, da vi nåede op på 6 mand. Vi spiller nu konsekvent med Leaders-udvidelsen, og det gør spiloplevelsen noget mere interessant. Selv om det fungerer godt til mange spillere når man har kort tid og lige hurtigt skal sætte nogle nye folk ind i et "filler-spil", lider det til tider lidt under, at du ikke kan gøre så meget for at stoppe en spiller på den anden side af bordet, der sidder op af to mindre kompetente spillere ud over at råbe "Hvad har I gang i?!", men det ville nok ikke skabe en spilstemning, jeg gad deltage i.

Ikke desto mindre et solidt spil, og efterhånden som nogen af gengangerne lærer kortene bedre at kende virker det også som om, spillet får en ekstra dimension - yderligere accentueret gennem Leaders.

8/10

Blev også til et enkelt 5-mands Eclipse. Vi burde dog nok lige have lavet en forventningsafstemning inden spillet, da 1 af 2 nye spillere nægtede at agere aggresivt mod en anden spiller med begrundelsen, at det ikke var den type spil, vedkommende brød sig om. Burde nok have stoppet spillet ved en udmelding, da resultat endte med at blive temmelig flat for alle. Formåede dog at få en større begejstring for selve det spilmekaniske i Eclipse, som jeg glæder mig til at prøve igen i fremtiden.

-/-

Derudover nåede jeg også sammen med en anden at introducere en ny spiller for Through the Ages. Bagefter opdagede jeg, at jeg havde introduceret det forkert, da vi lod First Player markøren gå på runde. Ikke desto mindre en god spiloplevelse, der dog løb lidt løbsk, da det skaber nogle underlige balanceproblemer at flytte Firstplayer markøren. På plussiden vandt den "nye" spiller, og alle fik blod på tanden til mere.

8/10

Mandag fik jeg gentage Through the Ages med de to samme spillere - denne gang med rigtige regler. Fantastisk spil! Tæt løb mellem alle, og ingen vidste hvem der ville vinde før allersidste runde. Endte desværre på andenpladsen, hvilket jeg i ren arrogance tilskriver Christians evne til at få 2 kolonier, der gav ham mere befolkning i første alder for 2 mand, 2 ture i træk (han bød først begge gange, og ingen var i stand til at byde mere end 3 militærmagt). Virkelig begejstret for spillet og glad for vi fik købt det ind til Avalon.

10/10

Mandag blev afsluttet med et 6-mands Twilight Imperium 3 (med begge udvidelser), hvor jeg spillede Clan of Saar. Tæt spil med en masse dygtige spillere, hvor alle var temmeligt aggressive fra tur 1, hvilket gav et spændende dynamisk spil. Jeg vandt uheldigvis på, at en anden havde misset en tie-breaker og endte spillet med Imperium Rex på et tidspunkt han ikke skulle have gjort - det var lidt sent, og nogle skulle på arbejde dagen efter, så det sker - men Yssaril spilleren følte sig nok en smule snydt, da han stod godt til at tage sejren i statusfasen. Lidt uheldig afslutning på et ellers godt spil, der sneg sig op på en 6-timer. Om ikke andet gav det mig blod på tanden til at spille igen med nogle dejlige mennesker (og kompetente spillere).

8/10

Så fik jeg så igen spillet Through the Ages med to venner her tirsdag aften. Endnu engang et super godt spil, hvor jeg dog igen endte på andenpladsen 6 point bag sejrsherren Sigurd, efter jeg havde ligget en 30-40 point bag de andre indtil vi nåede alder 3. Lidt præget af en træthed hos ihvertfald den ene spiller, der har haft et par 12-timers vagter de forgangne dage.

9/10

EDIT: Rettede Age of Wonders til 7 Wonders.
by Mikkel Basse
Thu Aug 09, 2012 4:19 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Sælges: første udgave af Game of thrones alle 3 spil
Replies: 32
Views: 16086

Re: Sælges: første udgave af Game of thrones alle 3 spil

JoelP wrote:
Mikkel Basse wrote:Jeg skal ikke gøre mig klog på prisen, men jeg vil lige pointere at 2nd og 1st edition IKKE ER DE SAMME, og siger man andet har man med al respekt ikke undersøgt sagen ordentligt :)

Adskillige regler og komponenter er helt, helt forskellige og skaber meget forskellige spil. Hvad der er bedst skal jeg ikke gøre mig klog på, og prisen danser jeg udenom, men til dem, der siger at 2nd edition er 1st + udvidelser er jeg altså nødt til at pointere at dette ikke er tilfældet.
Kan du fortælle lidt konkret om forskellene?
House Cards for alle huse er helt forandrede. De har temmelig stor indflydelse på den måde kampe (og dermed spillet) forløber. De var noget mere tematiske og outrerede i 1st end i 2nd. I 1st var der en masse optional rules - herunder havde alle huse nogle husspecifikke "special order tokens", der var en-gangs og kunne noget forskellige.

Også den måde de forskellige Special Order tokens fungerer på er forskellige fra 1st samt effekten af at sidde øverst på de tre Influence Tracks. Westeros Phasen-kortene og Wildlings-kortene er også blevet revideret. Overordnet set kan man måske sige at 1st var meget mere tematisk, hvor 2nd er mere strømlinet og balanceret på bekostning af noget flavour og "vildskab".

Alle huse har også mulighed for at bygge en ekstra Ridder men er nu reduceret til 2 Siege Towers (fra 3) + div. andre mindre ændringer.
by Mikkel Basse
Thu Aug 09, 2012 3:24 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Sælges: første udgave af Game of thrones alle 3 spil
Replies: 32
Views: 16086

Re: Sælges: første udgave af Game of thrones alle 3 spil

Jeg skal ikke gøre mig klog på prisen, men jeg vil lige pointere at 2nd og 1st edition IKKE ER DE SAMME, og siger man andet har man med al respekt ikke undersøgt sagen ordentligt :)

Adskillige regler og komponenter er helt, helt forskellige og skaber meget forskellige spil. Hvad der er bedst skal jeg ikke gøre mig klog på, og prisen danser jeg udenom, men til dem, der siger at 2nd edition er 1st + udvidelser er jeg altså nødt til at pointere at dette ikke er tilfældet.
by Mikkel Basse
Mon Jul 30, 2012 10:28 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juli 2012
Replies: 70
Views: 31169

Re: Hvad har du spillet i dag? Juli 2012

Her i går fik vi endelig taget hul på Avalons indkøbte Rex (Twilight Imperium).

Var meget fornøjet over dets ret elegante mekaniker og den måde de meget assymetriske faktioner/racer spillede ind med hinanden.

I den første gennemkørsel endte vi i 2 3-mands alliancer, hvor den anden desværre stak af med sejren i tur 8 under ledelse af Eivinds Hacan. Vi lavede et par små fejl, men fik ihvertfald alle blod på tanden til endnu et spil - det blev dog lige "forsinket" af et par 7-mands spil 7 Wonders + Leader udvidelsen, hvor først Christian Halskov stak af med sejren med solide 71 point. Han og jeg fik begge 70 point i anden omgang, men jeg stjal sejren på tie-breaker, da jeg sad inde med en del flere kontanter.

Aftenen blev så rundet af med endnu et spil Rex, som vi denne gang fik skrabet ned til 2 timer. Her endte en to-mands alliance mellem tidligere nævnte Halskov og jeg selv med at snuppe sejren i tur 5 mellem hans Sol og mine Jol-Nar.

7 Wonders er jo et solidt spil, og at det kan spilles med op til 7 mand på så kort tid som det kan, var da også en af de store grunde til, vi køb det ind til foreningen, og jeg syntes det har vist sit værd en del gange efterhånden.

7/10 for den spiloplevelse.

Rex begejstrede mig en del, som tidligere nævnt, og jeg vil meget gerne spille det igen - et relativt kort spil til 6 mand med hvad der lader til at være en del dybde, og så er der en del taktisk og politisk manøvrering i, hvilket jeg generelt er meget begejstret for.

9/10 - må se hvordan det klarer sig efter flere gennemspilninger.

Derudover fik jeg sidste tirsdag også mulighed for at stifte bekendtskab med Lyssan. Jeg var meget imponeret over den måde, spillet aktivt opfordrer en til at være aggressiv på, og bestemt et spil jeg har lyst til at stifte bekendtskab med igen. Vi var dog kun 3 spillere, og jeg er bange for, at det ikke egner sig optimalt til mindre end 4.

7,5/10
by Mikkel Basse
Wed Jan 18, 2012 2:46 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2012
Replies: 109
Views: 44980

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2012

glorn wrote:jeg havde også problemer med sorceress i starten og det var dem der åbnede mine øjne for et generelt problem: Danskere er for grammatisk bevidste. jeg støder jævnligt på problemer i andre spil og min generelle regel er efterhånden, at man skal læse reglerne mere light og regne med at den dårligst mulige fortolkning er den rigtige.
Det er også muligt han sidder inde med de danske regler. Læser man de engelske og danske side om side, er det ofte som om man spiller to forskellige spil.
by Mikkel Basse
Mon Jan 16, 2012 12:03 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2012
Replies: 109
Views: 44980

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2012

Fredag fik jeg prøvet Race for the Galaxy for første gang. Tog lige noget tid at fange reglerne, men da jeg prøvede det 3 gange til lørdag (har prøvet 2 4-mandsspil og 2 2-mandsspil, blev det klart, at det ikke var så kompliceret endda. Turene glider ikke helt lige så nemt som i Dominion, da de foretages simultant, men jeg har fået et rigtigt godt førstehåndsindtryk, og det lader til at fungere som både to- og firemandsspil. Der lader til at være en god dybde i det i, og jeg glæder mig til at prøve det igen.

Har ladet mig anbefale de første to udvidelser, når jeg bliver træt af grundspillet. Et spil jeg overvejer selv at anskaffe eller se om foreningen ikke vil investere i det.

7/10


Eaten by Zombies er endnu et dæk-byggerspil, som jeg fik prøvet over weekenden. Det er anden gang jeg prøver det, og det fungerer klart anderledes end de to tidligere dækbygningsspil jeg har prøvet - Dominion og Race for the Galaxy - på godt og ondt. Der er lidt mere regnskabsføring, hvilket kan få spillet til at gå lidt langsomt, hvilket jeg først tror ændrer sig, når alle dem man spiller med, kender kortene. Det formår dog at skabe en meget god fornemmelse af eskalerende horder af zombier, og idet man tvinges til at gøre livet surt for andre spillere, er der også en udemærket "survival" følelse over det. Vil gerne lige prøve det er par gange mere, inden jeg fælder den endelige dom, men jeg tror det er et spil, der kan blive rigtigt godt, når dem man spiller med, har sat sig ind i dynamikken i spillet.

6/10


Fik lørdag også spillet Dungeon Lords en enkelt gang. Et hyggeligt lille spil, som jeg rigtigt godt kan lide - tror dog det ikke skal spilles for ofte. Velbalanceret i vejen til sejre, og har endnu ikke haft spil, der minder for meget om hinanden. Tematisk meget kært og jeg har lidt en forkærlighed for simultane, gemte træk, som spillet tildels har i stil med Revolution.

7/10

Sidste spil på listen over weekend-spil er Formula Dé. Hurtigt, nemt, hyggeligt. Mange år (omkring 7) siden jeg sidst prøvede det, men det fungerer som det skal, og alle fangede reglerne nemt.

6/10
by Mikkel Basse
Fri Jan 06, 2012 8:47 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Nogen der har prøvet Samurai Swords?
Replies: 4
Views: 3653

Re: Nogen der har prøvet Samurai Swords?

larkin wrote:Hep Lige et besyv fra mig.

Personligt synes jeg Samurai Swords er et fedt spil - det er et af de klassiske Amerikanske spil fra Milton Bradly Gamemaster-serie - Altså et ærkeeksempel på AmeriTrash (stærkt tematiske spil, med massere af konflikt, terningslag, plastikfigurer og ofte lange spilletider)

Disse typer spil fungerer ikke med alle "gamertyper", men kan være sjove med de rigtige mennesker- Jeg købte Samurai Swords til en gruppe af mine venner, der elskede at spille Risk (hvilket jeg ikke gør), og trods den ret lange spilletid, blev det en stor succes, vi oftehar spillet siden.

I bund og grund er Samurai Swords en god opgradering af Risk - med et langt federe kampsystem og en del twists og finurligheder - forskellige hærenheder, lejemordere, ninjaer, auktionrunder mv....
Super. Dejlig beskrivende. Så ved jeg ihvertfald nogenlunde, hvad det er vi har liggende :)

Siden du har spillet det nogen gange, kunne du komme med et bud på nogenlunde spilletid? Man kan altid kigge på boksen, men vores erfaring med Twilight Imperium 3 antyder, at visse spil overskrider det vejledende med en ganske betydelig del, især da folk i foreningen er ret glade for at forhandle på kryds og tværs.
by Mikkel Basse
Fri Jan 06, 2012 2:48 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Nogen der har prøvet Samurai Swords?
Replies: 4
Views: 3653

Re: Nogen der har prøvet Samurai Swords?

JesperB wrote:Samurai Swords er en reimplementering af Shogun og er lige blevet genudgivet som Ikusa, afaik.

Jeg har kun kendskab med Shogun, og spillet det for 15+ år siden. Men husker det som værende ret godt og underholdende. Hvilke ændringer der er lavet i de to reimplementeringer kender jeg ikke noget til, og hvis jeg havde nogle ide om jeg ville få tid til at spille det kunne jeg da godt finde på at anskaffe mig Ikusa :)

Håber det hjælper lidt.

/J
Jo tak. Ved ikke om det er nok til at få folk til at spille det, men jeg vil da lige se mig om efter nogle anmeldelser af de forskellige versioner.
by Mikkel Basse
Sat Dec 31, 2011 2:11 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Nogen der har prøvet Samurai Swords?
Replies: 4
Views: 3653

Nogen der har prøvet Samurai Swords?

Et af de spil, der har stået nede i foreningen fra før jeg blev medlem, er Samurai Swords.

Så vidt jeg ved, er der ikke noget medlem, jeg kender, der har prøvet det, og da det ligner et spil, som godt kunne tage noget tid, er der ikke nogen, der lige har givet sig i kast med det.

Vi er som sådan ikke bange for lange spil, men jeg tror Samurai Swords lider under, at ingen rigtigt har hørt om det, og dermed implicit lider under "så er det sikkert heller ikke særlíg godt".

Nogen med erfaring i spillet, der kan udtale sig om det?
by Mikkel Basse
Fri Dec 30, 2011 2:30 pm
Forum: Designerforum
Topic: Scenariehuset - forum for spiludvikling
Replies: 0
Views: 3458

Scenariehuset - forum for spiludvikling

Hej

Jeg har ikke selv været så meget inde over det, men måske dette kunne have interesse for nogen her på forum:

http://www.scenariehuset.dk/

De har også en facebook-gruppe:

http://www.facebook.com/messages/?actio ... 591753841/

Jeg ved ærlig talt ikke, hvor meget fokus der er på brætspilsdelen endnu, men jeg kan evt. finde ud af det. Om ikke andet, er det måske noget, der er værd at se på til fremtidige Scenariehuset-begivenheder.
by Mikkel Basse
Fri Dec 30, 2011 2:23 pm
Forum: Introduktion til dette forum
Topic: Hvem er du?
Replies: 257
Views: 179503

Re: Hvem er du?

akwlinka wrote: Hej

Lyder rigtig interessant at avalon arbejder målrettet mod at fremme brætspil i foreningen.. Bor desværre for langt væk til at kunne benytte mig af jeres tilbud.
Vi har ikke noget ønske om at træde Consim og KBK over tæerne, men mange af vores medlemmer har en del overlappende interesser, så det virkede som en naturlig ting, der bare ikke er blevet lagt så meget fokus på endnu. Med lidt held kan vi være med til at løfte lidt på det samlede brætspilsmiljø i København/Danmark, så alle får noget ud af det. Avalon har immerhen også haft medlemmer til at hjælpe til med brætspil på både Viking-Con og til Spilfestival i Vanløse, så interessen er der ihvertfald internt :)

Kunne være man skulle snakke med Consim og KBK folkene om muligheden for at sætte nogle mindre arrangementer i stand ude hos lokale foreninger eller steder, hvor sådanne foreninger ikke er til stede.
by Mikkel Basse
Thu Dec 29, 2011 9:01 pm
Forum: Introduktion til dette forum
Topic: Hvem er du?
Replies: 257
Views: 179503

Re: Hvem er du?

Hej

Mit navn er Mikkel Basse Nielsen, født i '86 og bosiddende i Hellerup. Flyttede til København fra Als for et par år tilbage for at læse på CBS, hvor jeg stadig læser pt. Har altid haft en stor interesse for brætspil, men meget af den har foregået afstand så at sige. Det samme gjorde sig gældende for figur- og rollespil. For lidt under to år siden meldte jeg mig så ind i foreningen Avalon på Rådmandsgade ved Jagtvej/Tagensvej, der er lidt af en hybrid-forening der gør lidt i alle 3 ting (meget i rolle- og figurspil). Jeg har snart været kasserer i foreningen i et år, samt at jeg i et halvt års tid har været "host" til vores Søndagslounge, der er vores månedlige åbent-hus dag. Det er især her der bliver spillet en del brætspil.

Det er mit håb, at vi får afsat nok penge i budgettet til at skaffe ihvertfald et nyt spil hjem til foreningen om måneden, samt at brætspillet bliver mere fokuseret i foreningen. Jeg skal lige have fundet en, der er villig og har evnerne til at bruge noget tid på eksempelvis en ugentlig brætspilsdag. Jeg fandt gg.dk for et halvt års tid siden, da jeg ledte efter noget info fra danskere omkring brætspil, og har luret lidt på sidelinjerne siden da. Håber lidt på at kunne få nogle gode råd til indkøb på foreningens vejne - at dømme ud fra nogle af brugerne på siden, er der nogle der køber nok brætspil til at holde 2 foreninger kørende :D

Kan lide en temmelig bred vifte af brætspil (omend jeg nok ikke har prøvet en brøkdel af det de fleste her har), omend jeg sætter pris på at spillet har en vis dybde - ikke nærmere defineret, men jeg kan godt lide, at spillet ikke nødvendigvis kan lures på et kvarter. Nogle af mine nuværende favoritter er

Twilight Imperium 3 (med udvidelser) som bliver spillet jævnligt i foreningen

Dominion (også gerne med udvidelser og ser ud til, at udvidelserne gør sig rigtigt godt, når de bliver blandet)

og Puerto Rico.

Har også spillet en del Bloodbowl, men primært online.

Andre spil jeg har været glade for er

Dungeon Lords,
Sid Meier's Civilization: The Board Game,
Command & Colours
Battlestar Galactica
Revolutions

Spil jeg håber at få prøvet i 2012 er bl.a.

7 Wonders
Game of Thrones
Twilight Struggle
og Power Grid når vi alligevel har det liggende i foreningen

En af fordelene ved at være medlem af en forening, er bl.a. at man kan få samlet en del spillere til de større brætspil, og jeg prøver da også at få lokket nogle af mine nære venner ind, så de også kan få lov til at stikke mig i ryggen og forpurre mine planer :)

Nå, jeg kunne snakke om mig selv hele dagen, men det må vidst være nok for nu.
by Mikkel Basse
Sat Jun 25, 2011 9:35 am
Forum: Spillevenner
Topic: Twilight Imperium 3
Replies: 0
Views: 1930

Twilight Imperium 3

Hej alle

D. 10 og 17 juli bliver der spillet TI3 i Avalon som en del af vores for nyligt påbegyndte liga i selv samme spil. Inden jeg lige begynder at gå rundt og prikke til medlemmer for at få fyldt pladserne op, tænkte jeg, at jeg lige kunne høre ad, om der var folk her, som var interessede i et at deltage.

Evt. interesse kan udtrykkes her, på PM eller på vores TI3 forum

Hvis man evt. er til mindre tidskrævende brætspil, så sig lige til, og så kan det være jeg kan få arrangeret en brætspilsdag - ellers har vi åbent hus d. 1 søndag i hver måned.

Mvh, Mikkel
by Mikkel Basse
Sun Jun 19, 2011 1:10 am
Forum: Spillevenner
Topic: Næste weekend (18/6 + 19/6)?
Replies: 4
Views: 3913

Re: Næste weekend (18/6 + 19/6)?

Twilight er droppet for denne gang, men vi spiller andre brætspil istedet for, så kom bare forbi, hvis du har lyst :)

Hvis der er noget specifikt du gerne vil spille, som står på dine hylder, kan du jo tage det med, men vi er temmelig godt dækket ind.